Single op Valentijnsdag: 5 tips om te doen

valentijnsdag als single

Single op Valentijnsdag. We geven het toe: het is niet de leukste dag om single te zijn. Overal zie je reclames van schijnbaar dolgelukkige stelletjes. Op sociale media slingert de ene na de andere influencer lieve foto’s van zichzelf en haar Ware Liefde online. En daarop reageren anderen dan weer met #couplegoals. Ook al weet jij net zo goed als wij dat het ook bij al die verliefde stelletjes heus wel eens wat minder gaat, toch lijkt het alsof je op Valentijnsdag helemaal niet om de liefde heen kunt. Zet je de tv aan, dan ontkom je er ook niet aan. Valentijnsdag is vreselijk als je single bent, toch? Met onze 5 tips niet! Zo maak je als single toch een spetterende Valentijnsdag mee!

1. Single op Valentijnsdag: daten!

Het is natuurlijk de meest voor de hand liggende tip: ga lekker daten op Valentijnsdag. Hoewel het een commerciële feestdag is, zou jij deze toch volgend jaar misschien liever samen met iemand vieren. Je kunt natuurlijk je eigen date regelen op Tinder of met een andere app, maar ook blind dates kunnen heel succesvol zijn. Er is echter een maar en dat is dat die blind date wel geregeld moet worden door een zus, vriendin of iemand anders die jullie allebei goed kent. Kies niet per se voor een standaard bezoekje aan een restaurant en de bios, maar ga wat actiefs doen of spreek af om een drankje te drinken in een kroeg om de hoek. Is het leuk? Dan kun je nog eens afspreken. Valt hij toch erg tegen? Dan ben jij binnen vijf minuten weer thuis om onder een dekentje op de bank lekker Bridget Jones’ Diary te kijken. Win-win!

Speeddaten is ook een optie op Valentijnsdag. In heel veel steden worden speciale speeddates georganiseerd op 14 februari of in het weekend ervoor. Onder het genot van een drankje leer jij degene die tegenover je zit beter kennen. Zo kun je in Utrecht kun je terecht bij Restaurant De Markt voor de DinnerDate. In Groningen ga jij naar De Drie Gezusters voor een speeddate voor mensen tussen de 30 en 45 jaar op Valentijnsdag en in Den Bosch is er een dag eerder een speeddate voor dezelfde leeftijdscategorie in Hotel Central. Natuurlijk kun je ook terecht in Amsterdam. Club NL in het hart van de hoofdstad biedt speeddaten op Valentijnsdag aan voor verschillende leeftijdscategorieën.

Ga je daten? Lees dan ook dit artikel over seksafkortingen en datingtermen!

2. Geef een singlefeest op Valentijnsdag

Niets is zo erg als een Celebrate Love party op Valentijnsdag, waar jij als single heen moet. Juist deze dag heb je als single helemaal geen behoefte aan kleffe stelletjes die elkaar diep in de ogen kijken. In plaats daarvan geef jij lekker je eigen singlefeest. Daar mogen alleen maar mannelijke- en vrouwelijke singles komen. Zelfs je beste vriendin die al jaren getrouwd is, is niet welkom. Tijdens dit feestje hoef jij niet op zoek te gaan naar liefde, maar het kan wel. Het is namelijk de bedoeling dat iedere single ook een single vriend of vriendin meeneemt. Vrouwen nemen mannen mee, mannen nemen vrouwen mee. Voorkeur maakt niet uit: het gaat zoals gezegd niet om het vinden van liefde, maar om het vieren van jullie single leven. Wedden dat het een leuke party wordt?

3. Verwen jezelf met chocolade en bloemen

Het laatste wat jij wilt is zwelgen in zelfmedelijden. Laten we eerlijk zijn: er is niks zieligs aan single zijn. Ook niet als je single bent op Valentijnsdag. Het is gewoon een dag zoals alle anderen en jij bent een sterke vrouw. Verwen jezelf met een mooie bos bloemen (en laat die rode rozen lekker achterwege) en koop je favoriete bonbons of reep chocolade. Als klap op de vuurpijl koop je een lekkere bath bomb voor een bad bij kaarslicht of een heerlijke doucheolie als je geen bad hebt.

4. Spannende series kijken met vriendinnen

Valentijnsdag is de perfecte dag om creepy series te kijken op Netflix. Nodig je vriendinnen uit voor een gezellige avond, met liters thee, koekjes en chocolade. Onderstaande series en films zijn heel geschikt om te kijken als je geen behoefte hebt aan romantische komedies:

You

You gaat over boekwinkelmanager Joe en zijn liefde Beck. Joe is geen normale partner, want hij is compleet geobsedeerd door zijn liefje. Hij ontwikkelt zich al snel tot een stalker. You is zo succesvol, dat er al twee seizoenen zijn en er een derde in de maak is.

Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile

Een film over seriemoordenaar Ted Bundy en zijn relatie met zijn partner Liz Kendall. De film is gebaseerd op het boek The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy van Kendall. Zac Efron speelt Ted Bundy.

Dirty John

Tweeënhalve week na hun kennismaking trouwen de naïeve Debra en charismatische John. Hoewel ze er al snel achter komt dat hij een oplichter is, wil ze liever zijn goede kant zien. Best shockerend als je je bedenkt dat de show gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De acht afleveringen zijn heel geschikt om te binge-watchen!

What/If

Wat als normale mensen onacceptabele dingen doen? Daar draait het om in What/If met Renée Zellweger. Zou jij bijvoorbeeld je nieuwe hubby voor één nacht aan een rijke zakenvrouw uitlenen, in ruil voor 80 miljoen dollar?

5. Dag telefoon, hallo me-time

Waar jij soms behoefte hebt aan iemand die thuis is als jij ook thuiskomt, of een arm om je heen, hebben je niet-single vriendinnen behoefte aan een leeg huis als ze uit het werk komen. Of een hele avond op de bank zonder partner en kinderen. Probeer je te beseffen hoeveel vrijheid je hebt. Jij hoeft je aan niemand te verantwoorden en niet met (kleine) kinderen rekening te houden. Geniet van de me-time. Gun jezelf een mooie metamorfose bij de kapper, zet je telefoon uit en lees nou eindelijk eens dat goede boek of verwen jezelf in bed, met een heerlijke sekstoy. Wedden dat jij dan al een stuk positiever bent over single zijn op Valentijnsdag?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?