Anaal voorspel: de beste tips voor beginners

Anaal voorspel de beste tips voor beginners

Anale seks: het is iets wat velen willen proberen. Er zijn veel vooroordelen over en de angst voor pijn is enorm. De anus is per slot van rekening net wat minder flexibel dan de vagina. Toch is het belangrijk om je te beseffen dat anale seks niet pijnlijk of vies hoeft te zijn. De truc is om de anus rustig op te rekken en dus niet overhaast aan de slag te gaan. Met anaal voorspel bereik je precies dat.

Anaal voorspel begint met ontspanning

Eén van de belangrijkste aspecten voor een succesvolle anale ervaring is een ontspannen lichaam. En dan hebben we het met name over je sluitspier (ook kringspier genoemd). Van nature spant deze zich meteen aan als er iets tegenaan komt, maar voor comfortabele seks heb je een ontspannen kringspier nodig. Door uitgebreid voorspel en veel te oefenen zal dit steeds beter lukken.

Onmisbaar bij anaal voorspel

Voor je klaar bent voor the real deal, is anaal voorspel een leuke manier om anale stimulatie te ontdekken. Maar hoe pak je dat aan en welke toys heb je hier voor nodig?

Anaal glijmiddel

De anus rekt zich niet zo makkelijk uit als een vagina en bevat ook geen vochtklieren. Daarom is glijmiddel onmisbaar als jij kiest voor het anale avontuur. Je kunt kiezen voor een relaxing glijmiddel, dat een licht verdovende werking heeft of voor een gewoon anaal glijmiddel. Door het gebruik van anaal glijmiddel kan een speeltje, zoals een buttplug, makkelijker naar binnen glijden. Siliconen glijmiddel blijft het langst aanwezig en hoef je dus minder vaak aan te brengen. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je dit niet kunt gebruiken in combinatie met siliconen toys.

Lees ook: Experimenteren: altijd een goed idee?

Communicatie is key

Mannen gaan vaak wat enthousiaster en sneller van start dan vrouwen, die toch echt wel een tijdje nodig hebben om op te warmen. En juist bij anaal voorspel is het belangrijk om heel rustig aan te doen. Experimenteer jij met je partner? Zorg dat voor goede communicatie. Laat het hem of haar weten wanneer het te snel gaat of vervelend aanvoelt, maar vertel het ook als hij of zij wel een stapje verder mag gaan.

Gebruik je vingers

Wil jij je anus ontdekken? Gebruik je vingers eens! Op die manier leer je jouw lichaam echt goed kennen. Dit is ook dé manier om je anus te leren ontspannen. Door de kringspier te masseren en steeds een stapje verder te gaan, ontdek je wat jij lekker vindt. Je kunt een eventuele partner ook vragen of hij of zij je anus oraal wil bevredigen.

Sextoys voor anaal voorspel: buttplugs

Buttplugs zijn perfecte speeltjes voor anaal voorspel. Dit is een sextoy met een smallere top, die steeds breder uitloopt. Aan het eind wordt hij weer smaller en heeft hij een breed uiteinde, die buiten het lichaam blijft. Er zijn zelfs buttplugs die je kunt verwarmen tot lichaamstemperatuur, voor een extra prettige ervaring die meer ontspannen aanvoelt. Ook vibrerende buttplugs kunnen helpen om de anus te laten ontspannen. Wil je graag steeds een stapje groter? Kies dan voor een buttplug setje. Deze bevat verschillende formaten buttplugs, waarmee jij je anus steeds meer kunt oprekken. De perfecte toy voor een beginner op het gebied van anale seks.

Experimenteren met anaal dildo’s

Naast buttplugs zijn er ook andere anale toys, zoals anaal dildo’s en anaal kralen, om jezelf mee te stimuleren. Een belangrijke tip van onze kant: begin klein. Er is geen enkele reden om overhaast aan de slag te gaan. Start met experimenteren met een dunne dildo of in elk geval met een exemplaar met een dunne top, die makkelijk in te brengen is. Ben je later gewend aan anale penetratie, dan kun je altijd nog overstappen op een groter of dikker exemplaar.

Onzekerheden bij anale seks

Er zijn talloze onzekerheden rond anale seks. Pijn, viezigheid en geaardheid staan hierbij bovenaan. Toch komt dit vaak voort uit onwetendheid en niet uit ervaring.

Alleen voor homo’s

Het is een misvatting die nog vaak wordt gehoord: anale seks zou alleen iets voor homoseksuele mannen zijn. Dit is onzin: uit Amerikaans onderzoek blijkt dat van de ondervraagde hetero’s 44% van de mannen en 36% van de vrouwen tenminste één keer anale seks hebben gehad. Ook uit onderzoek van het tijdschrift Viva uit 2009 blijkt dat vrouwen niet vies zijn van anale seks: bijna de helft van de respondenten gaf aan dat ze er aan deed. Ook heteroseksuele mannen laten zich anaal verwennen met anaal toys of zelfs met een voorbinddildo: dit heet pegging.

Het doet pijn

Zonder de juiste voorbereidingen kan anale seks inderdaad vervelend aanvoelen. Het is daarom van groot belang om het rustig aan te doen en goed te blijven communiceren. Anaal glijmiddel maakt de penetratie makkelijker en anaal voorspel zorgt ervoor dat jouw anus tijdelijk wat wordt opgerekt. Door voldoende voorspel en glijmiddel voorkom je inwendige scheurtjes.

Het is vies

Als je gewoon naar het toilet gaat voor de anale seks, dan hoef jij je geen zorgen te maken dat het een smeerboel wordt. Ben je toch bang dat jullie anale avontuur een rommeltje wordt? Geef jezelf dan een anaaldouche, zoals deze van Teazers. Deze vul je met water en dat laat je in je anus lopen. Op deze manier wordt jouw anus schoongespoeld. Je kunt dit doen op het toilet of onder de douche.

Lees ook: hoe gebruik je een anaaldouche en welke soorten zijn er?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?