7 erogene zones die je moet kennen!

erogene zones

De clitoris is een fantastisch genotsknopje. Geen wonder dat we vaak razendsnel afdalen naar dat roze bolletje zenuwuiteinden. Maar er zijn meer erogene zones om te ontdekken. Van de voet tot de oorlel, zet je schrap voor zeven gevoelige plekken die je hele lijf laten tintelen!

Kussen in je hals, strelingen over je dij of likjes aan je oor. Je lichaam barst van de erogene zones die vaak ijskoud over worden geslagen in het heetst van de seksstrijd. Tuurlijk, er zijn talloze redenen om meteen op the sweet spots te duiken, maar er zijn ook talloze redenen om dat eens een keertje níet te doen. Die onverwachte erogene zones kunnen je seksleven namelijk heel wat speelser en sensueler maken.

Wat een erogene zone is? Dat is een plekje op je lichaam dat seksuele gevoelens opwekt wanneer het op een bepaalde manier wordt geprikkeld. Zulke plekjes bevatten vaak extra veel zenuwuiteinden waardoor ze gevoeliger zijn voor aanrakingen. Sensuele aanrakingen, welteverstaan. Kijk, van een klingelende armband gaat niemand spontaan in vuur en vlam. Maar met een vederlichte streling van je polsen, vergezeld van een broeierige blik, wordt het een heel ander verhaal.

Erogene zones: niet te missen bij het voorspel

Erogene zones beperken zich dus niet tot je geslachtsdelen. Sterker nog, je lichaam wemelt van de gevoelige plekjes, waarmee je je arsenaal aan voorspeltactieken aardig uit kan breiden. Want laten we wel wezen, voorspel is en blijft een essentieel onderdeel van een stomende sekssessie. Zeker voor vrouwen.

Waar mannen op elk moment van de dag ready to go lijken te zijn, ligt dat voor vrouwen toch een tikkeltje anders. Seks willen is niet voldoende, er is een langere opwindtijd nodig om lichaam en geest voor te bereiden op de uiteindelijke penetratie. Voorspel triggert die lichamelijke en emotionele reacties, waardoor seks plezieriger, soepeler en intiemer verloopt. Kussen, strelen en likken dus!

Gelukshormoontjes

Zeker, voorspel is lekker, maar het gaat verder dan dat. Voorspel helpt je namelijk ook om emotionele intimiteit te creëren, waardoor jij en je sekspartner je meer verbonden voelen met elkaar. Zowel binnen als buiten de slaapkamer. Ben je bijvoorbeeld gestrest door werk, kinderen en de hele reutemeteut? Dan kan een beetje voorspel je helpen te ontspannen en al die heerlijke stressverlagende gelukshormoontjes in je lijf los te laten.

Maar ook als je voor een onenightstand gaat, kan voorspel het verschil maken tussen ongeïnspireerd gebeuk en een intense seksuele ervaring. Door voorspel verlies je namelijk je schaamte en je remmingen, waardoor seks intenser en hitsiger wordt. Ook als je totale vreemden bent voor elkaar. Die gelukshormoontjes zorgen er ook voor dat je je meer verbonden voelt met je tijdelijke sekspartner, wat de seks alleen maar beter maakt.

Los daarvan is het natuurlijk fijn als je langer van het seksspel kunt genieten. Waarom zou je meteen overgaan tot penetratie als je je met de juiste warming-up ook kunt verliezen in een heerlijk lang voorspel? Daarom zeven erogene zones voor echt hete, hitsige seks tussen de lakens!

Waarom zou je meteen overgaan tot penetratie als je je met de juiste warming-up ook kunt verliezen in een heerlijk lang voorspel?

Zeven onverwachte erogene zones

Lippen en mond

Eindeloze zoensessies in de fietsenstalling op school. Als puber kreeg je er geen genoeg van. Maar wanneer je al een tijdje in een vaste relatie verkeert, vergeten we ons kletsorgaan nogal eens. En dat is jammer, want uit onderzoek blijkt dat stelletjes elkaar liever en leuker vinden nadat ze een tijdje hebben getongzoend. Zoenen zorgt voor een diepere connectie en meer verbondenheid. Terug naar het eerste honk, dus!

Wil je het uiterste uit je zoensessie halen? Begin dan met een kus met gesloten mond en voel hoe jullie lippen elkaar zacht raken. Bijt vervolgens zachtjes op elkaars onderlip en laat je tong vederlicht over de lippen strijken voordat je naar binnen glipt. Ga niet meteen als een doorgedraaide wasmachine aan de slag, maar houd het langzaam, sensueel en intens.

De ‘underboob’

Terwijl tepels enthousiast worden gelikt en gekust en diepe decolletés menig man zijn nek in ongezonde richtingen laten draaien, is de underboob het ondergeschoven kindje. Tragisch, want zelfs een eenzaam strelende vinger op die plek kan een vrouw laten jodelen van genot. De huid onder de borst is namelijk supergevoelig voor stimulerende strelingen. Probeer het gebied ook eens te likken met lange halen of met korte cirkelbewegingen met je tong.

En als je daar dan toch bezig bent, pak je die klassieke erogene zone natuurlijk gewoon even mee. Kus de huid van de borsten, blaas lichtjes op de tepels en wissel af met lange en korte likjes met je tong. Succes gegarandeerd.

De achterkant van je knieën

Toegeven, het klinkt weinig erotisch. Maar de achterkant van je knieën is een erogene zone van jewelste, omdat het daar bommetjevol zit met gevoelige zenuwuiteinden. De plek wordt bovendien meestal overgeslagen, waardoor het extra spannend en nieuw aanvoelt wanneer het toch een keertje wordt aangeraakt.

Combineer een sensuele massage daarom eens met wat kussen, likken en strelen van het gebied. Of ga een stapje verder en verwen je knieholten met een kleine pinwheel, zo’n speeltje dat ontworpen is voor sensatiespel. IJsblokje? Kietelen met een veertje? Zeker de moeite waard! Als je bij de voeten begint en zo omhoog werkt naar de knieholten en de dijen, bouw je bovendien flinke seksuele spanning op. Je komt tenslotte steeds dichter bij de hoofdattractie.

De polsen en de binnenkant van de elleboog

Ook de binnenkant van je polsen en je ellebogen worden doorgaans weinig geprikkeld. En dat zorgt ervoor dat het gebied extra gevoelig wordt voor aanrakingen. Bovendien is de huid hier erg dun, waardoor het voor sommige mensen hemels aanvoelt wanneer ze daar worden gestreeld.

Een experimentje. Ga naakt tegenover je partner op bed zitten. Kijk elkaar diep in de ogen terwijl je zachtjes zijn of haar pols in je hand houdt. Streel de binnenkant van de pols met de duim van je andere hand. Kietel een beetje. Blijf elkaar ondertussen aankijken en voel hoe de seksuele spanning zich opbouwt. Vaak gaan mensen haastig te werk, maar diep oogcontact en lichte, subtiele aanrakingen doen wonderen om die intense, seksuele stemming tot grote hoogten te laten stijgen.

Hals en nek

We kennen allemaal het cliché uit de films. Die waarbij de man de vrouw langzaam in haar hals kust voordat hij haar gepassioneerd omdraait voor een heftige tongzoen. Toch vergeten we zelf vaak hoe sexy en gevoelig deze plek eigenlijk is. Voor veel vrouwen is een streling van de hals zelfs opwindender dan een streling van de borsten en de tepels.

We kennen allemaal een film waarin de man de vrouw langzaam in haar hals kust voordat hij haar gepassioneerd omdraait voor een heftige tongzoen. Toch vergeten we zelf vaak hoe sexy en gevoelig deze plek eigenlijk is.

Tijd om er wat mee te doen, dus! Wissel kusjes in de hals af met zachtjes blazen en korte, felle likjes. Vergeet het sleutelbeen niet, dat is ook een uiterst gevoelige zone. Wees zacht en subtiel, maar ben ook niet bang om wat te experimenteren met verschillende sensaties. Zoals lichte pijn, door zachtjes te bijten en te zuigen. Pas wel op voor de beruchte hickeys. We zijn geen pubers meer en zo’n zuigzoen in je nek kan in de keurige kantoortuin voor scheve gezichten of gênant gegiebel zorgen.

De voeten

Hoewel niet iedereen dol is op het betere voetenwerk, zijn er zeker mensen die seksueel opgewonden raken als hun voeten en tenen worden gelikt, gestreeld en gekust. Voetmassages bestaan tenslotte niet voor niks, er is zeker wat te zeggen voor het sensueel beroeren van de poezelige pootjes.

Zet je schroom dus opzij en laat je lekker verwennen. Ben jij de verwenner? Trakteer je partner dan op een uitgebreide voetmassage. Kietel en kus de voeten en tenen en knijp er zachtjes in. Durf een beetje brutaal te zijn en stop een of twee tenen in je mond en sabbel en zuig er zachtjes aan. Geef jullie allebei over aan het gevoel en zet je schaamte opzij.

De oorlel

Het meest sexy deel van je oor? Dat is ongetwijfeld je oorlelletje. Door de oorlel lopen verschillende bloedbanen, waardoor ze extra gevoelig voor stimulans zijn. Er zijn zelfs geruchten dat sommige vrouwen klaar kunnen komen wanneer een bepaalde zenuw in hun oor gestimuleerd wordt.

Maar goed, het blijven geruchten, dus steek niet zomaar je tong in iemands oor. Dikke kans dat diegene zich een hoedje schrikt en verwoed met het hoofd begint te schudden om al dat spuug er weer uit te krijgen.

Subtiel is het toverwoord als het om de oorlel en het oor gaat. Kietel bijvoorbeeld de rand van het oor, zuig en lik aan de oorlel of bijt er zachtjes in tijdens de seks. En vergeet het auditieve element niet. Fluister zachtjes welke stoute dingen je gaat doen en laat je adem over het oor strelen. Sexyer bestaat niet!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?