Wat betekent een micropenis voor je seksleven?

micro penis

Klein is fijn. Of toch niet? Veel mannen maken zich zorgen over de lengte van hun schwanz. En hoewel piemels in allerlei maten en vormen voorkomen, is een micropenis van een heel andere orde. Maar wat is een micropenis? Wat betekent het voor de bezitter ervan en voor jou? En met welke standjes kun je ook met maatje XS uit de voeten?

Voor alle mannen die met angst en beven naar beneden kijken: een micropenis is geen penis die gewoon een beetje klein is uitgevallen. Is jouw piemel in slappe toestand kleiner dan de gemiddelde 9 centimeter? Maar langer dan 3.8 centimeter? Dan heb je misschien niet aan het langste eind getrokken toen onze Lieve Heer met zijn meetlint aan de slag ging, maar je hebt zeker géén micropenis.

Als jouw sergeant-majoor daarentegen korter dan 4 centimeter is, dan is het wel bingo. Maar waarschijnlijk wist je dat al, want een micropenis is aangeboren en wordt meestal bij de geboorte of in de vroege kinderjaren al vastgesteld. Het ontstaat door een tekort aan testosteron of een ongevoeligheid voor dit mannelijke hormoon. Maar er kan ook een afwijking aan de chromosomen of het centraal zenuwstelsel aan ten grondslag liggen.

Het goede nieuws? Mannen met een micropenis ervaren dezelfde opwinding en sensaties in hun pielemans als mannen met een gemiddelde penis. Ze krijgen gewoon erecties en kunnen ook prima klaarkomen. Het slechte nieuws? Penetratie met een micropenis kan moeilijker zijn. Creativiteit is dus geboden, maar daarover later meer.

Wat betekent een micropenis voor hem?

Een micropenis functioneert dus normaal als het gaat om erecties, ejaculaties of simpelweg naar de wc gaan. Problemen liggen dan ook vooral op het psychologische vlak. Mannen met een micropenis maken zich vaak zorgen over hun seksuele prestaties. Ze zijn onzeker en weten niet goed hoe ze vrouwen kunnen benaderen, omdat ze bang zijn dat hun veroveringen afknappen op het moment dat ze poedelnaakt met elkaar in bed liggen.

Lullige T-shirts

Die angst is niet altijd ongegrond. In de media, maar ook in kleedkamers en aan biertafels, staat een grote penis vaak gelijk aan mannelijkheid. Er worden grappen gemaakt over ‘kleine pikkies’ en er zijn zelfs T-shirts met de opdruk ‘Ask me about my micropenis’. Die shirts zou je kunnen interpreteren als een poging om het taboe te doorbreken, maar in de realiteit worden ze natuurlijk vooral gedragen door grooms to be, die door hun brullende maten voor lul worden gezet op hun vrijgezellenfeest.

Uit interviews in magazines blijkt ook dat mannen met een micropenis vaak tegen pijnlijke situaties aanlopen. Zo vertelt Luuk op NPO3 dat zijn eerste vriendinnetje vroeg ‘of hij er al in zat’, terwijl hij haar aan het penetreren was. En dat een losse scharrel tijdens een onenightstand opmerkte dat ze ‘een keer een rollenspel wilde doen als Sherlock Holmes omdat ze zo hard moest zoeken naar mijn pik’.

Onbegrepen

Niet gek dat zulke ervaringen mannen voorzichtiger maken. Zeker wanneer je bedenkt dat slechts 0.6 procent van de mannen daadwerkelijk een micropenis heeft. Het is dus geen wijdverbreid verschijnsel en voor veel mannen met een micropenis betekent dit dat ze tamelijk eenzaam en onbegrepen door hun onzekerheden heen moeten worstelen.

Want áls er al over micropenissen wordt gesproken, is het negen op de tien keer in de vorm van een ‘hilarische grap’ in tienerfilms of tijdens stapavonden met de matties. Je micropenis is geen onderwerp dat je vrolijk aansnijdt tijdens spelletjesavonden of een biertje in de kroeg. En al helemaal niet als je weet dat je vrienden zelf aardig behangen zijn of schaamteloos opscheppen over de seksuele prestaties van hun apparaat.

Acceptatie

Helaas valt er niet zoveel aan een micropenis te doen. Testosteroninjecties op jonge leeftijd kunnen de penis een paar centimeter extra laten groeien, maar na de puberteit is die remedie niet meer effectief. Ook alle online wondermiddeltjes zijn, alle beloftes ten spijt, zinloos. Het enige wat je kunt doen, is accepteren dat je jongeheer zo is.

Therapie kan daarbij helpen. In het gunstige geval beginnen ouders daar al op jonge leeftijd mee, zodat jongens met een micropenis leren hoe ze ermee om kunnen gaan. En zodat latere onzekerheden, depressies en relatieproblemen in de kiem gesmoord worden. Maar ook op latere leeftijd is het zinvol om aan de bel te trekken wanneer je merkt dat je micropenis je belemmert in je relaties en seksleven.

Wat doe je als je sekspartner een micropenis heeft?

Ook vrouwen kunnen wat doen om het zelfvertrouwen van mannen met een micropenis op te vijzelen. Numero uno? Niet in lachen uitbarsten of minachtende grapjes maken wanneer je met eentje in bed belandt. Net zoals wij er niet vrolijk van worden als we gebodyshamed worden, is het ook voor mannen met een micropenis geen pretje om belachelijk gemaakt te worden om een lichaamsdeel.

Ook om leugentjes om bestwil staan mannen met een micropenis niet te trappelen. Ze zijn zich er terdege van bewust dat hun penis klein is en opmerkingen als: ‘Oh, maar hij is toch best groot?’ komen voor veel van deze mannen nogal denigrerend over. Alsof ze medelijden verdienen. Zo’n goedbedoelde geruststelling, hoe lief ook, versterkt voor hen alleen maar het idee dat er iets mis met ze is. Wat je beter kunt doen? Zeggen dat je hun penis prima vindt zoals-ie is.

Niet roddelen!

Ben je met een man met een micropenis tussen de lakens gedoken? En gaan jullie om wat voor reden dan ook niet verder met elkaar? Wees dan geen loeder en bazuin niet overal rond dat hij een micropenis heeft. Je hebt geen idee wat het met zijn zelfvertrouwen kan doen als hij op de wandelgangen hoort dat jij en je vriendinnen keihard lopen te giebelen om zijn kleine piemel.

Maar misschien heb je dat wel. Heb je toevallig erwtjes op een plank, een kont waarop je kunt klaverjassen of een driedubbele onderkin? Klinkt niet zo aardig, toch? Stel je nu eens voor dat je dit soort dingen zou horen over jezelf. Het fenomeen bodyshaming is niet voorbehouden aan vrouwen, ook mannen kunnen een flinke deuk oplopen als ze weten dat achter hun rug om de draak wordt gestoken met hun lijf.

Sta ervoor open

Maar het belangrijkste devies blijft simpel. Sta open voor seks met een man met een micropenis. Knap er niet op af, maar wees nieuwsgierig als je zo’n man ontmoet en samen van bil gaat. Er valt namelijk genoeg te genieten. Vooral omdat veel mannen met een micropenis hun gebrek aan penetratiekracht willen compenseren met andere talenten. Zoals hemelse vingers of een vingervlugge tongen.

Zo vertelt een anonieme vrouw op Buzzfeed dat penetratie een beetje ongemakkelijk was, maar dat haar sekspartner dat ruimschoots goedmaakte met ‘some serious cunnilingus skills’. Een andere vrouw had dezelfde ervaring en vertelde dat haar man met micropenis een ‘generous and giving lover’ was, die wist dat het seksueel genot van de vrouw meer was dan rechttoe-rechtaan pompen.

Iets wat ook de al eerder aangehaalde Luuk lijkt te begrijpen. In het interview vertelt hij hoe hij andere oplossingen vindt om zijn bedpartner klaar te laten komen, maar levert hij ook kritiek op mannen die ‘gewoon hun pik erin stoppen totdat ze klaarkomen en dat seks noemen’. Volgens hem draait seks om het genot van beide partijen en daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. Toch?

De beste standjes met een micropenis

Penetratie met een micropenis is niet altijd haalbaar. Veel standjes, zoals staande seks, kun je wel vergeten. Toch zijn er een paar trucjes waarmee het soms wel mogelijk is om succesvol te rampetampen, afhankelijk van de daadwerkelijke grootte van de piel in kwestie. Komen ze!

Slijpende seks

Ga bovenop zitten en begin langzaam te ‘grinden’ op zijn penis. Draai met je heupen, wrijf tegen zijn penis en schaambeen aan en zorg dat je clitoris zijn lichaam raakt. Glipt hij naar binnen? Des te beter.

Glipt hij er weer uit? Geen probleem, misschien sneakt hij zo weer naar binnen en anders draai en wrijf je gewoon lekker over zijn penisschacht heen. Lekker voor jullie allebei, zeker met wat glibberig glijmiddel.

Likken als Lassie

Op zijn hondjes is ideaal voor mannen met kleine penissen omdat ze daarmee dieper kunnen penetreren. Ook bij de missionaris, waarbij jij je benen over zijn schouders gooit, kunnen mannen dieper gaan. Misschien voel jij nog steeds niet superveel, maar daar is een slimme oplossing voor. Penetratie wordt namelijk helemaal hemels als de man zijn stoten af wil wisselen met likken en sabbelen. Zo worden jullie allebei lekker bevredigd.

Strak achterdeurtje

Altijd een beetje huiverig voor anaal? Niet met een micropenis. Ga lepeltjelepeltje liggen, of simpelweg op handen en voeten zitten met de kont omhoog, voor een anale ervaring die gegarandeerd pijnloos is. Voor hem is het lekker omdat het extra strak is daarbinnen. En voor jou is het fijn omdat je je meer ‘gevuld voelt’. Als hij tegelijkertijd je clitoris bespeelt, staat niets jullie nog in de weg voor een overdonderende climax.

Micropenis? Gebruik seksspeeltjes!

Je kunt natuurlijk ook altijd wat siliconen wapens in de strijd gooien. Met cockringen krijg je een extra harde erectie en met een penissleeve krijg je een langere en dikkere penis: met ribbels voor extra genot!

Zo’n robbertje kunstmatige gelukzaligheid kan heel effectief zijn. Als vrouw kun je hem bijvoorbeeld aftrekken en een prostaatvibrator in zijn anoes schuiven op het moment dat hij bijna op springen staat. Wel eerst even checken of hij daar zin in heeft, natuurlijk. Tegelijkertijd kan hij jou verwennen met een Tarzan of een clitorisvibrator.

Een koppelvibrator is ook ideaal: terwijl het inwendige stuk jouw G-spot stimuleert, zorgt het uitwendige stuk met intense vibraties voor een hevig clitoraal orgasme. En omdat de koppelvibrator wat kleiner is dan een normale vibrator, kan je partner je tegelijkertijd penetreren. Fijn voor mannen met micropenissen: je vagina voelt meteen een stuk strakker aan.

Kortom: een micropenis staat niet synoniem aan een in de knop gebroken seksleven. Sterker nog, als je er creatief mee omgaat, gaan er compleet nieuwe werelden open. De crux? Acceptatie, nieuwsgierigheid en de wil om er volledig in te duiken. Dan verrassen jullie elkaar gegarandeerd!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?