Kunyaza: leer squirten op zijn Afrikaans

Kunyaza leer squirten op zijn Afrikaans

Waar we er in het Westen nog besmuikt over giechelen, is het in Rwanda de normaalste zaak van de wereld: squirten. Met de eeuwenoude techniek Kunyaza laten Rwandese vrouwen hun ‘water’ vrijelijk stromen. Maar wat is Kunyaza? En hoe kun je zelf leren ejaculeren?

Mythes en tradities

De Rwandese squirting-techniek vindt zijn oorsprong in een oude mythe. Volgens dit verhaal had een koningin ongelooflijke zin in seks terwijl haar man weg was op een militaire expeditie. En wat doet een koningin in zo’n geval? Juist, die laat een van haar lijfwachten komen voor het betere vooswerk.

Waterval van vocht

De arme man was doodsbang en hield zijn penis bevend vast in een poging de koningin te penetreren. Daarbij ging zijn lid zo wild op en neer dat hij telkens tegen haar clitoris en schaamlippen aan ketste, waarna de koningin spuitend klaarkwam. Die enorme waterval van vocht vormde een van de grootste meren van Oost-Afrika. Toen de koning terugkwam, vroeg de koningin of hij dezelfde trillende bewegingen met zijn penis wilde maken. En zo werd de techniek van Kunyaza geboren en in Rwanda van generatie op generatie overgebracht.

Seksuele rite

Vanuit een Westers perspectief is de mythe, en vooral de traditie die eruit voort is gevloeid, verrassend. Maar waar vrouwelijke ejaculatie in onze cultuur alleen opduikt in de krochten van de porno-industrie, is het in Rwanda een normaal onderdeel van de vrouwelijke seksualiteit. De techniek van ‘het water’ wordt al vroeg aan zowel mannen als vrouwen geleerd. Bij vrouwen worden bovendien de schaamlippen opgerekt en met kruiden ingewreven voor extra seksueel genot.

Voor mannen betekent Kunyaza dat ze leren hoe ze met de top van hun penis tegen de clitoris en schaamlippen kunnen tikken, kloppen en wrijven. De verwachtingen tijdens seks zijn hooggespannen. Als man mag je je zelfs in een hoekje gaan zitten schamen als je je vrouw niet grenzeloos laat spuiten. Seks in Rwanda draait dan ook niet alleen om penetratie en mannelijke lustgevoelens. Integendeel: de man moet de vrouw plezieren en haar lichaam in een ontvankelijke staat brengen. De seksuele rite van Kunyaza staat symbool voor die gedachte.

Dus…wat is squirten?

Ook in het Westen vinden veel mannen en vrouwen het stiekem erg opwindend als een vrouw spuit, maar toch is het fenomeen vaak in sluieren gehuld. Voordat we ingaan op de techniek van het squirten, willen we daarom een veelvoorkomende misvatting ophelderen. Veel vrouwen denken dat ze urine spuiten als ze ejaculeren. Squirten is echter niet hetzelfde als plassen. Goed, er kunnen wat sporen urine in het ejaculatievocht zitten, maar eigenlijk is het vocht uit de klieren van Skene.

Klieren van Skene

De klieren van watte? Yep, wij hadden ook geen idee. Ze worden ook wel de ‘vrouwelijke prostaat’ genoemd en met reden, want bij hoge opwinding en bepaalde stimulatie kun je als vrouw dus ejaculeren. Je vindt de klieren rond de uitgang van de urinebuis en zij maken het vaginale vocht aan dat penetratie soepeler maakt. Wanneer ze worden geprikkeld, vullen ze zich met vocht en dat vocht wordt losgelaten door de urethra: dezelfde buis waar urine doorheen gaat.

Mystery solved: dáárom voelt een vrouwelijke ejaculatie alsof je op het punt staat te plassen. Volkomen normaal, maar het is dus geen urine dat je spuit.

Van plasje tot rivier

Die stromen melkachtig, vaginaal vocht komen overigens in verschillende gradaties voor. Waar de ene vrouw een klein plasje naar buiten duwt, lijkt de andere inderdaad een complete rivier uit haar vagina te sproeien. Rwandese mannen hebben zelfs een enigszins hilarische bijnaam voor vrouwen die overvloedig squirten: ‘shami ryıikivu’, oftewel ‘zet er een emmertje onder’.

Hoe dan ook, volgens Angelica Lindsey Ali, een Amerikaanse docent in seksuele gezondheid, is Kunyaza de makkelijkste en effectiefste manier om vrouwelijke ejaculaties te bereiken. De Rwandese seksuoloog Vestine Dusabe stelt in een BBC-documentaire zelfs dat zo’n negentig procent van de vrouwen met deze techniek kan leren squirten.

In de documentaire zien we hoe Vestine de traditie levend probeert te houden in de rap moderniserende stedelijke gebieden van Rwanda. Zo geeft ze seksuele voorlichting aan tienermeisjes en drukt ze hen op het hart hoe blij ze moeten zijn dat ze in een land leven waar vrouwen niet worden besneden: ‘Hier in Rwanda is de vrouwelijke beleving van seksualiteit onderdeel van onze cultuur.’

De Kunyaza-techniek

Kun je dus leren squirten met de Kunyaza-methode? Jazeker, maar je hebt wel wat geduld en oefening nodig om die duizelingwekkende, spuitende climax te bereiken. De rol van de man is bovendien essentieel: hij is degene die haar zo moet bevredigen dat het water gaat vloeien. In de BBC-documentaire vertelde een vrouw zelfs dat ze haar man onder het bed zou gooien als hij niet in staat zou zijn om haar te laten spuiten.

Spannend samenspel

Vooruit, zo ver wilden we hier niet gaan. Maar het blijft een spannend samenspel waar je je allebei aan moet durven overgeven. In de klassieke Kunyaza-positie zit de man op bed of op de grond en positioneert de vrouw zich op zijn schoot. Als je dat te lastig vindt, kun je natuurlijk ook op je rug gaan liggen terwijl je partner tussen jouw knieën knielt.

Verder is het basisprincipe vrij simpel. De man pakt zijn penis vast en gebruikt de eikel om tegen de clitoris, de schaamlippen en de vaginale opening aan te tikken. Hij begint met het stimuleren van de kleine schaamlippen en gaat langzaam verder naar de binnenkant van de schaamlippen en de opening van de vagina. Vervolgens stimuleert hij de clitoris, de schaamlippen en de vagina steeds sneller. Hij kan het ritmisch tikken afwisselen met circulaire en zigzaggende bewegingen.

Penetreren

Hoewel Kunyaza in essentie een uitwendige techniek is, zijn er variaties waarin wel gepenetreerd wordt. In een later stadium van opwinding kan de man bijvoorbeeld speelse penetratiestootjes uitdelen. Met afwisselende korte, ondiepe stootjes en lange uithalen zorgt hij ervoor dat de klieren nog intenser gestimuleerd worden. Ook kan hij met de top van zijn penis rondjes draaien tegen de vaginawand voor extra prikkels. Dat laatste gaat soepeler wanneer hij zijn penis tussen zijn midden- en wijsvinger houdt tijdens het stoten en circuleren.

Tip!

Zorg ervoor dat je voldoende glijmiddel hebt. Of gebruik speeksel om de buitenkant van je vagina en de top van de eikel nat te maken. Als je dat niet doet, kan het wrijven en tikken te gevoelig zijn. Als vrouw weet je vaak beter wat lekker voelt, dus voel je vrij om de penis af en toe over te nemen en zelf de bewegingen en het tempo te bepalen. Je kunt het ook extra intensiveren door zelf je schaamlippen te spreiden.

Verschillende orgasmes tegelijkertijd

Voor de Rwandezen is het duidelijk. Elke vrouw is in staat om te squirten, maar niet elke vrouw squirt. Omdat wij traditioneel geen deelgenoot zijn van de kunst van het ‘wateren’, zullen we het dus zelf moeten ontdekken.

En dat is de moeite waard. Al dat getik, geklop en gewrijf zorgt er volgens de Rwandezen namelijk niet alleen voor dat er sloten, meren en rivieren aan seksvocht uit je vagina spuiten. Je kunt er ook verschillende orgasmes tegelijkertijd mee beleven. Als je partner weet wat hij doet, tenminste.

No worries, no pressure

Niet dat je partner in zijn eentje aan de bak moet. Ook jij zult je moeten overgeven aan je man, de techniek en de gevoelens die het losmaakt. Geneer je dus niet, focus op jezelf en jouw plezier en geef jezelf toestemming om er schaamteloos van te genieten. En durf in het moment te zijn. Mindfulness is fantastisch om je gedachten los te laten en op te gaan in de sensaties in je lichaam.

Voel je vooral ook niet gedwongen om te gaan squirten. Lukt het niet? No worries, no pressure.

Oh ja, laatste tip: schrik niet als het vocht toch uit je vagina gulpt. Het lijkt misschien of je moet plassen, maar dat is niet zo. Druk dus een beetje harder, zodat ‘het water’ vrijelijk kan stromen en spuiten!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?