Single in de winter? Val niet ten prooi aan cuffing season!

cuffing

Het is hartje winter en je bent single. Schrikbeeld? Vaak wel. Terwijl je bezette vriendinnen zich lekker terugtrekken met hun partner, zit jij in je uppie op de bank te Netflixen. Niet zo gek dat veel singles in de donkere maanden halsoverkop aan het daten slaan. Maar er zijn meer manieren om de eenzaamheid te lijf te gaan. En daar heb je echt niet altijd een nieuwe liefde voor nodig.

Je bent al een heel jaar single, maar op de een of andere manier voelt dat extra sneu nu het hartje winter is. Terwijl je door je Instagram-feed scrolt, zie je het ene jubelplaatje van verliefde stelletjes na het andere voorbij vliegen en je vriendinnen zeggen jullie wekelijkse wijnavond steeds vaker af om met hun lover te cocoonen. Ligt het nou aan jou of zit de hele wereld knus te knuffelen terwijl jij in je eentje Remy zit te wezen?

Extra eenzaam in de winter

De reden dat je je in de winter een tikkeltje eenzamer voelt, komt deels door een gebrek aan zonlicht. In de winter vertrekken mensen vaak van huis in het donker, spenderen ze hele dag in kantoortuinen in kunstmatig licht en stappen in de auto wanneer het buiten alweer donker is.

Dat gebrek aan natuurlijk daglicht ontregelt onze hormoonhuishouding. Het stofje in onze hersenen dat ervoor zorgt dat we slaperig worden, melatonine, raakt in de war en slaat compleet op hol. Ons lichaam gaat steeds meer melatonine aanmaken, waardoor we ons overdag slaperig en vermoeid voelen. En somber.

Fatsoenlijke kerel

Daarnaast hebben veel mensen de neiging om zich in de winter een beetje terug te trekken. Er zijn minder feestjes, minder festivals en bij de minste of geringste windvlaag annex regenstorm, blijven we lekker in onze eigen bubbel cocoonen op de bank. Dat is leuk wanneer je een partner hebt om tegenaan te troetelen, maar minder prettig wanneer je vrijgezel bent. Want dat betekent dat je meer dagen en avonden alleen thuis doorbrengt.

En dan de sociale druk rondom de feestdagen. Er is weinig wat je meer met de neus op de feiten drukt dan een kersttripje naar je ouders, waar je hilarische oom voor de tigste keer vraagt hoe het mogelijk is dat een spetter als jij nog steeds geen fatsoenlijke kerel aan de haak heeft geslagen. Of dat ongemakkelijke aftelmoment op Oudjaarsavond, wanneer iedereen om je heen staat te trappelen om elkaar een flinke pakkerd te geven en jij een beetje onhandig met je champagneglas staat te doen alsof je niet heel hard weg wilt rennen. Om over Valentijnsdag maar te zwijgen.

Cuffing season: allemaal aan de man!

Al die factoren kunnen ervoor zorgen dat je jezelf blind gaat staren op je single status. En dat je de behoefte krijgt om te gaan scharrelen en te nestelen. Zodat jij jezelf ook heerlijk op de bank kunt opkrullen naast je vrijer en je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat in die koude, van sociaal contact verstoken, maanden.

In de Verenigde Staten hebben ze een naam voor dit fenomeen: cuffing season. Oftewel het seizoen waarin we ons massaal laten ‘boeien’ of ‘vastketenen’ in een vaste relatie. Het lijkt misschien de zoveelste hype, maar uit een survey onder 1500 mensen bleek dat zo’n zeventig procent van de singles tijdens de wintermaanden meer geneigd is om een vaste relatie te zoeken. En als we kijken naar Facebook, zien we dat mensen juist in de maanden tussen december en februari hun status het vaakst veranderen van single naar ‘heeft een relatie’.

Tips om single en happy te zijn

Kortom, tijdens cuffing season gaat zelfs de meest verstokte vrijgezel wanhopig op zoek naar iemand om de koude winter mee door te komen. Op zich logisch, dat je gezelschap wilt wanneer je in een sociale dry spell dreigt te belanden. Je bent en blijft tenslotte een mens en mensen hebben behoefte aan lichamelijk, emotioneel en geestelijk contact.

Maar tegelijkertijd betekent dat nog niet dat je dan maar de eerste de beste vent naar je winternest moet slepen zodat die eenzame zapavonden verleden tijd zijn. Zulke romances redden het namelijk zelden tot de lente en, laten we wel zijn, what’s the point?

Waarom zou je opeens paniekerig settelen terwijl je je in die zomerse maanden ervoor stiekem best lekker voelde in je eentje? Sociale druk of angst voor winterse eenzaamheid is nooit een goede reden om aan een relatie te beginnen. Dus als je merkt dat de druk om te daten hoger wordt wanneer de temperaturen droppen, check dan eerst even bij jezelf waarom dat zo is.

Voel je je eenzaam of verveeld? Sluit je dan aan bij een club, pak een nieuwe hobby op en breng meer tijd door met familie en vrienden. Waar het om gaat, is dat je het idee elimineert dat een partner de enige remedie is eenzame gevoelens te verdrijven.

cuffin season

Check ook deze tips:

Maak een lijstje

Veel mensen zeggen dat ze niet alleen durven te zijn tijdens de wintermaanden. Een manier om die negatieve gevoelens te lijf te gaan, is door je te focussen op de voordelen van het vrijgezellenbestaan. Ga er dus even lekker voor zitten en creëer een lijstje met alle redenen waarom single zijn de bom is. Van meer controle over je eigen levensgeluk tot simpelweg een betere nachtrust: de voordelen zijn legio!

#1. Werk aan jezelf

Misschien moet je deze winter zien als een kans om jezelf op een dieper niveau te leren kennen. Gebruik deze maanden dan ook om aan jezelf te werken, of het nu lichamelijk, mentaal of emotioneel is. Ga naar een coach, doe aan yoga en meditatie of begin een dagboek. Focus ook op de dingen die je altijd al wilde doen, maar nooit hebt gedaan. Of je nu wilt leren breien, zin hebt om de flamenco te gaan dansen, die boekenkast leeg wilt lezen, fotoalbums wilt maken of eindelijk alle seizoenen van The Sopranos wilt bingen: deze winter is voor jou, grijp hem dan ook.

#2. Organiseer een hilarische sleep-over

Dat je geen partner hebt, betekent nog niet dat je alleen hoeft te gaan zitten kniezen. Zorg er daarom voor dat je vriendschappen en relaties met familieleden sterk houdt. Menselijk contact is belangrijk, net zoals het oppeppend werkt als je iets leuks en gezelligs hebt om naar uit te kijken. Trommel je vriendinnen op voor een avondje kletsen, wijntjes drinken en een hilarische sleep-over met maskertjes, mannenpraat en nostalgische films. Of sluit je aan bij een vereniging of een club met andere singles.

#3. Verstop jezelf niet onder de dekens

En dan op een gezonde manier. Dreigt er een miniwinterdepressie de kop op te steken? En word je lichtelijk wanhopig bij de gedachte aan een uitgestrekt weekend zonder noemenswaardige plannen? Verstop je dan niet onder de dekens, maar ga erop uit. Verwen jezelf met een uitgebreide selfcare-routine, struin door de bossen en drink een warm kopje kamillethee bij een goed boek. Zelfs een wandeling naar de winkels om gezonde ingrediënten voor een zelfgemaakt maal te halen kan ervoor zorgen dat je je weer even helemaal opgekikkerd voelt. Zorg goed voor jezelf, dat heeft een direct en positief effect op je gemoedstoestand.

 #4. Accepteer je emoties

Realiseer je dat je momenten zult hebben waarin je je niet oké voelt. En realiseer je ook dat dit compleet normaal en natuurlijk is. Het heeft geen zin om tegen verdriet, angst of eenzaamheid te vechten. Soms zullen die emoties je overvallen en dan kun je je er maar beter eventjes door laten meeslepen. Neem de tijd om die emoties te doorvoelen en te doorleven, uiteindelijk kom je er gelouterd uit. Praat met een vriend of schrijf je gevoelens op in een dagboekje als het je teveel wordt.

Single en seksloos? Investeer in splinternieuwe speeltjes!

Tja, ondanks alle borrelende plannen en investeringen in je welzijn, staat er natuurlijk nog een enorme olifant in de kamer. Het gebrek aan seks.

Heb je huidhonger en mis je die spetterende orgasmes? Sprint dan niet meteen naar de eerste de beste bar voor een onenightstand, maar overweeg eens een hete affaire met jezelf. Investeer in een splinternieuwe vibrator, check de heetste vrouwvriendelijke en ethische pornosites en ontdek hoe mindful masturberen je tot in de toppen van je tenen kan bevredigen. Helemaal zelf!

Thumpin bunny

Een vibrerende schacht, een bunny stimulator én een krachtige stootfunctie. Met dit razend konijntje komen zowel je clitoris als je G-spot ruimschoots aan hun trekken!

FemmGasm Tapp 2

Deze clitorisvibrator stuurt de lekkerste vibraties en pulsaties richting je genotsknopje. Resultaat? Een duizelingwekkend precieze stimulatie en een orgasme waardoor je nog uren ligt na te sidderen.

Womanizer Duo

Aardige eindejaarsbonus? En zin om jezelf eens écht te verwennen? Pak dan eens flink uit met het paradepaardje onder de vibro’s en geniet van het mondje dat je clitoris fluweelzacht omhult en stimuleert met wel twaalf luchtdrukstanden. En wat dacht je van de krachtige G-spot vibrator? Oeh, lala!

Vice dubbele vibrator

Check deze kleurrijke verschijning! Deze topper is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een echte krachtpatser met drie motoren, twaalf rotatiestanden en dertien vibratiestanden. Bovendien prikkelt-ie zowel je je clitoris, je G-spot als je anus, voor driedubbel genot!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?