Ontmoet onze singles Suzanne (25) en Denise (29)

De vrijheid om te doen waar je zelf zin in hebt. Dat is volgens Content Marketeer Suzanne (25) en Online Marketeer Denise (29) van deze website het fijnst aan een vrijgezellenbestaan. Beide kenden een jarenlange relatie, maar vonden hun heil als single. “Wel de lusten, niet de lasten!”, stelt Suzanne. Toch ervaren ze naast vrijheid de maatschappelijke druk op hun schouders leunen; er wordt verwacht dat je vroeg of laat iemand vindt. Om de boel wat te verlichten, hierbij een ode aan de vrijgezel. Want wat is er zo leuk aan single zijn?

‘Ik zou prima als single oud kunnen worden’

Suzanne geniet sinds kort weer van een gelukkig singlebestaan: Sinds augustus vorig jaar ben ik single. Na 2,5 jaar miste ik steeds meer emotionele connectie met mijn toenmalige vriend. Ook miste ik de fun van single zijn, de vrijheid.”

Toen het al een tijdje niet lekker liep kreeg ze een passievolle klik met een mannelijke collega. Ik viel voor zijn humor en tijdens een vrijmibo ging het mis. Er kwam alcohol in het spel en aan het eind van de avond ging ik vreemd.”

Een dag later vertelde Suzanne het. Gevolg? Einde relatie. Ze heeft spijt van de manier waarop, maar het voelde als een bevrijding van jewelste: Ik vind het sindsdien zo lekker om met niemand rekening te houden en lekker mijn eigen gang te gaan. Wel de lusten, niet de lasten!”

Toch is single zijn niet altijd een pretje: Soms mis je wel een uitlaatklep wanneer je van je werk thuiskomt. Nu vertel ik alles aan mijn kat.” Op de vraag of ze altijd single wil blijven reageert ze vertwijfeld: Ik zou prima als single oud kunnen worden, maar ik wil kinderen dus dat maakt het wat lastig.”

Driftig op zoek is ze niet: Maar als er iemand op mijn pad komt sta ik er wel voor open. Voor nu red ik mij uitstekend alleen. Ik ben blij met mijzelf en mijn vriendengroep. Single zijn is heerlijk.”

‘De band met mijn vrienden is hechter geworden’

De 29-jarige Denise had sinds haar 16e een vaste relatie. Alles verliep rooskleurig tot ze plots besloot om voor haarzelf te kiezen: Het voelde alsof ik mijzelf niet meer kon zijn. Ik voelde mij niet vrij genoeg meer.” Daarnaast zette een ernstige privésituatie haar aan het denken: Op dat moment vroeg ik mijzelf af of dit alles was. Ik wil alles uit het leven halen, maar voor mijn gevoel zat dat er met hem niet meer in. Het doel in het leven is niet samen zijn”.

Op een gegeven moment vroeg ik mij af: is dit alles?”

Vanaf de eerste dag dat ze single was (de dag na Valentijnsdag) voelde het goed: Ik vind het heerlijk om single te zijn. Er is veel meer ruimte om aan mezelf te werken. Nu luister ik beter naar mijn gevoel en lichaam. Tijdens mijn relatie liet ik die vrijheid afhangen van verwachtingen en verplichtingen.”

Of Denise iets aan een relatie mist? Tot nog toe niet. Natuurlijk is het fijn om altijd iemand naast je hebben waarmee je alles deelt, maar nu ik vrijgezel ben deel ik dat met vrienden. Hierdoor is mijn band met hun sterker geworden.”

De maatschappelijke druk om niet single te zijn is in haar omgeving sterk aanwezig: Toen het uit ging vroegen onze ouders waarom we niet in relatietherapie gingen. Ook als ik nu een paar keer met dezelfde jongen date vragen mijn vrienden al snel wanneer ze hem te zien krijgen. In dat soort dingen merk je dat de maatschappij verwacht dat je vroeg of laat een partner vindt”.

Het geheim van een gelukkig single bestaan

Is er één groot geheim om een gelukkig bestaan als single te leiden? Daar lijkt het wel op. Althans, als je Denise en Suzanne mag geloven. Beide geven aan dat gelukkig zijn met jezelf het allerbelangrijkst is. Daarnaast hechten ze veel waarde aan hun vriendengroep en vrijheid. Je moet je geluk niet laten afhangen van een ander. Luister meer naar wat je zelf wilt en voelt”, betoogt Denise.

“Gelukkig zijn met jezelf is het allerbelangrijkst als single.”

Of ze ooit nog een relatie willen? Denise sluit niets uit: “Ik ben er niet naar op zoek. Dat moet je jezelf ook niet opleggen. Dan sluit je andere mogelijkheden uit. Ik sta er wel voor open.” Suzanne vindt het beangstigend om na te denken over iemand waarmee ze tot haar dood samen is. Alleen haar kinderwens zegt heel wat anders. Voor nu zijn beide collega’s in ieder geval happy single en daar is niks mis mee. Sterker nog: het kent ontzettend veel voordelen.

Lees ook: Celebrate: Omarm het single leven

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?