Van droom naar droomvrouw: word wie je altijd al wilde zijn

van droom naar droomvrouw

Zeg eens eerlijk: waar denk jij aan als je het woord ‘droomvrouw’ hoort? Denk je dan aan een supermodel, met de perfecte looks? Denk je aan een vrouw die het financieel helemaal voor elkaar heeft en nooit meer hoeft te werken? Of aan een influencer op sociale media, met een hunky Insta-husband en super schattig kind en dito hond? Kleine kans dat je aan jezelf denkt als je aan een droomvrouw denkt. En dat is jammer, want dat verdien je wel.

Word de droomvrouw die je altijd al wilde zijn

Wees gerust: dit is geen artikel waarin we je vertellen dat je door niet te eten in een week vijf kilo kunt afvallen. Of dat je je vagina strak moet laten trekken om je partner blij te maken. We geven je wel handvatten hoe je dingen kunt veranderen, waardoor je zelf lekkerder in je vel komt te zitten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Het toverwoord? Tevredenheid.

Hoe vaak lees je niet dat vrouwen zich op oudere leeftijd zelfverzekerder voelen dan toen ze jonger waren? Dat komt onder andere omdat je leert accepteren dat bepaalde dingen nou eenmaal zo zijn. De drang om de mooiste, dunste, rijkste of jongste te zijn lijkt naar de achtergrond te verdwijnen naarmate je ouder wordt. Je leert meer te houden van bepaalde karaktereigenschappen of fysieke trekken, of ze zijn in elk geval niet meer zo belangrijk voor je dat je er je hele dag door laat beïnvloeden.

Waarom iets aan jezelf veranderen?

Wij zijn de laatsten om te zeggen dat jij iets aan jezelf moet veranderen, laten we dat voorop stellen. En het is ook belangrijk om realistisch te zijn. Als je ongelukkig bent, onder andere door bijvoorbeeld een scheve neus, dan is de kans er dat je na een ingreep nog steeds ongelukkig bent, al is je neus dan recht. Iets veranderen aan je uiterlijk is geen garantie op een lang en gelukkig leven. Maar het kan je mentaal wel op een betere plek brengen. Een voorbeeld: zo’n drie jaar geleden stelde ik mezelf het doel om nu eindelijk eens een gezond gewicht te bereiken. Op een gezonde manier, dus meer bewegen en beter eten, gedurende een langere tijd. Het grootste verschil was niet de fysieke verandering (35 kilo lichter), maar de mentale: ik voelde me alsof ik de top of the world had bereikt, zo veel lekkerder zat ik in mijn vel. Ik was trotser op mijn mentale kracht (doorzettingsvermogen) dan op de kleinere kledingmaat, al vond ik dat ook ontzettend fijn.

De problemen die je hebt met je uiterlijk zijn soms makkelijk en soms lastig te verhelpen. Een paar rimpeltjes laat je eenvoudig inspuiten met botox, maar je loshangende vel laten verwijderen is al een stuk pijnlijker én kostbaarder. De vraag is: is het het waard om te doen en waar stopt het? Wil je na het verwijderen van je rimpels ook fillers in je lippen? En na je buikwandcorrectie ook een borstlift? En zo ja: doe je dit dan voor jezelf of voor een ander?

Sociale media zorgt voor onzekerheid

Ik schreef het al eerder: door tevreden te zijn met jezelf kun jij de droomvrouw worden die je altijd al wilde zijn. Maar het is niet zo eenvoudig om tevreden te zijn. Reclames en sociale media zorgen er vaak voor dat we continu nastreven om beter te zijn en meer te hebben dan je op dit moment bent of hebt. Zo zou veelvuldig gebruik van sociale media kunnen leiden tot eenzaamheid, angstige gevoelens, jaloezie en depressieve gevoelens. Voornamelijk jonge tienersmeisjes hebben hier last van. Tussen 2010 en 2015 steeg het aantal ernstig depressieve scholieren in de VS met maar liefst 33%, blijkt uit onderzoek gepubliceerd in Clinical Psychological Science. En nog heftiger: het aantal zelfmoorden stijgt tegelijkertijd met 31%.  Uit onderzoek blijkt dat jongeren die meer dan drie uur per dag op sociale media doorbrengen, meer kans maken op mentale problemen.

Droomvrouw worden door meer tevreden te zijn

Tevreden zijn met jezelf: dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn nu eenmaal geneigd om niet tevreden te zijn over ons uiterlijk, werk, gezondheid, wat je tot nu toe hebt bereikt in het leven, het saldo op je spaarrekening, de hoeveelheid seks die je hebt en meer. Maar hoe kun je nou juist wél tevreden zijn?

Besef je wat je allemaal hebt

Je huis is misschien niet het grootste in de straat. En je auto niet de nieuwste, coolste of duurste. Maar je hebt wel een veilig dak boven je hoofd én je kunt op je werk komen met je eigen vervoer. Daarnaast heb je misschien ook nog wel een lief gezin of huisdier waar jij je huis mee deelt of geniet je juist van het feit dat jij je huis niet hoeft te delen. Maak eens een lijst van alle goede dingen die je hebt, al zijn ze misschien zo normaal dat je ze bijna zou vergeten.

Leef in het heden

Er is een spreuk: leer van het verleden, leef in het heden en geloof in de toekomst. Aan het verleden kun je niks meer veranderen, de toekomst gaat nog komen, het echte leven leef je nu. Sta dus eens bewust stil bij de dingen die je doet. Besef je hoe het voelt als je met blote voeten over het strand loopt. Of eet dat lekkere gebakje zonder telefoon in je hand, zodat je er bewust van kunt genieten. Zo zie je de fijne momenten minder makkelijk over het hoofd.

Lees ook: Sexy zonder onzekerheden

Kijk naar je sterke punten

Waar ben je heel tevreden over? Wat zijn jouw goede karaktereigenschappen bijvoorbeeld? En wat vind je het mooist aan jezelf qua uiterlijk? Negatieve dingen overheersen vaak in onze gedachten: zo trek je je die ene negatieve reactie meer aan dan de tien positieve die er boven staan. Daardoor is het lastiger om iets positiefs over jezelf te zeggen en kun je zo een heel stel negatieve dingen aanwijzen. Een lijst maken helpt om je sterke punten te zien.

Droomvrouw worden? Perfectie bestaat niet

Het is heel simpel: niemand is perfect. Iets kan nog zo mooi lijken, er is altijd wel een nadeel. Denken dat jouw leven mooier zal zijn met een nieuwe smartphone bijvoorbeeld, is een illusie. Want ook die nieuwe telefoon valt een keer, krijgt krasjes en vervolgens wil je weer een nieuw exemplaar. Misschien is je leven ook zonder nieuwe telefoon (inwisselbaar voor: hoger banksaldo, grotere borsten, stoerdere auto, verdere reizen) wel perfect?

Die droomvrouw zit gewoon al in jou. Ze is dichter bij dan jij je beseft. En ze is er klaar voor om naar buiten te treden. Ze heeft alleen een helpende hand nodig om eruit te komen. Help jij haar?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?