Wat is pegging en hoe doe ik het goed?

Wat is pegging

Het is een trend: mensen worden seksueel steeds vrijer. Daarom besteden we dit artikel aan een onderwerp waar je misschien nog nooit over na hebt gedacht of misschien al regelmatig doet: pegging. Voor de beginners onder ons, leggen we uit wat pegging is en hoe je het doet.

Wat is pegging?

Pegging is als een vrouw haar mannelijke partner anaal penetreert. Dit doet ze door een strapon te dragen, met daarin een dildo. Een strapon is een soort harnas, met een voorbinddildo daarin. Het is een misverstand dat anale stimulatie of penetratie alleen voor homoseksuele mannen is. Ook heteroseksuele mannen genieten ervan. Dit komt met name omdat de prostaat wordt gestimuleerd tijdens pegging. Dit is één van de meest gevoelige plekken van de man en uitsluitend bereikbaar via de anus.

Anale penetratie door een vrouw

Uit onderzoek van Cosmopolitan blijkt dat er nog steeds schaamte is onder mannen, omdat anaal nog altijd als iets gays wordt gezien. Het blijkt dan ook dat de meeste mannen die aan pegging doen, dit doen met een partner waar zij al langere tijd mee samen zijn en die ze vertrouwen. We schrijven het vaker: in een relatie is communicatie enorm belangrijk, ook op seksueel gebied. Het is prettig om openminded over jullie gevoelens te kunnen praten. En mocht je schrikken van het verzoek om penetratie van je lief, vergeet dan niet dat pegging ook voor vrouwen heel sensueel kan zijn. Je ziet jouw man genieten, terwijl jij zelf opeens de dominante partij bent. Jij bent tijdens pegging degene die de touwtjes in handen heeft. Bovendien zijn er ook dubbele voorbinddildo’s die jullie beiden stimuleren.

Wat heb je nodig voor pegging?

Je hebt vier dingen nodig voor pegging: een strapon, een dildo, voldoende glijmiddel en een gewillige partner.

Strapon

Een strapon is een soort harnas, dat je om jouw taille en benen draagt. Strapons komen in allerlei soorten: zo zijn er strapon harnassen met dunne bandjes, maar ook slips waar een strapon in verwerkt zit. Ook qua materiaal heb je alle keuze. Zo zijn er leren strapons, maar ook exemplaren van nylon, polyester of pvc. Sommigen hebben een voering, waardoor de strapon comfortabeler aanvoelt op je huid. De meeste strapons zijn geschikt voor universele voorbinddildo’s tot een gemiddelde omtrek van zo’n 56 millimeter. Deze wordt op de plek gehouden door een zuignap of een ring.

Voorbinddildo

Als je een strapon koopt, dan wordt er vaak al een voorbinddildo meegeleverd. Maar het is ook mogelijk om er zelf een losse dildo bij te kopen. Zo kun je wisselen qua functie, ontwerp en formaat. Kies bijvoorbeeld voor een anaal dildo die de prostaat van de man stimuleert. Deze herken je aan de kromme vorm met een ronde eikel. Maar ook liefhebbers van dildo’s die glad zijn of glitters hebben komen aan hun genot.

Vibrerende voorbinddildo

Willen jullie, naast de penetratie, ook genieten van vibraties? Kies er dan voor om een vibrerende voorbinddildo te gebruiken. Op deze manier kun jij jouw partner nog beter stimuleren.

Dubbele voorbinddildo

Met een dubbele voorbinddildo geniet niet alleen de man van penetratie, maar de vrouw ook. Een dubbele dildo komt namelijk met een kleinere dildo die jij zelf kunt dragen: hierdoor worden beide partners tegelijk gestimuleerd. Dit soort dildo’s komt ook in allerlei verschillende varianten. De moderne strapless dubbele voorbinddildo blijft op zijn plaats doordat jij hem draagt. Ook voor vrouwelijke stellen is dit een heerlijke toy of anaal of vaginaal te gebruiken. Binnen de dubbele voorbinddildo-categorie zijn er ook exemplaren met straps als je dat prettiger vindt of vibrerende varianten.

Holle voorbinddildo’s

Ook mannen kunnen een voorbinddildo dragen. Dit zijn holle exemplaren, die als een soort sleeve om de penis passen. Een holle voorbinddildo wordt voornamelijk gebruikt om de penis te verdikken en verlengen. Dit kan opwindend zijn voor zowel de drager als de ontvanger. Het kan ook helpen bij mannen die erectieproblemen hebben.

Glijmiddel

Voordat jij je partner gaat penetreren, moet jij je beseffen dat een anus geen klieren heeft die vocht afscheiden. Hij kan dus niet vochtig worden zoals een vagina. Het is daarom belangrijk om (veel) glijmiddel te gebruiken. Het voorkomt dat de penetratie pijn doet, maar ook dat er scheurtjes ontstaan in de anus. Gebruik je een siliconen dildo? Dan is glijmiddel op waterbasis het middel om te gebruiken. Siliconen glijmiddel kan jouw sextoy namelijk aantasten.

Pegging voor beginners: tips

Voordat je overgaat op pegging, is het verstandig om rustig kennis te maken met anale seks. En er zijn meer dingen die je in gedachten moet houden. Lees onze pegging tips voor beginners:

  • Als jij nooit aan buttplay hebt gedaan, dan is het slim om niet direct een dildo in te brengen. Begin eens met anaal voorspel. Dit kun je doen door eerst eens de anus te masseren met je vingers (en voldoende glijmiddel) en met het vingertopje naar binnen te glijden. Zo raakt de anus steeds een beetje meer uitgerekt. Natuurlijk kun je hier ook een buttplug startersset voor gebruiken.
  • Als jullie gewend zijn aan het anale spel, dan kun je voor het eerst een dildo proberen. Een klein of smal exemplaar heeft de voorkeur. Je kunt altijd kiezen om later een grotere dildo te gaan gebruiken als jullie je daar comfortabel bij voelen. Vergeet vooral het glijmiddel niet!
  • Respecteer elkaars grenzen en spreek zo nodig een stopwoord af. De man is in deze situatie degene die zich erg kwetsbaar opstelt. Als jullie het prettig vinden, spreek dan een stopwoord af. Stop in elk geval direct met de penetratie als hij dat aangeeft.
  • Het is verstandig om je seksspeeltje maar voor één persoon te gebruiken. Heb jij meerdere sekspartners en wil je jouw toy met hen allemaal gebruiken? Kies er dan voor om een condoom om de dildo te gebruiken. Zo weet je zeker dat je geen soa’s kunt overdragen.
  • Maak je sextoy na gebruik goed schoon, zodat het de volgende keer zo weer gebruikt kan worden.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?