Swingen: het verschil tussen full swap en soft swap

soft swap full swap

Swingen: dat is van partner wisselen en daar alles mee doen wat je maar wilt, toch? Nou, niet helemaal. Net zoals dat een open relatie allerlei verschillende vormen kan aannemen, is ook swingen niet altijd synoniem voor partnerruil. Voordat je gaat ontdekken of swingen iets voor jullie is, is het daarom ook handig om daar goed onderzoek naar te doen. Zoals bijvoorbeeld wat het verschil is tussen een soft swap en een full swap.

Swingen: wat is dat?

Als je meer wilt dan een vanille seksleven met je partner, dan is swingen misschien iets voor jullie. Hierbij ruil je van partner met een ander stel. Al wordt het woord partnerruil niet echt gebruikt door swingers, omdat het iets is wat je samen doet. Maar in feite komt het er wel op neer: jullie zijn intieme vrienden met een ander stel, waarbij jij met de ene persoon en je partner met de andere persoon gaat. Al zijn er uitzonderingen: zo hoeft het niet per se een echte vriendschap te zijn, want je kunt ook gewoon elke keer met een ander stel swingen. Of met meer dan twee koppels. Bij deze vorm van groepsseks bestaat de groep vrijwel uitsluitend uit getrouwde heterostellen.

Het verschil tussen soft swap en full swap

Swingen kent allerlei vormen: van alleen flirten tot seks met alles erop en eraan. Hier komen de Engelse termen soft swap en full swap om de hoek kijken. Dit heeft te maken met jullie afspraak hoe ver je met de ander mag gaan. En zoals gezegd zijn er ook swingers die alleen willen flirten met andere koppels. Dit is een heel lichte vorm van swingen. Hoeveel verder jullie gaan, is iets waar je goed over na moet denken en wat je samen goed moet bespreken.

Wat is een soft swap?

Soft swap (de Fransen noemen het mélangisme) is een vorm van swingen waarbij jullie niet all the way gaan: geslachtsgemeenschap hoort er dus niet bij. Wel mogen jullie de ander kussen, strelen, pijpen en beffen. Vaak wordt aan beginners aangeraden om te beginnen met een soft swap. Het is al bijzonder en spannend om deze handelingen te doen met iemand anders dan je partner, terwijl je partner jullie ook nog eens bezig kan zien.

Wat is een full swap?

Als we het over een full swap hebben, dan behoort ook geslachtsgemeenschap tot de opties. Alles is dus geoorloofd. Vaak kiezen swingers met meer ervaring hiervoor, nadat ze al een tijdje meelopen in het wereldje. Zij weten inmiddels ook beter van elkaar of ze jaloers worden en waar de grenzen liggen.

Maak afspraken met elkaar over het swingen

Het is zover: jullie eerste swingersessie. Maak van te voren duidelijke afspraken met elkaar. Dit is belangrijk voor jullie, maar ook voor het andere stel. Bespreek hoe ver jullie willen gaan als je een geschikt stel tegenkomt. Wil je alleen flirten, ga je voor de soft swap omdat het de eerste keer is of direct all in met de full swap? Bespreek ook welke handelingen niet mogen, zoals bijvoorbeeld anale seks, je met één van de anderen terugtrekken in een privéruimte of in iemands mond klaarkomen.

Denk na over situaties waarin de ene partner wel aantrekkelijk wordt gevonden, maar de ander niet echt. Het is belangrijk om beiden enthousiast te zijn over de partners in kwestie. En natuurlijk kan jaloezie om de hoek komen kijken. Hoe voel jij je als je man opeens met een andere wonderschone vrouw ligt te rollebollen? Allemaal dingen waar je, als het goed is, al over hebt nagedacht. Spreek samen een stopwoord af, want hoe goed je ook bent voorbereid, je kunt opeens overvallen worden door ongemak of jaloezie.

swingen

Andere swingers ontmoeten

Er zijn verschillende plekken om gelijkgestemden te ontmoeten. Swingers ontmoeten elkaar voornamelijk online en in speciale parenclubs.

Parenclubs

Een parenclub is helemaal ingericht op een erotische ervaring voor jou en je geliefde. Het is een club waar je kunt eten en drinken, dansen en flirten met anderen. Maar in tegenstelling tot een normale nachtclub, mag je hier ook seksen. Dit kan in één van de intieme plekken of speciale kamers. Met elkaar of met een ander: dat beslissen jullie samen. Er zijn tientallen parenclubs in Nederland, die tienduizenden bezoekers trekken. Het is mogelijk dat je hier een stel tegenkomt met wie het klikt, maar dat is niet altijd het geval natuurlijk.

‘Nee is nee’ is heilig in de swingerswereld: een vriendelijke afwijzing is voldoende. In elke club ben je als stel welkom en in veel clubs mogen ook single vrouwen naar binnen. In sommige clubs zijn single mannen ook welkom, maar meestal worden er niet al teveel single mannen toegelaten. Je betaalt entree, waarvoor je kunt eten en drinken en gebruik van de condooms en handdoeken is inbegrepen.

Online: de beste apps en websites voor swingers

Natuurlijk kun je ook online kennismaken met een potentieel stel om mee te swingen. Het fijne hiervan is dat je elkaar eerst online af kunt tasten, om te zien of jullie naar hetzelfde op zoek zijn. Bevalt dit, dan kunnen jullie met elkaar afspreken. Bijvoorbeeld door samen naar een parenclub te gaan. Maar je kunt het ook kleiner en persoonlijker aanpakken: door eerst eens op neutraal gebied af te spreken om te zien of het klikt. Ga lekker wat drinken in een café of spreek af in een restaurant. Hebben jullie een leuke en spannende klik, dan is het altijd nog mogelijk om het andere stel uit te nodigen in jullie hotelkamer. Of thuis, om daar jullie privéfeestje door te laten gaan. Deze apps zijn heel geschikt voor swingers:

RegioSwingers

RegioSwingers is de enige app/website die echt speciaal is gemaakt voor swingers. Het is dan ook de populairste online plek om een spannende date te vinden. Het handige is dat je zoekt in jouw regio, wat het makkelijk maakt om met een ander stel af te spreken. Je vindt hier voornamelijk stellen, maar ook single mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een trio.

SDC Swingers Date Club

SDC is een grote online community van swingers. Je kunt er niet alleen andere stellen ontmoeten, SDC organiseert ook feesten. Wil je kennismaken met het platform, dan kan dat gedurende de eerste zeven dagen gratis.

NovaMora

NovaMora profileert zich als datingsite zonder nepprofielen en dat is in onze ogen een groot voordeel. Swingers, singles; je komt ze hier allemaal tegen. Je kunt je gratis inschrijven en zo rustig rondkijken.

Hoe ontmoeten jullie het liefst andere koppels om mee te swappen?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?