Zeven tips om jezelf sexy te voelen!

female orgasm day

Stiekem willen we ons allemaal sexy en aantrekkelijk voelen. Maar soms lukt dat niet helemaal. Omdat we even niet lekker in ons vel zitten. Of omdat we ons door een lastige periode in ons leven heen worstelen. Geen zorgen, er zijn voldoende tips & tricks waardoor jij je snel weer on top of the world voelt!

Kijk jij wel eens bewonderend naar een vrouw die als vanzelfsprekend alle aandacht trekt? Die een kamer binnen kan lopen en alle ogen binnen no-time op zich gevestigd weet? Sommige vrouwen hebben dat. Zo’n bepaalde je ne sais quoi die uit alle poriën lijkt te druipen. Ze zijn van nature sexy en hoeven daar weinig tot niets voor te doen.

We zijn niet allemaal van die geluksvogels. En we staan er niet altijd bij stil, maar een sexy uitstraling heeft niets te maken met bergen make-up, stoeipoespakjes en high heels boots tot aan je dijen. Als je op jacht bent naar een sexy uitstraling, moet je je daadwerkelijk zo voelen en begrijpen wat sex appeal is.

Sexy van binnenuit

Voel je sexy van binnenuit. Voel je vertrouwd met je vrouwelijkheid. En vergeet nooit: je sexy voelen doe je niet voor een ander. Dat doe je vooral voor jezelf en daar heb je niemands goedkeuring voor nodig. Het geeft zelfvertrouwen als je je verbonden voelt met jezelf, je vrouwelijkheid en je innerlijke kracht. En als er iets sexy is, dan is het wel zelfvertrouwen. De cirkel is weer rond!

Maar ja, je hebt dus van die dagen. Zelfs de meest zelfverzekerde en sexy types onder ons weten hoe het is om op te staan met dat diepe en hartgrondige blurgh-gevoel. Van die dagen waarop je jezelf lelijk en onaantrekkelijk vindt en er een onoverkomelijk gat lijkt te zitten tussen de manier waarop we ons voelen en de manier waarop we willen zijn.

Heb jij zo’n dag? Check dan deze tips en krijg die oomph terug!

sexy

Zeven tips om jezelf sexy te voelen

1: Verzorg jezelf

Niemand voelt zich sexy met vettige haren, een ongewassen lijf en grijze uitgroei in het kapsel. Niet dat we willen greyshamen, tenslotte is er niks mis met een zilvervossige coupe. Maar als die grijze strengen voortkomen uit een totaal gebrek aan verzorging is het een ander verhaal. Zorg er dus voor dat je lekker schoon bent en er goed verzorgd uitziet. Spring onder de douche, scheer je benen, scrub je velletje en smeer je lijf in met geurende bodycrème.

Spuit vervolgens je favoriete parfummetje in het rond en verwen jezelf met een fijne make-up- en haarsessie. Zeker, het is lichtelijk oppervlakkig om te denken dat sexiness om uiterlijk draait. Maar stiekem helpt het wel een beetje, al was het maar voor dat broodnodige zelfvertrouwen dat op de een of andere manier maar niet wil komen als je slonzig op de bank blijft hangen.

“Zeker, het is lichtelijk oppervlakkig om te denken dat sexiness om uiterlijk draait.”

2: Sexy kleding

Nee hoor, je hoeft echt niet in een bloot stoeipoespakje rond te paraderen om sexy te zijn. Remember Marlène Dietrich? Deze grande dame van de klassieke cinema had geen diep decolleté nodig, maar zag er woest aantrekkelijk uit in een hooggesloten blouse en mannenpak. Dat geldt voor jou ook. Trek aan waar jij je prettig en krachtig in voelt en dat sex appeal komt vanzelf tevoorschijn. Accentueer de delen van je lijf waar je trots op bent en kijk goed wat past bij jouw lichaamsbouw. Of het nu een frivool rokje, een flared jeans of een bloemige hippiejurk is: als jij je er mooi in voelt, ben je sexy.

Vergeet ook je lingerie niet. Die kanten kunststukjes hoef je echt niet te bewaren voor je lover of een onenightstand, die mag je ook lekker dragen voor jezelf. Draag een mooi setje onder je kleding en je voelt je meteen een stuk sexyer. Het is jouw kleine geheimpje en dat alleen al kan zorgen voor een flinke dot zelfvertrouwen.

“Accentueer de delen van je lijf waar je trots op bent en kijk goed wat past bij jouw lichaamsbouw.”

3: Ga sporten

Niet dat je per se een fit girl moet zijn om sexy te zijn. Integendeel, sex appeal heeft weinig met je maat te maken, maar alles met uitstraling. Ben je mollig en romig en zit je lekker in je vel? Superdupersexy! Ben je strak en afgetraind en is dat precies hoe je het hebben wil? Oók supersexy! Tegelijkertijd kan sporten je wel helpen om je zelfbeeld omhoog te krikken. Je hoeft echt niet in de apparaten te gaan hangen als je daar geen zin in hebt, als je je lijf maar regelmatig in beweging brengt.

Dansen, zwemmen, wandelen, klimmen, strekken of ingewikkelde houdingen op de yogamat: it’s all good! Het maakt niet veel uit hoe je beweegt, want elke vorm van lichaamsbeweging zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt in je hersenen. En die gelukshormoontjes zorgen er weer voor dat jij je positief, gezond en sterk voelt in je lijf. Sporten en bewegen zouden dan ook niet moeten draaien om afvallen of om een bepaald lichaamsideaal te bereiken. Sporten en bewegen zouden moeten draaien om het vieren van je lichaam. Om jezelf eraan te herinneren wat voor geweldige dingen dat sexy lijf van jou allemaal wel niet kan!

4: Laat jezelf masseren

Als je overloopt van de stress of zorgen, is die innerlijke sexiness vaak ver te zoeken. Niets helpt dan beter dan een sensuele massage van je partner. Zo’n massage heeft verschillende voordelen. Allereerst komt er door de aanrakingen oxytocine vrij, een knuffelhormoon waardoor je in een gelukzalige extase kunt belanden.

Daarnaast werkt een massage fantastisch tegen stress en paniekerige gemoedstoestanden. Je wordt er kalm en zen van en dat zorgt er weer voor dat je alle innerlijke remmingen makkelijker los kunt laten. En dichter bij jezelf en je sensualiteit kunt komen. Tot slot zijn aanrakingen natuurlijk een cruciaal element van seksualiteit. Laat het dus maar aan die masserende vingers over om je seksuele energie vrij te maken!

Zo’n massage heeft verschillende voordelen.

5: Get naked

Niks mis met een beetje naaktheid. Sterker nog, als je regelmatig in je blootje rondwandelt, ga je je sneller goed voelen over je lichaam. Helaas zijn we niet zo vaak naakt. We springen onder de douche, kleden ons razendsnel aan en dat was het wel zo’n beetje. De tijd nemen om ons natte lichaam aan de lucht te laten drogen? Nope, daar zijn we veel te gehaast voor. Terwijl dat nu juist kan helpen om je lekkerder in je vel te laten zitten.

Hoe vaker je je lichaam echt ziet, hoe meer je ervan gaat houden. Neem dus af en toe een moment om je lijf te vieren. Trek je kleren uit, dans naakt door je huis, ga in je blootje in de tuin in de zon liggen doezelen en voel de wind langs je naakte huid strelen. Op die manier maak je de verbinding tussen je geest en je lichaam sterker. En daardoor kom je ook makkelijker in contact met je seksualiteit. Wedden dat je je al snel sexy voelt?

sexy voelen

6: Raak jezelf aan

Nu we toch naakt zijn. Neem ook eens de tijd om je lichaam te verwennen. Smeer zachtjes en sensueel bodylotion op je huid of neem de tijd voor een uitgebreide solosekssessie. Masturberen helpt je om jezelf op de eerste plaats te zetten en om dat verborgen gevoel van sexiness te bevrijden.

Als je regelmatig aan zelfbevrediging doet, zul je merken dat je gevoel van eigenwaarde vanzelf gaat stijgen. Die twee zijn namelijk met elkaar verbonden. Niet alleen krijg je zo de kans om diep in je fantasieën te duiken, je leert zo ook meer van je lichaam en jezelf te houden. Neem vooral de tijd: geen gejaagd gefoezel tussen de benen. Maar raak bewust, sensueel en liefdevol elk plekje van je lichaam aan. Dat heb je namelijk wel verdiend!

7: Lach!

Zie jij bij het woord ‘sexy’ ook zo’n wulpse vrouw met halfopen mond en zwoele blik voor je? Think again, want er is weinig sexyer dan een gulle lach. Of je nu giechelt, grinnikt of schaterlacht, er is iets onweerstaanbaars aan een vrouw die zich er niet voor schaamt om voluit te lachen. Die zich op haar gemak voelt in haar eigen vel en zich goed voelt over zichzelf. Dus vooruit, wees blij met wie je bent, laat die tanden zien en lach!

Want vrij en blij in het leven staan? Dat is serieus een van de meest sexy en bevrijdende dingen die je kunt doen!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?