Hoe werken delay-sprays en crèmes en hoe gebruik je ze?

penis orgasme vertragen

Delay-sprays en crèmes gebruik je om ervoor te zorgen dat jij langer kunt vrijen, zonder dat je te snel een orgasme krijgt. Delay-sprays en crèmes maken jouw penis iets minder gevoelig, zodat je langer kunt genieten van de seks voor je klaarkomt. Goed nieuws: dit soort producten zijn gewoon samen te gebruiken met condooms en de meeste zijn ook geschikt voor orale seks. Hoe je de producten gebruikt en wat het verschil is tussen spray en crème? Dat lees jij in dit artikel.

Delay-sprays en crèmes stellen orgasme uit

De gemiddelde man doet er vijfenhalve minuut over om van penetratie naar orgasme te gaan. Uit onderzoek blijkt dat de ideale duur van seks voor mannen achttien minuten is en voor vrouwen veertien. Kortom, de meeste mannen en vrouwen willen het hoogtepunt uitstellen. De vraag is dus: hoe verleng je de duur van seks? Delay-sprays en crèmes zijn hiervoor een goede optie. Deze producten verminderen de penisgevoeligheid tijdelijk om zo een orgasme uit te stellen. Delay-sprays en crèmes worden steeds populairder. Mocht jij je afvragen of ze nu ook echt werken, hier even een paar feitjes op een rij:

  • Uit een onderzoek van online magazine Vice blijkt dat 72 procent van de mannen zegt dat delay-sprays en crèmes een positieve invloed hebben op hun seksleven;
  • 58 procent zegt dat het gebruik ervan geen verstoring is tijdens de seks;
  • Nog een pluspunt: waar voorheen 44 procent van de mannen een orgasme kreeg, stijgt dit met gebruik van delay-sprays en crèmes tot 66 procent.

Zo vind je de juiste delay-sprays en crèmes

Welk product van alle delay-sprays en crèmes de juiste voor je is, verschilt per persoon. Als jij voor het eerst op zoek bent naar een product dat jou helpt je orgasme uit te stellen, is er maar één advies: probeer er een paar uit. Het verschil tussen delay-sprays en crèmes is de substantie en de manier van aanbrengen. Een spray is iets efficiënter in gebruik, doordat de dosis van het sprayen steeds gelijk is. Maar de werking van delay-sprays en crèmes is hetzelfde: ze verdoven je penis (een beetje). Ga na wat jij zelf het prettigst vindt: spray of crème. Lees wat er wordt geschreven over de producten en kijk welke populair zijn, zoals Boners en Intome.

Breng delay-sprays en crèmes op tijd aan

Heb jij een orgasmevertragende crème of spray in huis gehaald? Dan is het tijd om deze uit te proberen! Lees van tevoren de gebruiksaanwijzing, die kan verschillen per product. Over het algemeen werken delay-sprays en crèmes als volgt:

  • Breng het product tien minuten voor de seks aan. Het maakt niet uit of jij dit doet terwijl je al een erectie hebt of dat je penis nog in slappe toestand is;
  • Gebruik één tot vijf spraytjes, begin altijd met een kleine dosis. Je kunt altijd ophogen wanneer je het effect minimaal vindt;
  • Veeg overtollig spray/crème af met een vochtige doek. Maak je geen zorgen over de werking van delay-sprays en crèmes: een goed product werkt zelfs nog na een warme douche;
  • Laat de spanning en sensatie maar komen. Laat jouw gedachten over het product tijdens de seks vooral varen en wees niet te veel bezig met de werking van het product;
  • Tot slot: wanneer je voor het eerst een product gebruikt, test het dan even op je arm. Als je gevoelig blijkt te zijn, wil je het niet op jouw penis smeren.

Effect op condooms

Orale seks en het gebruik van condooms gaan bijna altijd samen met delay-sprays en crèmes. Wel is het belangrijk dat je het product volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt en niet te veel ervan smeert. Lees altijd even de verpakking. Sommige merken geven namelijk aan dat alleen latex condooms geschikt zijn in combinatie met delay-sprays en crèmes. Of ze omschrijven hoe je het moet gebruiken bij orale seks of vaginale en anale penetratie zonder condoom.

Wat zit er in orgasmevertragende sprays en crèmes?

Delay-sprays en crèmes bevatten vaak lidocaïne. Dit stofje wordt ook gebruikt in zalfjes die de huid verdoven, die worden gebruikt wanneer een infuus ingebracht wordt of bij een ontsteking. Andere producten, zoals de orgasmevertragende gel van Bull Power, bevatten Laureth-9. Dat is een ander werkzaam bestanddeel met dezelfde werking als lidocaïne. Alle delay-sprays en crèmes zijn ontwikkeld om de huid op de plekken waar je het smeert minder gevoelig te maken. Minder stimulatie, betekent minder snel klaarkomen, maar zeker niet minder genot, Ii tegendeel.

Smeer het op de juiste plek

Je bepaalt zelf op welke plek jij de orgasmevertragende crème of spray aanbrengt. Het is maar net welk plekje het meest gevoelig is bij jou. Het beste is om uit te testen wat jij lekker vindt. Spray of smeer het product op de meest gevoelige delen van je penis. Doe het liever niet op je gehele penis: het kan zo zijn dat je dan te veel verdooft wordt, waardoor je niet optimaal van de seks geniet. De meeste mannen beginnen met het sprayen op de eikel of op de schacht van de penis. Ervaar jij dat het niet genoeg is, dan hoog je volgende keer de dosis delay-sprays en crèmes op of je gebruikt het op een groter gebied. Bouw het rustig op.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Patrick3548
september 8, 2022 10:30 am

Kan je met dalay spray ook sex hebben zonder dat je condoom hoeft te gebruiken

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?