Je partner vertrouwen als hij met vrienden op vakantie gaat

man op vakantie

Je vriend had zijn reis naar Griekenland met vrienden al geboekt voordat jullie een relatie kregen. Of je vriendin wil heel graag eens met haar vrienden op reis, zonder jou. Hoe weersta je dat vreselijke jaloerse gedrag als jij achterblijft en je partner erop los feest op een zonnige bestemming. Oftewel: hoe kun jij je partner vertrouwen als hij met vrienden op vakantie gaat? En voor de duidelijkheid, we zeggen hij, maar hebben het natuurlijk ook over vrouwelijke partners.

Vertrouwen: een van de belangrijkste dingen in een relatie

Waarom gaan mensen uit elkaar als één van beide partners is vreemdgegaan? Vaak vanwege de leugens, de ontrouw, maar ook omdat het lastig of niet mogelijk is de andere partner nog langer te vertrouwen. Dit is een van de belangrijkste dingen in een relatie. Als jij je partner vertrouwt, dan ben je niet bang dat hij je bedriegt als die kans zich voordoet. Het hangt vaak samen met jaloezie en zelfvertrouwen. Heb jij weinig zelfvertrouwen, dan is de kans groot dat je ook snel jaloers bent en moeite hebt om je partner te vertrouwen.

Een vakantie met zijn vrienden: zon, zee, seks en drank

Het is misschien een geruststellend idee dat je niet de enige bent die het lastig vindt om je partner te vertrouwen als hij op vakantie gaat met zijn maatjes. Een simpele Google zoektocht met de woorden ‘how to trust your partner on holiday’ levert maar liefst bijna 70 miljoen hits op. De meeste vrouwen gruwelen van het idee dat hun partner met zijn vrienden op vakantie gaat. En dat is simpel te verklaren: we zijn allemaal op vakantie geweest met onze vriendinnen en weten waar die mannen op uit zijn. Je ziet het al helemaal voor je: jij ligt een week lang slapeloos te woelen in bed terwijl hij tot in de vroege uurtjes feest en het met elke meid doet die maar wil. Maar is dat wel reëel? En als je zo slecht over hem denkt, waarom zou hij dan thuis wel trouw zijn?

Tips om je partner te vertrouwen

Hoe zorg je ervoor dat jou partner van zijn vakantie kan genieten, terwijl jij je ook goed blijft voelen? Deze tips kunnen helpen.

#1. Bespreek je zorgen

Vertel je partner dat jij je zorgen maakt en wat die zorgen precies zijn. Bijvoorbeeld dat je het vervelend zou vinden als hij naar een stripclub gaat of zoveel drinkt dat hij zichzelf niet onder controle heeft. Maar natuurlijk wil je niet te controlerend klinken: je partner is uiteindelijk degene die beslist of hij wel of niet mee gaat naar de stripclub en jij kunt en wilt hem dat niet verbieden. Misschien zal hij rekening houden met je gevoelens en minder drinken of je er in elk geval niet mee confronteren. Geloof ons: er zijn nog genoeg mannen die rekening houden met de gevoelens van hun partner.

#2. Spreek af hoe vaak je contact zult hebben

Door de nieuwste technologie staan we tegenwoordig 24/7 in contact met elkaar. En dat is een valkuil in veel relaties. Het laatste wat je wilt is constant op je telefoon zitten kijken of je berichtje al is gelezen en vervolgens boos worden omdat hij niet heeft gereageerd. Misschien heeft hij zijn telefoon gewoon in het hotel gelaten. Was dat een slapeloze nacht waard? Het is niet prettig voor jou om steeds te wachten op een bericht, maar ook niet eerlijk tegenover je partner die lekker even weg is en niet constant bereikbaar wil zijn. Spreek af dat jullie op bepaalde tijdstippen contact hebben. Door bijvoorbeeld om de dag even ‘s ochtends te bellen. We zeggen niet dat je helemaal geen berichtjes mag sturen, maar probeer hem niet te bombarderen.

#3. Neem afscheid met een positieve noot

Zorg ervoor dat jullie op een fijne manier afscheid nemen, zonder verwijten en boosheid. Zo gaat je partner niet met een rotgevoel weg en sta jij er ook positiever in. Als hij boos is op jou, dan drijf je je partner wellicht makkelijker in de armen van een ander. Laat hem voelen hoe geweldig hij het thuis heeft. Bijvoorbeeld met een potje stomende buitenseks net voordat hij vertrekt.

#4. Maak je eigen plannen

Er is geen enkele reden om te gaan zitten treuren terwijl je partner op vakantie is. Doe lekker je eigen ding! Van ongestoord je favoriete serie bingen tot een heerlijke avond met al je vriendinnen, uitgebreid in bad gaan en eten wat jij wilt. Je zult ontdekken dat het ontzettend lekker is om het huis een weekje helemaal voor jezelf te hebben. Misschien kun je zelfs een vriendinnen-vakantie boeken voor later in het jaar.

#5. Relax

Relax een beetje: niet elke vakantie met vrienden eindigt in een bezoekje aan de EHBO, met een soa of nieuwe vriendin. We leven niet in een MTV reality show. De meeste mannen komen gewoon blij en tevreden terug bij hun partners, relaxt door de fijne tijd die ze gehad  hebben met hun vrienden. Een beetje verbrand door de zon misschien en wellicht nog een beetje brak. Probeer het ook eens van de andere kant te zien. Als jij op vakantie gaat met je vriendinnen, is dat dan om met zoveel mogelijk andere mensen naar bed te gaan? Waarschijnlijk is het antwoord nee. Waarom zou dat dan wel voor je partner gelden?

Kan jij je partner vertrouwen?

Uiteindelijk is de simpele conclusie dat jij niks kunt doen om te voorkomen dat je partner vreemdgaat terwijl hij op vakantie gaat met zijn vrienden. Dit is een keuze die hij maakt, al dan niet onder invloed van drank, drugs of zomerkriebels. Dat geldt ook voor als hij gaat stappen met zijn vrienden of opeens veel moet samenwerken met die knappe collega. Probeer bovenstaande tips te onthouden en relax. Maakt hij toch een misstap? Dan ligt dat aan hem, niet aan jou. En wellicht ben je hem dan liever kwijt dan rijk.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?