Wat doet kleur met je seksuele verlangens?

Wat doet kleur met seksuele verlangens

Rode lippen, een zwart jurkje: twee kleuren die al decennia worden gebruikt om verleidelijke situaties uit te beelden. Wat doet kleur met je seksuele verlangen? Dat zoeken we uit in dit artikel.

Kleur: wat voor invloed hebben kleuren?

Het zal je vast niet verbazen dat de ene kleur seksueel aantrekkelijker is dan de ander. Wit staat voor maagdelijkheid, terwijl zwart als verleidelijk wordt gezien. Daarom is een trouwjurk vaak wit en een sexy lingeriesetje vaak zwart. Welke kleur wordt nou gezien als het meest verleidelijk en welke juist niet?

Kleur van de verleiding: rood

We springen direct in het diepe met de kleur rood. Deze kleur wordt gezien als de ultieme verleidelijke kleur: sensueel en vol passie. Volgens onderzoek laat het dragen van rood zien dat je ‘open bent voor business’. Bruiden in India en China dragen vaak rood in hun huwelijksnacht, om hun partner te plezieren. En ook rode voedingsmiddelen, zoals aardbeien en rode wijn, kunnen als seksueel worden gezien in de juiste setting.

Zowel mannen als vrouwen voelen zich aangetrokken tot iemand die rode kleding draagt, maar de redenen zijn heel verschillend. “Mannen reageren op dezelfde manier op de kleur rood als niet-menselijke primaten op reageren,” blijkt uit het onderzoek Romantic red: red enhances men’s attraction to women van professor Andrew J. Elliot. “Ze vinden vrouwen die rood dragen (seksueel) aantrekkelijker.” Uit het onderzoek blijkt dat mannen vrouwen die rood dragen veel aantrekkelijker vinden, dan dezelfde vrouwen met een andere kleur kleding.

Vrouwen aan de andere kant, vinden mannen die rood dragen aantrekkelijk omdat ze hen zien als iemand met een hogere status, die waarschijnlijk veel geld gaat verdienen en de sociale ladder gaat beklimmen. Overigens heeft de kleur rood alleen invloed op de romantische gevoelens van mensen en niet op de algemene likability.

Tip: bekijk de mooiste rode lingerie

Zwart: sexy en mysterieus

De kleur zwart staat op de tweede plek wat betreft seksueel aantrekkelijke kleuren. Zwart wordt geassocieerd met kracht en elegantie. Mensen die van zwart houden, zouden mysterieus, stijlvol en autoritair zijn. Het is niet voor niets dat BDSM kleding en accessoires vaak ook zwart gekleurd zijn.

Tip: bekijk de mooiste zwarte lingerie

Op de derde plek: koper en brons

Op de derde plek van meest aantrekkelijke kleuren om seksueel verlangen op te wekken, staat verrassend genoeg de kleur koper of brons. Het kan een uitdaging zijn om kleding te vinden in die kleur (tenzij het een cool shirt of sexy top is voor een feest), maar met sieraden kom je een heel eind. Bovendien wordt een gebronsde huid door de zon (of met make-up) ook gezien als gezond en sexy.

Blauw: koel en afstandelijk

Blauw is een kleur die bijna overal mee te combineren is, maar helaas weinig seksueel verlangen oproept. Deze kleur heeft een koele ondertoon en seksueel wordt het gezien als saai en onaantrekkelijk. Wat wel in je voordeel spreekt als jij van de kleur blauw houdt: het staat voor loyaliteit, betrouwbaarheid en begrip.

Roze kleur: sensueel en romantisch

Roze is afgeleid van rood. Het is daarom niet gek dat ook deze kleur invloed heeft op seksuele verlangens. Waar rood staat voor passie, staat roze voor romantiek. Romantische afbeeldingen, kleding en interieurs hebben vaak een roze invloed. Roze is iets jeugdiger en onschuldiger dan rood.

Lees ook: fruitige seks waar jij de vruchten van plukt

Paars is sexy

Paars combineert het koele van blauw en het passionele van rood. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een paarse slaapkamer het vaakst seks hebben. Kan je seksleven wel een impuls gebruiken? Dan is het misschien tijd om naar de bouwmarkt te gaan voor een blikje verf. Niet als je in Brazilië woont overigens, want daar wordt de kleur paars geassocieerd met de dood.

Welke kleuren zijn niet seksueel aantrekkelijk?

Iedereen is anders en heeft een andere smaak. Toch zijn er enkele kleuren die door bijna niemand als seksueel aantrekkelijk worden gezien. Wil jij indruk maken op je date? Laat dan je gele jurk of shirt maar in de kast hangen. Zowel mannen als vrouwen vinden het geen opwindende kleur. Vrouwen vinden geel en roze het minst aantrekkelijk bij een man en grijs juist het meest aantrekkelijk. Ook zwart, groen en wit doen het goed. Mannen vinden geel en bruin de lelijkste kleuren bij een vrouw. Groen, zwart en paars zijn juist populair.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?