Anale sex is hot! Alhoewel veel stellen er niet echt over praten, merken we aan de verkoopcijfers en vragen die we binnenkrijgen dat anale seks echt een trend is. Vandaar iets meer informatie over anaal seks. Wat is er lekker aan? Hoe doe je het? Doet het pijn? Waar moet je op letten? Welke seksspeeltjes kun je gebruiken? Welke verzorgingsproducten kun je gebruiken? Hier alle informatie!

Hier enkele tips voor een geslaagde eerste kennismaking met anaal sex:

1. Neem een douche

Hygiëne is belangrijk bij anale seks. Het maakt het prettiger en je voelt je er zelfverzekerder bij. Dus, neem een douche en zorg dat je lekker fris en schoon bent als jullie aan de slag gaan.

2. Neem de tijd

Een vrijpartij als deze doe je niet even snel tussendoor. Zeker niet als dit je eerste keer anale seks is. Dus neem de tijd. Zorg dat jullie allebei goed kunnen ontspannen, zodat je daarna ook optimaal kunt genieten.

3. Leer je lichaam kennen

Je hebt twee sluitspieren: een binnenste die je niet onder controle hebt en een buitenste die je wel onder controle hebt. Neem de tijd om ze allebei te laten ontspannen zodat je pijn kunt vermijden. Dit kan even duren. Neem de tijd om je lichaam te leren kennen.

4. Van stimulatie naar penetratie

Doe rustig aan en bouw het geheel langzaam op. Begin met voorzichtige anale stimulatie. Je partner kan voorzichtig je anus aanraken en de druk opvoeren. Voelt het goed aan, dan kun je een stapje verder gaan en bijvoorbeeld voorzichtig een vinger inbrengen. Gebruik altijd voldoende anaal glijmiddel. Bij de volgende stap breng je meerdere vingers in, ga voorzichtig te werk zonder dat het pijn doet. Hierna kun je gaan experimenteren met een anaalspeeltje. Met een dunne vibrator, smalle dildo of een starters buttplug kun je experimenteren en ontdekken of anaal seks wat voor jou is. Zodra het anaalspeeltje een prettig gevoel geeft, probeer dan over te gaan tot penetratie door de penis.

5. Van anaal naar vaginaal is een absolute NO-GO!

Ga nooit van anale penetratie over naar vaginale penetratie! Dit is vragen om problemen en infecties bij de vrouw.

6. Condoom

Gebruik altijd een condoom. Een condoom biedt veiligheid tegen infecties en soa’s. Helaas is het zo dat je door anale seks meer kans hebt op een soa. Een condoom maakt het ook makkelijker om van anale seks naar vaginale seks te gaan. Doe het condoom af (een nieuwe om) en klaar ben je!

7. Glijmiddel

Gebruik altijd glijmiddel. De vagina heeft een natuurlijk glijmiddel, de anus niet. Kies voor een glijmiddel op waterbasis. Deze kun je goed combineren met een condoom.

Welke seksspeeltjes kun je gebruiken?

Er is een breed scala aan anale seksspeeltjes een aantal zijn voor zowel mannen als vrouwen. Een aantal zijn er specifiek voor mannen. Hier een uitleg van de verschillende anale speeltjes.

1. Anaal vibrator

Anale stimulatie met een anaal vibrator is heerlijk. Een anaal vibrator is meestal dunner dan een gewone vibrator. Hierdoor kun je de vibrator gemakkelijker inbrengen. Er zijn anale vibrators met bolletjes, ribbeltjes en dergelijke voor extra stimulatie. Ben je beginner? Kies dan een recht en glad model met een smalle punt. Gevorderden kunnen uiteraard alle verschillende vibrators proberen.

Tip: Gebruik ook hierbij voldoende glijmiddel en zorg dat je goed ontspannen bent voordat je de vibrator inbrengt.

Kies de anaal vibrator als je op zoek bent naar:

♥ Inwendige stimulatie.
♥ Trillingen over de hele schacht.
♥ Anale stimulatie.
♥ Intens en compleet orgasme.

Bekijk alle anaal vibrators >

2. Anal beads (of anaalkralen)

Anal beads worden ook wel anaalkralen genoemd. Dit seksspeeltje bestaat uit een snoer met kralen van circa 30 centimeter lang. De grote van de kralen is verschillend. Het kleinste kraaltje zit aan het uiteinde. Hoe werkt het? Doe het kleinste kraaltje in je anus en ga voorzichtig verder. Telkens breng je een iets grotere kraal in en kijk tot hoever je kunt gaan.

Je kunt ze gebruiken als voorspel voor anale seks, maar je kunt ze ook laten zitten tijdens een vrijpartij. Sommige mensen vinden het erg opwindend en stimulerend om de anal beads te verwijderen tijdens het klaarkomen. Het maakt een orgasme namelijk nog intenser en heftiger. Anale stimulatie is voor mannen vaak opwindender dan voor vrouwen. Bij anale stimulatie wordt de prostaat extra geprikkeld en dit zorgt voor een extra intens orgasme.

Kies de anal beads als je op zoek bent naar:

♥ Intens erotisch gevoel.
♥ Extra stimulatie van prostaat of clitoris.
♥ Anale stimulatie.
♥ Intens en heftig orgasme.

Bekijk alle anal beads >

3. Buttplug

Een buttplug wordt ook wel anaalplug genoemd. Dit seksspeeltje sluit de anus af en voor mannen geeft dit extra stimulatie aan de prostaat, waardoor mannen een intenser erotisch gevoel beleven. Voor vrouwen geldt ditzelfde principe, maar dan voor extra stimulatie van de g-spot.

Een buttplug ziet er een beetje uit als een dildo, maar is korter en heeft een breed uiteinde. Het brede uiteinde voorkomt dat de butplug, tijdens de seksuele bewegingen, naar binnen wordt gezogen.

Kies de buttplug als je op zoek bent naar:

♥ Intens erotisch gevoel.
♥ Extra stimulatie van prostaat of clitoris.
♥ Anale stimulatie.

Bekijk alle buttplugs >

4. Anaal douche

Een anaal douche is een tool om je anus te spoelen en te reinigen. Naast anale hygiëne geeft een anaal douche ook een erotische tinteling. Het schoonspoelen van je anus kan daarom ook het voorspel van anale seks zijn. Vandaar dat we de anaaldouche hier bij de seksspeeltjes plaatsen.

Kies de anaal douche als je op zoek bent naar:

♥ Schoon gevoel bij anale seks.
♥ Extra erotisch gevoel.
♥ Anale stimulatie.

Bekijk alle anaal douches >

5. Anaal dildo’s

De anaal dildo is een ergonomische toy die met grote zorg gemodelleerd is naar het inwendige van de mannelijke anatomie. De anaal dildo vindt, tijdens het gebruik, precies je gevoelige P-Spot en weet deze heerlijk te stimuleren. Voor veel mannen is de anaaldildo een vervolgstap op de buttplug.

Kies de anaal dildo als je op zoek bent naar:

♥ Inwendige stimulatie.
♥ Diepe penetratie.
♥ P-spot stimulatie.
♥ Anale stimulatie.

Bekijk alle anaal dildo’s >

6. Prostaat stimulator

Net als de vrouwen hun gevoelige plekje hebben (de G-spot), hebben mannen dit ook, namelijk de P-spot. Tijdens stimulatie van de prostaat ervaren mannen een heerlijk opgewonden gevoel. Dit erotische gevoel is vergelijkbaar met een naderend orgasme. Geen wonder dat steeds meer mannen de P-spot ontdekken en kiezen voor prostaat stimulatie met behulp van een toy. De prostaat stimulator hoort er, net als een vibrator voor een vrouw, steeds meer bij! Tip: gebruik voldoende anaal glijmiddel.

Kies de prostaat stimulator als je op zoek bent naar:

♥ Trillingen over de hele schacht.
♥ P-spot stimulatie.
♥ Intens en compleet orgasme.
♥ Anale stimulatie.

Bekijk alle prostaat stimulators >

Welke anale verzorgingsproducten zijn er?

Er zijn diverse anale verzorgingsproducten verkrijgbaar. Je bestelt ze snel en gemakkelijk online of koopt ze in de erotiekwinkel in de buurt. Hier meer informatie.

1. Anaal douche

Deze staat ook bij de seksspeeltjes omdat de anaal douche naast anale hygiëne ook een erotische tinteling geeft die als voorspel voor anale seks kan dienen. Een anaaldouche werkt simpel en gemakkelijk. Hoe? Breng het opzetstuk of hulpstuk in je anus in en spoel jezelf schoon. Er zijn anaaldouches met een blaasbalg en die gebruiken een klein beetje water. Er zijn ook anaaldouches die je aansluit op je eigen douche. Deze gebruiken een grote hoeveelheid water.

Bekijk alle anaal douches >

2. Anaal glijmiddel

Een goed glijmiddel is onmisbaar bij anale seks. Gebruik je een gewoon glijmiddel, dan merk je dat je het vaak moet aanvullen. Kies daarom voor een anaal glijmiddel. Combineer je anaalseks met speeltjes gebruik dan (idealiter) glijmiddel op waterbasis.

Bekijk alle anaal glijmiddelen >

3. Anaal relax producten

Dit zijn diverse anale producten die de anus relaxen en daardoor eventuele pijn verminderen. Denk aan bijvoorbeeld een verdovend glijmiddel, relax gel, relax spray en ga zo maar door. Deze verzorgingsproducten zijn over het algemeen op waterbasis, waardoor ze goed in combinatie met een condoom gebruikt kunnen worden.

Bekijk alle anaal relax producten >

Met alle bovenstaande informatie kunnen jullie naar hartenlust experimenteren en ontdekken of anale seks een verrijking voor jullie seksleven is. Veel plezier!