Voorkomen dat je uit elkaar groeit in een relatie

goede relatie leuk houden

Een relatie sterk houden is hard werken. Jullie hebben mooie momenten samen beleefd en er zullen nog velen volgen. Doe altijd je best voor elkaar, wees respectvol en zorg dat jullie seksleven prioriteit blijft. Liefde en intimiteit delen, blijven praten en tijd maken voor elkaar helpt voorkomen dat je uit elkaar groeit in een relatie. Accepteer daarbij dat er momenten komen dat jij je partner achter het behang kan plakken. Het is nou eenmaal niet altijd leuk. Maar toewijding, open communicatie en bovenal de liefde, helpen jullie daar doorheen.

Doe altijd je best voor jouw partner

In goede tijden, maar zeker ook in mindere tijden, is het belangrijk dat jij altijd je best doet voor jouw partner. Verras hem of haar eens met een cadeautje of neem je partner mee naar een speciale plek. Als hij of zij door een moeilijke periode gaat, heb lief en biedt een luisterend oor. Het zijn de kleine dingen die het doen om te voorkomen dat je uit elkaar groeit in een relatie. Dat geldt voor iedere dag dat jullie samen zijn. Soms heb je momenten dat jij jouw partner wel kan schieten, omdat je chagrijnig bent of omdat hij of zij het er naar gemaakt heeft. Houd ook dan in je achterhoofd dat je best doen het allerbeste is voor jullie allebei.

Maak tijd voor elkaar

Als jij wilt voorkomen dat je uit elkaar groeit in een relatie, is het belangrijk te blijven werken aan jullie band. Maak tijd voor elkaar. Geniet samen van spannende dates, ga gezellig avondjes weg en blijf met elkaar praten. Weet jij nog hoe jullie verliefd op elkaar werden en wat jullie samen deden? Denk daar aan terug en onderneem samen die activiteiten waar jullie samen veel lol in hadden. Gewoon bij elkaar zijn en genieten van elkaars tijd en aandacht is goed genoeg: je hoeft geen verre reizen te maken om nader tot elkaar te komen.

Goede seks is en blijft belangrijk

Jullie seksleven moet een prioriteit blijven om te voorkomen dat je uit elkaar groeit in een relatie. Seks is belangrijk, intimiteit zorgt ervoor dat jullie verbonden blijven, elkaar liefhebben en naar elkaar toe groeien. Het is normaal dat je soms een tijdje rust hebt in de slaapkamer. Zeker als jullie al wat jaren bij elkaar zijn. Maar blijft dat zo, vraag je dan af ‘waar ligt dat aan?’ en praat er over. Zorg altijd dat je elkaar weer weet te vinden tussen de lakens. Goede seks en open communicatie wanneer jullie erotische avonturen achterblijven, is belangrijk. Ga er samen voor als jullie naar elkaar toe willen blijven groeien in plaats van uit elkaar.

Lees ook: Seks spannend houden als je al lang samen bent

Deel gevoelens met je lief

Bij een liefdevolle, sterke relatie en een fijn leven samen hoor het praten over jouw gevoel. Het is moeilijk om dicht bij iemand te blijven als je hem of haar niet goed meer kent. In het begin van een relatie delen veel stellen alles met elkaar: hun angsten, hoop, dromen en gevoelens. Wanneer je hiermee stopt, kun jij je heel eenzaam gaan voelen, ook al ben je samen. Zorg ervoor dat je altijd jouw gevoelens blijft delen. Ook als je geen zin hebt om te praten. Gaat het niet vanzelf? Spreek dan af dat jullie elke week een avond of een uur plannen om te praten. Het delen van gevoelens, dromen, wensen en angsten zorgt ervoor dat jullie bij elkaar betrokken blijven. Elkaar steunen en motiveren komt dan vanzelf. Bovendien het is fijn te weten dat jouw partner altijd naast je staat als jij hem of haar nodig hebt.

Werk aan jouw eigen geluk

Gelukkig blijven en jezelf niet wegcijferen: jouw geluk is bepalend in het voorkomen dat je uit elkaar groeit in een relatie. Als jij niet blij bent en niet van jezelf houdt, hoe kun jij dan alles geven in een relatie? Heb je het nodig, werk dan aan jezelf. Zoek hulp als dat nodig is. Doe er alles aan om zo lekker mogelijk in jouw vel te zitten. En wees eerlijk over hoe het met je gaat. Om gelukkig te worden en het te blijven, is het fijn steun te krijgen van jouw lief. Dat is andersom net zo.

Samen groeien in het leven

Iedere fase van het leven is anders. Er valt altijd wat te leren: op emotioneel vlak, op het gebied van werk en opleiding en ook jullie seksleven is één ontdekkingstocht. Help elkaar te groeien in het leven, want ontwikkelen doe je samen. Het werkt niet als één van jullie alleen bezig is de beste variant van zichzelf te worden, terwijl de ander stilstaat in ontwikkeling. Moedig elkaar aan en wees trots op dat wat jullie bereiken.

Accepteer dat relaties niet eenvoudig zijn

Een stel dat altijd goede seks heeft, altijd gelukkig is en altijd blij is met elkaar, bestaat simpelweg niet. Wat foto’s op social media ook doen vermoeden. Iedere relatie kent bergen, maar ook dalen. En daar is niets ergs aan. Een flinke discussie, af en toe onbegrip of die momenten dat je het écht oneens bent met elkaar horen erbij. Het is de kunst er samen over te praten en weer op één lijn te komen. Ruzie mag, houd het wel netjes en respecteer elkaar. Schelden is niet nodig, begrip hebben juist wel. Een beetje wrijving, geeft glans aan het leven. Na de ruzie is een hete sessie goedmaakseks des te lekkerder.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?