Hoera voor seks zonder penetratie: verrassend bevredigend!

seks zonder penetratie

Misschien had je het al door, misschien ben je nog blissfully unaware. Maar als het om seks gaat, is penetratie niet de heilige graal der heilige gralen. We denken wel dat elke sekssessie moet eindigen met een penis in een vagina, maar het seksspectrum heeft zoveel meer te bieden. Maar hoe pak je dat aan? Zo’n stomend avontuur zonder penetratie?

Seks zonder penetratie? Vroeger deed je het ook!

Even een kleine trip down memory lane. Weet je nog toen je als nerveuze tiener je eerste stappen in de wereld van seks zette? Op de een of andere manier was een beetje voelen en een beetje friemelen al ontzettend opwindend. Je kon jezelf urenlang verliezen in een zoen, je nam de tijd om elkaars lichaam te ontdekken met je vingers en je mond en die penetratie? Die kon nog wel even wachten.

Maar ja, dan komt die eerste keer. En vanaf dat moment verschuiven alle andere seksuele handelingen naar de achtergrond en worden ze een middel om penetratie te bereiken. Niet zo gek ook, als je bedenkt dat we kussen, strelen en likken als ‘voorspel’ bestempelen, alsof ze een opwarmer zijn voor het ‘echte werk’. Niets is echter minder waar. Seks kan lekker, heerlijk en bevredigend zijn zonder dat je ook maar ergens gepenetreerd wordt.

Je kon jezelf urenlang verliezen in een zoen, je nam de tijd om elkaars lichaam te ontdekken met je vingers en je mond.

Slechts 18 procent komt klaar

Want laten we eerlijk zijn. Er zijn ontzaglijk veel vrouwen die niet klaarkomen door penetratie. En dan zijn er ook nog talloze vrouwen die niet binnen het heteronormatieve plaatje passen. Penetratie is dus geen vanzelfsprekendheid of zou dat niet moeten zijn. De cijfers bevestigen dit. Volgens een Amerikaanse studie komt slechts 18 procent van de vrouwen klaar door vaginale penetratie. Zo’n 36 procent heeft clitorale stimulatie nodig en nog eens 36 procent geeft aan dat zulke stimulatie het seksleven, en de kans op een orgasme, substantieel verbetert.

Penetratie is dus niet de spil waar andere vormen van seks omheen draaien. En vingeren en orale seks zijn niet alleen bedoeld om je vagina nat, open en gewillig te maken voor een binnendringende penis. Er zijn zoveel meer manieren om een hoogtepunt te bereiken zónder penis.

Weg met de routine

Daarom valt er wat te zeggen voor een vrolijke zoektocht naar penetratieloze seks. Voor het experimenteren met seks dat nu eens níet gaat om zo diep mogelijke stoten. Zo’n zoektocht doorbreekt namelijk niet alleen de monotonie van traditionele seks. Het helpt je ook om je eigen lichaam en het lichaam van je partner beter te leren kennen.

Yep, het is verleidelijk om in bekende routines weg te zinken en te seksen zoals je altijd sekst. Maar binnen een gezonde, seksuele relatie is het goed om, naast het vertrouwd nummertje, open te staan voor nieuwe dingen. Als je penetratie van het menu schrapt, geef je jezelf de kans om verrassende vormen van seksueel genot te ontdekken.

Als je penetratie van het menu schrapt, geef je jezelf de kans om verrassende vormen van seksueel genot te ontdekken.

Seks is namelijk veel breder dan een pompende penis. Het kan ook veel sensueler en fantasievoller zijn dan het afwerken van een alledaags stappenplan. Je kunt een ongelooflijk hete, intieme en bevredigende sekssessie hebben zonder dat er iets in iemand wordt gestopt. Echt waar. Als je je maar richt op elkaars genot en vergeten plekjes durft bloot te leggen.

seks zonder penetratie

Ontdek elkaars erogene zones

Wil je genieten van seks zonder penetratie? Dan is het zaak dat je elkaars lijf leert kennen. Welke plekjes zijn verrassend gevoelig? Behalve de usual suspects penis, vagina en anus? Veel stelletjes duiken meteen op de voor de hand liggende zones, terwijl er meer plekjes zijn die het stimuleren waard zijn.

Nipple play: gruwel of gegarandeerd orgasme?

Je lichaam is namelijk bezaaid met erogene plekjes. Van je hals, lippen en oorlelletjes tot je dijen, voeten of buik. Iedereen heeft unieke plekjes die extra gevoelig zijn of waarvan ze extra opgewonden raken als ze daar worden aangeraakt. Een langzame ontdekkingstocht naar elkaars hot spots kan ongelooflijk sexy en opwindend zijn.

Neem je borsten en je tepels. Waar de ene vrouw een orgasme bereikt door tepelstimulatie, gruwelt de andere van een sessie nipple play. Het blijft dus een kwestie van aftasten. Een beetje blazen, een beetje strelen en een beetje likken om te kijken welke sensaties de aanrakingen oproepen. Als je goed op elkaars reacties let, til je je seksleven gegarandeerd naar een hoger plan.

Spelen met vulva en booty hole

Vergeet ook niet dat de vulva meer is dan alleen je clitoris. Ook de buitenste en binnenste schaamlippen, de opening van je vagina en je liezen zijn supergevoelig. Wanneer je partner met zijn vingers en tong aan het strelen en sabbelen slaat, kan hij deze zones dan ook maar beter niet overslaan.

Ook voor de anus geldt dat er meer manieren zijn om met deze zone te spelen. Zoals het kussen en masseren van de onderrug, dijen en billen voordat de booty hole überhaupt in zicht komt. Het langzaam opbouwen van spanning is sowieso een altijd een voltreffer als je erotisch plezier wil versterken. Penetratie is dan niet eens nodig.

Verwennen met een massage

De beste manier om elkaars lijf te ontdekken, is en blijft een massage. Met je handen kun je elkaars hele lichaam van top tot teen verwennen. Je kunt elkaars hele lijf masseren of alleen de intieme, gevoelige plekjes. En je kunt experimenteren met temperatuurspel, door speciale massagekaarsen te laten smelten en op elkaars lichaam te laten druppelen. Heerlijk warm en zacht op de huid.

Door het huid-op-huid-contact word je lekker relaxt en soezerig. Het helpt ook om oxytocine los te maken, hetzelfde gelukzalige stofje dat vrijkomt tijdens een orgasme. Niks is vervolgens lekkerder dan wanneer de massagesessie naar een volgend level wordt getild. Bijvoorbeeld wanneer je partner met zijn penis langs je vagina glijdt of stoot zonder dat hij hem naar binnen laat glippen.

Tip! Vergeet de massageolie of het glijmiddel niet om de aanrakingen extra soepel, glibberig en opwindend te maken.

Drie sekstechnieken zónder penetratie

  • Orale seks

Als we penetratie eventjes van tafel vegen, ontstaan er zeeën van ruimte voor orale seks. En dat is mooi, want weinig is lekkerder dan gesabbel tussen de benen. Elkaar met de mond verwennen is dan ook meer dan een aardig aperitiefje voor penetratie. Voor veel vrouwen is het de enige manier om een duizelingwekkende climax te bereiken.

Uiteraard gaat het ook bij orale seks om het lezen van elkaars lichaamstaal. Gaat de ontvangende partij harder hijgen en wilder kronkelen bij een bepaalde tongtechniek? Verander dan niets en ga vooral met hetzelfde enthousiasme door. Spoor je partner aan om zachtjes sabbelen af te wisselen met korte, felle likjes en laat het merken wanneer hardere of zachtere druk je lijf in een stroomversnelling zet.

Vergeet ook de handen en de vingers niet. Orale kunsten zijn één ding, maar pas in combinatie met strelingen langs borsten, billen of schaamlippen komt dat Walhalla écht dichterbij.

  • Kunyaza

Leren squirten op zijn Afrikaans? Dat kan, met de eeuwenoude Kunyaza-techniek. Het principe is simpel. De man pakt zijn penis vast, of de vrouw een vibrerende dildo, en tikt deze ritmisch tegen je clitoris en je vulva aan. Langzaam gaat hij verder naar de binnenkant van je schaamlippen en de opening van je vagina. Het ritmisch tikken gaat steeds sneller en wordt afgewisseld met circulaire en zigzaggende bewegingen.

Doet hij het goed? Dan spuit er uiteindelijk een waterval van melkachtig seksvocht uit je vagina. Quite the experience, en je kunt er volgens de Rwandezen zelfs verschillende orgasmes tegelijkertijd mee beleven.

Meer weten over de opwindende kunst van Kunyaza? Check ons speciale artikel over deze squirting-techniek!

  • Samen masturberen

Oké, misschien moet je even wat schroom overwinnen. Maar zodra je die schaamte in de ijskast hebt gedeponeerd, staat niks je meer in de weg voor een heerlijk, simultaan masturbatiefestijn. Het kan namelijk enorm opwindend zijn om elkaar opgewonden te zien raken. Leerzaam ook, omdat je eindelijk eens ziet wat de ander echt lekker vindt en hoe hun handen zichzelf naar een hoogtepunt brengen.

Samen masturberen doet ook wonderen voor je seksuele zelfvertrouwen. Je geeft een stoute show weg, grijpt de regie over je eigen orgasme en laat de ander zien how it’s done. Niets beter dan de expert touch, tenslotte. Je kunt je partner verrassen door al vingerend klaar te liggen op de sofa of je kunt er samen een sessie aan wijden met geurkaarsen, zachte kussens en sensuele muziekjes.

Houd je het niet meer en sta je op het punt elkaar te bespringen? De no touching rule maakt de ervaring alleen maar intenser en heter.

Seksspeeltjes zonder penetratie

Denk je bij seksspeeltjes vooral aan levensgrote dildo’s die in lichaamsholten moeten verdwijnen? Think again.

Van massagekaarsen tot luchtdrukvibrators en tepel- en clitoriszuigers: er zijn legio sex toys waarmee je je intieme delen kunt bevredigen zónder penetratie. Zowel tijdens soloseks als met je partner. En wat dacht je van vibrerende slipjes met afstandsbediening? Zo kan je sekspartner je op afstand helemaal wild maken!

We hebben een paar fijne exemplaren voor je op een rijtje gezet:

Onthoud dat je veel vibrerende seksspeeltjes prima als massagemiddel kunt gebruiken: ook als ze oorspronkelijk bedoeld zijn als penetratiespeeltje. Speeltjes als clitoris- en tepelzuigers focussen zich daarentegen volledig op uitwendig genot. En hoe, want voor veel vrouwen ontsluieren ze volkomen nieuwe sensaties. Dankzij de luchtdrukgolven lijkt het net alsof je hevig met een tong tussen je benen wordt verwend. Bedenk nu eens wat zo’n zuiger in combinatie met een échte tong op andere erogene zones kan doen.

Penetratiepauze? Praat er samen over!

Nog een laatste tip, voordat je samen onder de lakens duikt. Als je normaal gesproken altijd penetratieve seks hebt, probeer dat dan een week of twee niet te doen. Je zult merken dat zo’n penetratiepauze je speelser, fantasierijker en gedurfder maakt in bed. Je ziet elkaars lijf op een heel andere manier en dat kan heel spannend en opwindend zijn.

Belangrijkste seksorgaan

En communiceer, communiceer, communiceer. Veel mensen vinden het gênant om over seks te praten. Ze voelen zich kwetsbaar en schamen zich. Nergens voor nodig, zeker niet als je weet dat je brein het belangrijkste seksorgaan van je lijf is. Je verbeeldingskracht kent geen grenzen, zeker niet als het om seks gaat.

Je kunt namelijk wel denken dat je alles van elkaar weet, maar dikke kans dat jullie gaandeweg zijn vastgeroest in een vertrouwde seksroutine. Daar is op zich niks mis mee, maar het laat weinig ruimte over voor nieuwe sensaties en ontdekkingen. Praat dus met elkaar over je verlangens en fantasieën. Trek desnoods de lakens over je hoofd en fluister zachtjes in elkaars oor wat jullie lekker zouden vinden.

Op die manier bouw je niet alleen enorm veel seksuele spanning op. Maar je krijgt ook de kans om elkaar in een heel nieuw licht te bezien. Tijd om elkaar opnieuw te ontdekken!

 

 

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?