10 tips voor meer zelfvertrouwen in bed

zelfvertrouwen in bed koppel

Als je onzeker bent over hoe jij overkomt in bed, je bang maakt dat je iets niet goed doet of het liefst altijd seks hebt met het licht uit, dan is het misschien tijd om aan jouw zelfvertrouwen te gaan werken. Hoe zorg je voor meer zelfvertrouwen in bed? Raak niet ontmoedigd als jij het gevoel hebt dat het een hopeloze missie is. Al met kleine, praktische tips en trucs slaag je er in meer zelfverzekerd te worden. Lees deze 10 tips om ermee aan de slag te gaan. Het mooie is dat als jij focust op deze tips, het zelfvertrouwen niet alleen in bed toeneemt, maar ook in je dagelijkse leven.

1. Meer zelfvertrouwen: focus op waar jij goed in bent

Naast die dingen waarover jij onzeker bent, is er waarschijnlijk minstens één ding waarvan jij vindt dat je er goed in bent. Wie weet voel jij je onzeker over het geven van orale seks, maar ben je fantastisch in het geven van een massage. Als zoenen je niet goed afgaat, ben jij misschien wel goed in knuffelen. En als je meer zelfvertrouwen in bed wil om jouw anale angst, staat daar vast tegenover dat jij bijvoorbeeld een ster bent in masturberen. Focus een maand lang, elke keer dat je seks hebt, op de punten waar jij een ster in bent. Aan het einde van de maand is dat gevoel van zelfvertrouwen in bed overgeslagen op die dingen die jou voorheen onzeker maakten.

2. Geef complimenten voor meer zelfvertrouwen in bed

‘Ik ben sexy’, ‘Mijn borsten zien er fantastisch uit’ of ‘Ik ben blij met mijn penis’. Voorbeelden van complimenten die jij jezelf kan geven. Bedenk er minstens één per dag. Het hoeft niet alleen te gaan over een lichaamsdeel of over hoe jij je voelt, het kan ook gaan om de seks, zoals: ‘Ik heb heerlijke orale seks gegeven’ of ‘Ik heb mijn zorgen losgelaten tijdens het vrijen’. Houd het simpel en laagdrempelig, zeg het hardop als een mantra of schrijf het op een Post-It en plak het op de badkamerspiegel. Probeer het en je zult zien dat jij langzamerhand meer zelfvertrouwen in bed krijgt.

3. Probeer nieuwe dingen uit voor meer zelfvertrouwen

Iets nieuws proberen in bed is spannend en kan jou soms ook best onzeker maken. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”, zijn woorden van Pippi Langkous die in dit geval op zijn plek zijn. Test het, maak je van tevoren geen zorgen, maar geniet van de voorpret. Het belangrijkste is dat jij en jouw partner ontdekken of dit iets is waar jullie van genieten. Samen ervaren, maakt jullie seksleven nog beter. Het zorgt voor afwisseling en je hebt meer dingen waarvan jullie genieten. Dat maakt dat de seks nooit eentonig wordt en dat draagt bij aan het hebben van meer zelfvertrouwen in bed.

4. Onzeker in bed doordat penis niet past

Een penis die te groot is voor een vagina of anus. Geloof het of niet, jullie zijn niet het enige stel dat hiermee te maken heeft. Het is iets waar mensen niet graag over praten, terwijl dat juist helpt. Meestal is het niet passen van een penis in de vagina of anus het gevolg van zorgen, zenuwen en het aanspannen van spieren zonder het door te hebben. Praat er over, dat neemt spanning weg. Zorg voor een uitgebreid voorspel inclusief een massage, het oprekken van de anus of het vingeren van de vagina. Wanneer jullie er klaar voor zijn, is het tijd voor de volgende stap. Gebruik veel glijmiddel en ga langzaam naar binnen met jouw penis. Stop als je partner dat aangeeft. Ervaren dat het past en ook pijnloos kan, geeft meer zelfvertrouwen in bed voor de volgende keer.

Lees ook: Alles over vaginisme

Doorgaan terwijl één van jullie pijn heeft werkt juist averechts op het krijgen van meer zelfvertrouwen in bed. Iedereen heeft wel eens pijn, door vaginale droogheid, latexallergie, diepe penetratie, een te strakke voorhuid, noem het maar op. Het is belangrijk om deze pijn te zien zoals het is: een signaal dat je rustiger aan moet doen. Doe een stapje terug wanneer jij of jouw partner pijn ervaart.

5. Laat het licht een keer aan

Verstop jij je het liefst diep onder de dekens, omdat je onzeker bent over je lichaam? Misschien heb je striae na jouw zwangerschap of heb je grote littekens. Ook een buikje of overbeharing kan een oorzaak zijn van minder zelfvertrouwen. Toch is de kans groot dat jij je hier veel meer op focust dan jouw partner zal doen. Hij of zij is gek op jou en ook op al jouw – in je eigen ogen – onvolkomenheden. Een kus op dat grote litteken doet wonderen voor je zelfvertrouwen.

6. Humor helpt voor meer zelfvertrouwen in bed

Je hoeft niet goed te zijn in alle handelingen in jouw seksleven. Oefening baart kunst en als ook dat niet helpt, is het jouw houding die jou zal redden. Seks is vooral lekker wanneer jij vrolijk en positief bent. Zelfverzekerd zijn in bed helpt, maar als je even stuntelt, gebruik dan humor. Als jij flink stoot en je schiet er opeens naast, als er per ongeluk lucht ontsnapt tijdens anale seks of wanneer je bijna van bed valt tijdens BDSM, maak jij er alsnog een succes van wanneer je er om lacht en gewoon plezier maakt. Kortom, humor geeft jouw meer zelfvertrouwen in bed.

7. Draag wat jou zelfverzekerd maakt

Er is geen specifieke manier om er zelfverzekerd uit te zien, maar als jij iets draagt waarvan je weet dat het jou fantastisch staat, is de kans groot dat je meer zelfvertrouwen in bed heb. Een kanten bh, die slip waarin jouw penis goed uitkomt, een verleidelijk negligé of misschien zelfs lippenstift: draag het gewoon. Je voelt jezelf automatisch sexy. Een simpele manier om meer zelfvertrouwen in bed te creëren.

8. Focus op wat je leuk vindt aan je lichaam

Richt jouw aandacht op de pluspunten van je lichaam in plaats van proberen vrede te hebben met de eigenschappen die jij niet mooi vindt. Dat kost minder moeite. Wanneer jij in de spiegel kijkt, concentreer je dan op wat je leuk vindt aan jouw gezicht of lichaam. Die dingen die je maar zo zo vindt, verdwijnen daardoor al snel naar de achtergrond. En iemand die tevreden is, is veel zelfverzekerder in bed.

9. Praat met jouw partner

Je onzekerheid delen lucht vaak op. Ga het gesprek aan met je partner over wat jij lastig vindt en wat jou onzeker maakt. Misschien kan hij of zij jou helpen door te focussen op wat goed gaat, door complimenten te geven of tips. Een luisterend oor en begrip verminderen al een hoop zorgen.

10. Doen: zoek professionele hulp als dat nodig is

Een eenvoudige maar effectieve manier om meer zelfvertrouwen in bed te krijgen, is door door de bron van jouw angst of onzekerheid te achterhalen en er iets aan te doen. Soms is een goed gesprek of fijne ervaring niet genoeg en dan is het wijs om professionele hulp te zoeken. Voor menigeen is dit een grote stap, vooral omdat je over seksualiteit praat met een vreemde. Maar het is een verademing, een cadeau voor jezelf. Grijp die kans aan en besef dat jij hier je hele leven nog plezier van zult hebben.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?