Sexspeeltjes voor koppels, ook wel koppeltoys genoemd, zijn steeds populairder. We zien aan de verkoopcijfers dat meer en meer stellen gebruik maken van nieuwe speeltjes. Toch krijgen we nog veel vragen over koppeltoys zoals: welk sexspeeltje moeten we kopen? Welke koppeltoy is het beste? Welk sexspeeltje voor stellen past bij ons? Maar ook: Hoe gebruik je een koppeltoy? Hoe introduceer je sexspeeltjes in je relatie? En ga zo maar door. Hier alle informatie over koppeltoys.

Voordat we de verschillende soorten seksspeeltjes voor stellen behandelen, eerst even een korte uitleg wat een koppeltoys is, hoe je dit speeltje introduceert in jullie relatie en hoe je deze speeltjes gebruikt.

Wat is een koppeltoy?

Een koppeltoy is simpelweg een seksspeeltje waar je beiden plezier aan beleeft. Dit kan een duo vibrator zijn, een dubbele dildo, een toy met afstandsbediening maar natuurlijk ook seksspelletjes die je met z’n tweeën speelt.

Na de film en het boek Fifty Shades of Grey lijkt er een ‘taboe’ te zijn weggevallen op het gebruik van seksspeeltjes. Steeds meer stellen lijken gebruik te maken van een seks toy in hun relatie. Dit zien we niet alleen aan de verkoopcijfers, maar ook aan de vragen die we binnenkrijgen over koppeltoys.

Hoe introduceer je een sexspeeltje in je relatie?

Belangrijk hierbij is dat je met je partner praat voordat je het speeltje in bed tevoorschijn haalt. Meestal heeft het even tijd nodig voor een van de beide partners om aan het idee te wennen. Hier een paar tips:

1. Praat met elkaar

Als jij degene bent die er behoefte aan hebt, leg dan ook uit wat je fantasieën zijn en wat je met een seksspeeltje zou willen doen.

2. Ga samen shoppen

Zijn jullie het erover eens dat je een speeltje wilt gaan gebruiken tijdens het vrijen? Ga dan samen shoppen. Dit kan natuurlijk anoniem online of ga naar een erotiekwinkel in de buurt. In beide gevallen is het belangrijk om goed te checken (vragen) wat de voor- en nadelen van een speeltje zijn.

3. Begin rustig en bouw het op

Eenmaal gekocht? Bouw het dan rustig op. Neem de tijd als je de eerste keer met het seksspeeltje aan de slag gaat. Begin bijvoorbeeld met een massage en bouw de spanning langzaam op. Zo kunnen jullie allebei wennen voordat je het echt gaat gebruiken.

Hoe gebruik je een koppeltoy?

Er is niet een eenduidig antwoord op deze vraag. Het hangt namelijk sterk af van het type speeltje dat jullie gekocht hebben. Een duo vibrator is anders in het gebruik dan een dubbele dildo of een vibrerend slipje. Over het algemeen geldt: gebruik voldoende glijmiddel en doe het rustig aan.

Soorten koppeltoys:

1. Duo vibrator, partnervibrator of koppelvibrator

Een duo vibrator wordt ook wel partnervibrator of koppelvibrator genoemd. De meeste bekende in deze categorie is de We-vibe. Met de We-Vibe kan je als koppel samen tegelijkertijd klaarkomen. Zowel de man als de vrouw worden tegelijkertijd gestimuleerd op de plekken waar ze het graag hebben. Dus de clitoris en g-spot voor de vrouw en de penis of prostaat voor de man.

Hoe werkt de We-Vibe?

Als vrouw breng je het smalle deel in je vagina in, de vibrator trilt tegen je g-spot en het bredere stuk komt tussen je schaamlippen en tegen je clitoris te zitten. Zo stimuleert de WeVibe je g-spot en clitoris tegelijkertijd. Je partner kan je op hetzelfde moment penetreren en omdat de We Vibe tussen je schaamlippen zit, stimuleert deze tegelijkertijd je partner. Samen klaarkomen is dus wel degelijk een mogelijk met de WeVibe. Hier meer over de We-vibe.

Kies voor de partnervibrator als jullie op zoek zijn naar:

♥ Inwendige stimulatie.
♥ Een koppeltoy.
♥ Stimulatie beide partners.
♥ Intens orgasme.

Bekijk alle koppelvibrators >

2. Draadloze seksspeeltjes

Denk aan een vibrerend slipje, een vibrerend ei, een vibrator met afstandsbediening of smartphone bediening en ga zo maar door. Spannend om samen met je partner van te genieten. Ook heel handig voor mensen die een LATrelatie hebben of waarvan een van de partners veel op reis is. Voor gebruik thuis en/of in het openbaar.

Kies voor draadloos als jullie op zoek zijn naar:

♥ Een koppeltoy.
♥ Erotische spanning.
♥ Intense beleving.

Bekijk alle draadloze seksspeeltjes >

3. Cockring met stimulator

Een cockring met stimulator wordt ook wel vibrerende cockring genoemd. Met deze koppeltoy komen beide partners tot een absoluut hoogtepunt. Er zijn verschillende soorten cockrings met stimulator. De meeste zijn gemaakt van siliconen. Let hierbij wel op dat je goede kwaliteit koopt. De goedkopere varianten hebben minder krachtige vibraties waardoor je partner niet veel merkt.

Kies voor cockrings met stimulator als jullie op zoek zijn naar:

♥ Een koppeltoy.
♥ Flexibele cockring.
♥ Intens orgasme.
♥ Goede hygiëne.

Bekijk alle cockrings met stimulator >

4. Seksspelletjes

Een seksspel draagt écht bij aan de erotiek. Leer je partner beter kennen met een opwindend erotisch spel door elkaar bijvoorbeeld intieme vragen te stellen en zo elkaars wensen, lusten en erotische fantasieën te ontdekken. Steeds populairder zijn de erotische bondage spelletjes. Ideaal voor stellen die willen beginnen met of genieten van BDSM.

Doel Seksspelletjes

Seksspelletjes hebben als doel om de erotiek te verhogen, je partner beter te leren kennen, ideeën op te doen om je seksleven wat dynamischer te maken.

Kies voor seksspelletjes als jullie op zoek zijn naar:

♥ Dynamischer seksleven.
♥ Verhogen erotiek.
♥ Erotische fantasieën.

Bekijk alle seksspelletjes >

5. Vingerstimulators

Een intieme toy voor stellen. Vingerstimulators zijn veilig en gemakkelijk in gebruik. Klem de vibrerende pads rond de vingertoppen, bind de unit rond je pols en je speeltje is klaar voor gebruik. Zowel door hem als door haar te gebruiken!

Kies voor de vingerstimulators als jullie op zoek zijn naar:

♥ Uitwendige stimulatie.
♥ Koppeltoy.
♥ Intens erotische beleving.

Bekijk alle vingerstimulators >

6. Dubbele dildo

Een dubbele dildo is een seksspeeltje met twee penisvormige uiteinden. Met dit speeltje kun je samen met je partner tegelijkertijd genieten van dezelfde dildo. Kies hierbij voor de buigzame variant. Zo kun je de dildo in verschillende standjes gebruiken.

Kies voor de dubbele dildo als jullie op zoek zijn naar:

♥ Inwendige stimulatie.
♥ Koppeltoy.
♥ Intens en compleet orgasme.

Bekijk alle dubbele dildo’s >

7. Strapons

Een strapon wordt ook wel voorbinddildo genoemd. De voorbinddildo is een favoriet speeltje voor koppels. De strapon is er als ‘gevulde’ dildo en in een holle variant. We noemen de holle versie ook wel een penissleeve. Dit speeltje is ideaal voor stellen die een maatje langer of breder willen proberen.

Kies voor de voorbinddildo als je op zoek bent naar:

♥ Penetratie.
♥ Koppeltoy.
♥ Alle type stimulatie.
♥ Intense erotische beleving.

Bekijk alle strapons >

De beste koppeltoy voor jullie?

‘Wat is de beste koppeltoy voor ons’, vraag je je af? Lees dan alle informatie hierboven rustig door en overleg met je partner. Bekijk samen welke toy jullie het meeste aanspreekt. Met welk sexspeeltje jullie je seksleven willen verrijken. Welke erotische fantasieen jullie hebben en welk seksspeeltje daarbij past.

Vervolgens kunnen jullie bepalen wel materiaal, welke kleur, welke formaat, et cetera jullie speeltje moet hebben. Check, indien je dit belangrijk vindt, nog even of het speeltje waterproof is en voilà jullie zijn er klaar voor!

“Gebruik bij ieder seksspeeltje altijd voldoende glijmiddel. Bij voorkeur glijmiddel op waterbasis omdat deze variant latex of siliconen niet aantast en goed samengaat met condooms.”