Opinie: ongevraagde dickpicks en online seksisme

Opinie ongevraagde dickpicks en online seksisme

Vrouwen, seks en social media. Het blijkt ook in de eenentwintigste eeuw niet echt een gouden combinatie. Ik ben van mening (en gelukkig veel mensen met mij) dat vrouwen net zoveel recht hebben op het plaatsen van een sexy foto zonder dat het meteen een stortvloed aan hitsige mannen in je DM oplevert. Maar goed. Hitsige mannen (en ook wel vrouwen hoor!) zijn overal in de krochten van het internet te vinden. Als één van de gezichten van concullega EasyToys, ben ik maar wat bekend met deze wellustige types. Maar hoe ga ik hier mee om en hoever is té ver?

Taboe rondom seksueel plezier

Als het gaat om het plaatsen van bepaalde content, heb ik lak. Ik ben sterk van mening dat het taboe rondom seksueel plezier de grootste onzin ever is. Enfin, ik ben het er mee eens dat seks iets privé is. Wat jij en je partner in de slaapkamer uitspoken hoef ik niet per se te zien. Dan ga ik wel naar die site met het oranje met zwarte logo. Maar er over spreken vind ik iets heel normaals en bovendien ook gezond en leerzaam!

Ik deel dan ook op Instagram stories maar wat graag de content die ik maak voor het TikTok account van EasyToys. Naast educatieve en inspirerende video’s, zitten daar ook genoeg vermakende video’s tussen. Ik deel deze video’s omdat ik het tof vind wat ik maak en dit graag wil delen, maar ook omdat ik hoop dat ik een inspiratie kan zijn voor dames door te laten zien dat je ook als vrouw prima seksgerelateerde content kan plaatsen. Daarnaast deins ik ook niet terug voor het plaatsen van een skinshowing foto. Ik heb een lange weg afgelegd om mijn curves te omarmen én kan eindelijk zeggen dat ik mijn vrouwelijke schoonheid inzie. Waarom zou ik dit niet willen delen? Ik ben trots op mezelf en de hele wereld mag het weten.

Vervelende reacties

Het zal jou niet verbazen dat dit nogal vervelende reacties kan opleveren. Seksueel getinte berichten zoals dickpicks, mensen die geld willen betalen in ruil voor seks of de alombekende TikTok pick-up line ‘heb je foto staand?’ zijn mij allemaal niet vreemd. Maar ook vragen zoals ‘hoeveel toys heb je zelf al getest?’ vind ik ook niet echt nodig. Wanneer jij bij de Praxis werkt vraag ik jou toch ook niet hoeveel van de schroevendraaiers jij al hebt uitgetest?

Niet alle reacties zal ik als vervelend benoemen. Wel als typisch. Want wanneer jij als vrouw zijnde jezelf op een sexy en zelfverzekerde manier wil presenteren op apps zoals Snapchat, TikTok of Instagram, durf ik er wel aardig wat centen op in te zetten dat je in elk geval één seksueel getint bericht als reactie krijgt. Het is een soort genormaliseerde actie reactie, maar eigenlijk is het dus stom dat bepaalde reacties als normaal gezien worden. Ik kan er uren over doorratelen waarom dit niet normaal zou moeten zijn, maar laten we dat voor een eventueel andere blog bewaren.

Omgaan met online seksuele intimidatie

Waar ik wel graag over wil doorratelen is hoe je om kan gaan met vervelende en ongepaste reacties of berichten van mensen. Hoe stevig jij ook in je schoenen staat en in hoeverre jij ook achter je geplaatste content staat; online seksuele intimidatie is nooit oké en het went ook nooit!

Gek genoeg denkt men dat ik super goed met dit soort berichten om kan gaan. Ik ben een zelfverzekerde vrouw, sta achter de boodschap die ik wil uitdragen en mijn yolo-gehalte is nog hoger dan de Mount Everest. Maar ook ik word soms onzeker van bepaalde berichten en vind het zeker niet leuk om deze te ontvangen. Er is wel eens gezegd: “Doe niet zo moeilijk, het is toch een compliment dat mijn lul zo hard is door jou?” of “Haha, voor de buitenwereld super open, maar in de chat ineens super preuts? Fake!”

Nou, Freek. Dat ik niet reageer op die out of the blue dickpick of jouw vraag wat ik allemaal met jou zou doen wanneer je bij mij was, betekent niet dat ik preuts of fake ben. Als je echt antwoord wilt, ik vind het sneu dat jij meteen je pik uit je broek haalt en het gevoel hebt dat je die aan mij moet laten zien. Ik vind hem overigens helemaal niet mooi, dus om antwoord te geven op je tweede vraag: Ik zou wegrennen.

Hoe graag ik soms ook zoiets zou willen reageren; het is beter van niet. Uiteindelijk is de verzender vooral op zoek naar jouw aandacht. Negatief of positief; aandacht is aandacht. Wanneer je vooral vervelende reacties krijgt op een platform zoals TikTok, kan je beter de reacties gewoon niet lezen. Maar wanneer je wel een bericht opent, zucht het weg en leg het naast je neer. Onthoud dat je hier te maken hebt met iemand die niet kan omgaan met een sexy powervrouw zoals jij en dat jij hier boven staat.

Lees ook: seksisme op sociale media: hoe ga je er mee om?

Wat doet het met mij?

Wegzuchten is helaas niet altijd voldoende. Ook bij mij is er wel eens een traan gelaten om een bericht en heeft het mij enorm onzeker gemaakt. Ik heb zelfs bij mijn manager aangegeven dat ik er mee kap als dit zo door gaat. Ik kan het nu wel mooier maken dan het is; maar het doet mij soms nog pijn en schaadt ook mijn zelfvertrouwen. Ik doe elke dag weer mijn best om op een goede manier mijn boodschap naar buiten te brengen. De boodschap dat seks volkomen normaal is en voor iedereen. Ik houd rekening met mijn kleding- en woordkeuze en probeer dingen op zo’n professioneel mogelijk manier over te brengen (natuurlijk met een goede portie entertainment). Mijn intelligentie, creativiteit en openheid maken mijn video’s tot een hit; en toch kunnen sommige mensen mij alleen zien als die blonde dame die wel van seks houdt. Dat doet zeer.

Praat er over

Heb jij te maken met online seksuele intimidatie? Neem dan alsjeblieft iemand in vertrouwen en spreek uit wat het met je doet. Velen van ons hebben de neiging om het weg te lachen, zonder te beseffen wat het écht met je doet. Iedereen heeft een grens, ook jij. Inmiddels krijg ik wekelijkse begeleiding en spreek ik regelmatig met een vrouw die al langer in het vak zit en te maken heeft met deze vorm van ongewenst gedrag. Door minimaal één keer per week de situatie bespreekbaar te maken kan ik er inmiddels beter mee om gaan. Wil jij jouw verhaal kwijt maar durf jij niet iemand in je directe omgeving in vertrouwen te nemen? Voel je dan vrij om mij een bericht te sturen via Instagram.

Take care, lieve vrouw. Je bent goud waard. Onthoud dat.

X,

Suzanne

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?