Waarom veel mannen van ruige seks houden

Waarom veel mannen van ruige seks houden

Veel mannen houden van een tikje ruig tussen de lakens. Niet dat ze meteen met de zweep in de weer willen, maar wat wilder dan normaal…dát vaak wel. Waar komt die aantrekkingskracht vandaan? En wat vind jij van ruige seks?

Wat is ruige seks?

Ruige seks is niet voor tere zieltjes en het kent verschillende vormen. Sommige mannen genieten ervan om hun sekspartner als een Neanderthaler naar bed te sleuren en stevig te nemen. Ze springen bovenop je, houden je lichaam in bedwang en geven je af en toe een speelse pets op je kont.

Andere mannen gaan een stukje verder en verkennen het liefst de grens tussen ruige seks en BDSM. Zij binden hun partner vast, bewerken haar met speciale seksspeeltjes en trekken aan haar haren terwijl ze hard in haar stoten. Voor hen moet seks soms schuren en pijn doen. Ze willen onderwerpen óf zelf onderworpen worden.

De zweep erover

Bijten, slaan, knijpen: in een tijd waarin we allemaal feminist zijn, is het voor sommige mannen lastig toe te geven dat ze vrouwen graag seksueel domineren. Of dat ze er seksueel genot uithalen als ze een vrouw vernederen of pijn doen. In de wereld van BDSM zijn die rollen echter niet in beton gegoten. Ook mannen kunnen zich onderdanig opstellen en ernaar verlangen om seksueel onderworpen te worden.

Als het gaat om ruige seks, maak je als stelletje tenslotte zelf de dienst uit. Samen bepalen jullie hoe ver jullie gaan in je seksuele spel, hoe bizar dat spel ook mag lijken voor de buitenwereld.

Want ver gaan kun je. Van licht spanken tot een Japanse techniek als tamakeri, waarbij de man in de ballen wordt getrapt. En van zachtjes bijten tot tepelklemmen en clitoriszuigers. Sommige mensen vinden het al kinky om met een veertje de geslachtsdelen te kietelen. Voor andere koppels begint het pas als de zweep flink tegen de billen zwiept.

Dominant versus onderdanig

Hoe heftig het wordt, maakt niet uit. Voor de meeste mensen draait ruige seks namelijk om hetzelfde verlangen: een intens samenspel tussen dominantie, onderwerping en stevige sensaties bij de seks. Dat is wat deze liefhebbers van het stevigere werk opwindt. Stiekem vinden ze het een heerlijk idee om bruut genomen te worden of om de ander bruut te nemen. Ze verlangen naar dominant of onderdanig gedrag, of dat nu in hun fantasieën, in porno of in het echt is.

Ziet je partner dit wel zitten, maar twijfel jij nog? Waar het uiteindelijk om gaat, is dat je allebei geprikkeld wordt door het spel. Ruige seks heeft niets met aanranding te maken, het is de bedoeling dat je er samen van geniet. Wel komt het op sommige mensen agressief over, ook al moet je het zo niet zien. Het is energieker, krachtiger en woester dan normale ‘vanilleseks’. De sfeer is ook minder zoet, minder teder en minder liefdevol in de traditionele zin van het woord. Het kan ook buitengewoon intens zijn, omdat je allebei weet dat er een grens is die je samen moet doorbreken.

Vooroordelen over BDSM

Ruige seks of BDSM is niet raar, ondanks stemmen die soms het tegendeel beweren. Mensen die van het spel van dominantie en submissie houden, zijn ook niet beschadigd of getraumatiseerd. Integendeel, uit een onderzoek bleek dat BDSM-liefhebbers extroverte mensen zijn die meer openstaan voor nieuwe ervaringen dan de gemiddelde mens. Uit dezelfde studie bleek bovendien dat stellen die aan bondage deden meer intimiteit en vertrouwen binnen hun relatie creëerden.

Plezier hebben in BDSM-achtige praktijken is dus geen teken dat er iets mis is met jou of je partner. Dat zegt ook psychotherapeut Pamela Stephenson Connolly in een artikel voor The Guardian. Ongeveer tien jaar geleden voerde zij een onderzoek uit onder 132 BDSM-fans en concludeerde ze dat hun voorliefde geen relatie had met mentale en emotionele afwijkingen of trauma’s.

Vooroordelen over BDSM als teken van psychologische stress, een misbruikverleden of persoonlijkheidsstoornissen? Pure onzin, volgens Connolly. Mensen hebben de meest uiteenlopende seksuele fantasieën en behoeften. En er zijn heel veel manieren waarop mensen van seks kunnen genieten. Ruige seks is er gewoon eentje van.

Waarom houden mannen van ruige seks?

We zijn een heel eind geëvolueerd sinds de sleep-naar-grot-acties van onze voorouders, maar diep van binnen nemen mannen nog steeds graag de leiding. Ruige seks geeft hen de kans om dominante neigingen op een seksuele manier te uiten. Het geeft ze bovendien de mogelijkheid om agressief en intens te zijn, gevoelens die ze in de echte wereld moeten beteugelen. Extra spanning komt van de wetenschap dat brute aanrakingen normaal gesproken niet geaccepteerd worden, maar in dit seksuele spel wél.

Om voor de hand liggende redenen is het een taboe om vrouwen in bed te domineren, maar bij BDSM is er sprake van een consensuele daad. En dat verandert de regels van het spel natuurlijk compleet. Ruige seks is een beetje stout, een beetje gewaagd en een beetje op het randje. Voor veel mannen is er weinig opwindender dan te zien hoe hun partner buiten zinnen raakt door de seksuele kracht die loskomt tijdens een ruw seksspel.

Onderdrukte eigenschappen

Omdat mannen hun verlangens vrijelijk kunnen botvieren op een gewillige partner, ontdekken ze bovendien kanten van zichzelf die ze niet kenden. Ze boren onbekende, intense driften aan die jarenlang latent lagen te sluimeren. Wanneer die driften los worden gewoeld, kan ruige seks voelen als een bevrijding. Dominante seks hoeft dus niet alleen seksueel bevredigend te zijn, het kan voor mannen én vrouwen een manier zijn om meer over zichzelf te leren.

De drie belangrijkste redenen waarom mannen van ruige seks houden

1: Het verrassingseffect

Het meest sexy aan ruige seks, rollenspellen of BDSM? De onverwachte stimulans. Als je al een tijdje in dezelfde seksroutine bent blijven steken, kan een verrassende tik of brute aanraking je dopaminereceptoren op scherp te zetten. Een van de redenen waarom mannen opgewonden raken van ruige seks, is dit verrassingseffect.

De receptoren op je huid reageren namelijk beter bij krachtigere stimulatie, zoals bij ruige seks. Door bijten stimuleer je bijvoorbeeld de aanmaak van dopamine, maar ook slaan en andere stevige aanrakingen op intieme plekken kunnen je in een roes brengen. In de BDSM-wereld noemen ze die roes de subspace. Daarin kom je terecht wanneer de pijn overgaat in genot en een intense high je overspoelt. Alsof je zweeft of drijft in het gelukzalige. Bijkomend voordeel? De orgasmes voelen extreem intens.

2. Vertrouwen en verbondenheid

We zien het door de hele dierenwereld gebeuren. Apen, honden en katten die elkaar in sociale rituelen bijten en likken als teken van vertrouwdheid. Dat bijten doen ze alleen bij dieren met wie ze zich verbonden voelen. Ook BDSM gebeurt meestal alleen binnen een relatie. Eigenlijk zeg je ermee dat je de ander zo vertrouwt, dat je jezelf volledig overgeeft en afhankelijk opstelt.

De intimiteit tussen mensen tijdens ruige seks is daarom meer dan slechts een seksuele connectie. Je geeft een vertrouwd signaal af naar elkaar. Er zijn tenslotte weinig situaties waarin je de ander meer moet kunnen vertrouwen dan wanneer je in de touwen hangt met een bal in je mond. Voor een dominante man is het extra opwindend dat zijn partner zich zo aan hem overgeeft. Hij heeft de macht om te doen wat hij wil en het is aan hem om die macht niet te misbruiken. Zij legt haar lichaam letterlijk en figuurlijk in zijn handen. Je kunt niet dichter bij elkaar komen dan dat.

3: Macht is verslavend

Over macht gesproken. Macht is opwindend en niet voor niets een essentieel onderdeel van elke seksuele relatie: of het nu om ruige seks gaat of niet. Bij ruige seks of BDSM gaat het natuurlijk een tikkeltje verder dan ‘normaal’. Tijdens ruige seks weet een dominante man dat hij haar kan nemen zoals hij wil. Een onderdanige vrouw voelt dat aan en stelt zich daarvoor open. Seksuele onderdanigheid is dus een kwestie van ontvankelijkheid, niet van passief op je rug gaan liggen en alles over je heen laten komen. Integendeel, zij raakt opgewonden van zijn kracht en hoe meer opgewonden ze is, hoe krachtiger hij zich voelt en hoe heter de seks wordt.

Natuurlijk voelen niet alle mannen de behoefte om de controle te pakken. Sommige mannen willen zelf gedomineerd worden. Wat de voorkeur ook is, het genot vloeit altijd voort uit ofwel een verlies ofwel een grijpen van de controle. Of er typische dominante of juist onderdanige mannen zijn? Het is een cliché, maar we weten allemaal dat clichés niet uit de lucht komen vallen: CEO’s worden relatief vaak gedomineerd terwijl mannen die ‘lager’ op de carrièreladder staan de seksuele touwtjes juist graag in handen houden.

Do’s and don’ts rondom ruige seks

Klinkt het interessant? Mooi, want ruige seks kan een welkome oppepper voor een ingedut of routineus seksleven zijn. Het kan je ook dichter bij elkaar brengen en een nieuwe, diepere dimensie aan je relatie geven. Ruige seks werkt dan ook het beste met iemand die je vertrouwt. Praat met je partner over jullie verlangens en bouw het ruigheidsgehalte steeds een beetje verder op.

Speel bijvoorbeeld met seksspeeltjes of experimenteer met rollenspelen. Durf in het diepe te springen, want onverwachte ervaringen hebben de fijne bijvangst dat ze je relatie en je seksleven spannend houden. Zinderende lichamelijke sensaties? Yep, ook die krijg je er gratis bij wanneer je je durft over te geven aan ruigere seks.

Grenzen bespreken

Uiteraard zijn er dingen die je beter niet kunt doen. Lachen is een ‘definite no-no’. Op het moment dat je gaat lachen, verbreek je de intensiteit die nodig is om in de sfeer te komen. Voel je je onzeker? En probeer je die spanning weg te lachen? Niet doen en blijf in het moment.

Belangrijker nog: spreek grenzen af. Ruige seks mag best een beetje pijn doen, maar je partner mag nooit over jouw grenzen heengaan. Hoe ver die grenzen ook worden opgerekt, er zijn altijd linies die je samen opwerpt. Natuurlijk mag je partner best een beetje tegen de grens aanduwen, maar hij mag er niet doorheen breken omdat hij zichzelf niet in bedwang heeft. Ruige seks is op het randje, maar altijd veilig.

Tip? Bedenk samen een safe word. Dat woord gebruik je als je voelt dat je grenzen zijn bereikt, maar wanneer de ander dit door de opwinding niet doorheeft. Met dat woord zeg je dat alles direct moet stoppen en dat is nodig, omdat de stopsignalen bij ruige seks soms enigszins diffuus zijn. Praat er dus van tevoren over, spreek samen een safe word af en gebruik het wanneer jullie spel te ver gaat.

Seksspeeltjes voor ruige seks!

Of je nu op zoek bent naar een satijnen blinddoek, donzige handboeien of het stevigere BDSM-werk: in onze webshop zijn ontzaglijk veel sextoys te vinden rondom dominantie, submissie en kinky seksspelletjes. Complete sets voor BDSM-starters en -gevorderden hebben we ook in huis.

Hierbij enkele favorietjes!


Lees ook: Femdom: een dominante vrouw als partner

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?