Sneller klaarkomen? Tips voor een beter orgasme!

Sneller klaarkomen

Ken je dat? Wanneer je bijna uit elkaar barst van opwinding, maar niet tot een hoogtepunt komt? Er is weinig frustrerender dan dat, behalve als je tantraseksfan bent natuurlijk. Of je nu lastig klaarkomt of niet, we hebben de beste tips voor een overweldigend orgasme voor je op een rijtje gezet!

Orgasmes zijn gezond

Klaarkomen is leuk, lekker én supergezond. Wanneer je vrijt, komt namelijk het hormoon oxytocine vrij in je hersenen. Dat knuffelhormoon zorgt er niet alleen voor dat je je intiemer voelt met je bedpartner, het stimuleert ook de aanmaak en het herstel van cellen in je lijf.

De voordelen? Die zijn legio:

  • Weg met botox! Oxytocine doet wonderen voor je huid en remt het verouderingsproces af. Van seks en orgasmes word je dus aantrekkelijker en doordat je lekkerder in je vel zit, heb je waarschijnlijk meer zin in seks. Een vicieuze cirkel waar wij best in willen blijven draaien, no probs.
  • Regelmatig klaarkomen is goed voor je weerstand. Mensen die vaak een orgasme hebben, blijken meer immunoglobuline A in hun speeksel te hebben, wat ervoor zorgt dat je minder snel ziek wordt.
  • Knallende koppijn? Zet je partner aan het werk of sla de hand aan jezelf. De combinatie van oxytocine en endorfine zorgt ervoor dat je pijn als sneeuw voor de zon verdwijnt.
  • Wanneer je bol staat van de stress, word je daar doorgaans geen vrolijker mens van. Niemand vindt het prettig om snauwend en grauwend de dag door te brengen, dus kietel jezelf af en toe een beetje. Of sleur je partner het bed in voor een potje seks. Die golf van ontspanning werkt nog urenlang door.
  • Stress is ook killing voor een goede nachtrust. Gelukkig is er een simpele remedie tegen urenlang piekeren en slapeloze nachten. Jawel, een orgasme maakt je heerlijk doezelig, zodat je makkelijker in slaap valt.

Klaarkomen? Nope, niet altijd

Helaas bereikt niet elke vrouw moeiteloos een hoogtepunt. Uit een Fins onderzoek onder meer dan 8.000 vrouwen bleek dat 6 procent consequent klaarkwam tijdens de seks. Zo’n 40 procent van de vrouwen had bijna altijd een orgasme, bij 16 procent was de score 50/50 en 38 procent mocht het bed af en toe tot zelden jubelend verlaten. Bij vrouwen onder de 35 jaar was 14 procent nog nooit klaargekomen tijdens seks. Heb jij ook moeite met klaarkomen? Probeer dan onderstaande luxe sextoys voor vrouwen.

Wat de reden is dat sommige vrouwen moeilijk klaarkomen? Het is een cliché, maar vrouwen hebben echt wat meer opwarming nodig dan mannen. Waar mannen al ready to go zijn bij de aanblik van een bh-bandje, duurt het bij vrouwen elf tot twaalf minuten voor ze een staat van opwinding bereiken die leidt tot een orgasme. De gemiddelde tijd voordat een vrouw klaarkomt? Bijna 14 minunten!

Vermoeidheid en stress

Geen wonder dat veel vrouwen moeilijk of niet klaarkomen tijdens vaginale seks. Tegen de tijd dat jij zover bent, ligt je partner al naast je uit te hijgen. En hoewel het nut en de noodzaak van voorspel tot veel mannen is doorgedrongen, betekent dat blijkbaar niet dat een vrouwelijk orgasme de laatste jaren vanzelfsprekend is geworden. Sterker nog, in 1999 kwamen we makkelijker klaar dan in 2015, zo blijkt uit het Finse onderzoek.

”In 1999 kwamen vrouwen makkelijker klaar dan in 2015.”

De redenen? Die zijn veelal mentaal en emotioneel van aard. De meeste vrouwen die moeite hadden met klaarkomen, gaven aan dat ze vermoeid en gestrest waren. De onderzoekers ontdekten daarnaast dat vrouwen seks steeds meer zijn gaan rationaliseren, vooral door de impact sociale verwachtingen en beelden uit de media.

Fun met de clitoris

Vraag jij je af hoe je het snelst klaarkomt? het antwoord is vrij simpel. In je clitoris, dat kleine genotsknopje tussen je schaamlippen, komen zo’n 8.000 zenuwreceptoren samen. Dat is dubbel zoveel als bij de penis, wat verklaart waarom het zo’n gevoel orgaan is én waarom je het geheim van een spetterend orgasme op dat plekje moet zoeken.

Weten jij en je partner precies dat roze bolletje precies te vinden? En merk je dat je toch moeilijk klaarkomt? Anatomische verschillen tussen vrouwen bepalen ook hoe makkelijk je een hoogtepunt bereikt. Een grotere clitoris, of eentje die vrij bloot ligt, is natuurlijk eenvoudiger te stimuleren dan een klein, verstopt exemplaar. Daarom komen veel vrouwen makkelijker klaar als ze bovenop liggen: ze hebben dan controle over hun bewegingen en kunnen hun clitoris over de huid van hun partner wrijven. Een andere mogelijkheid is om een sextoy voor koppels aan te schaffen. Deze stimuleert onder andere je clitoris.

Klein aandachtspuntje: omdat de clitoris duizenden zenuwreceptoren bundelt, is het een extreem gevoelige spot. Dat betekent dat je het gebied snel kunt irriteren. Herken je die sensatie wanneer je naderende hoogtepunt ruw wordt afgebroken? Omdat je clitoris opeens pijn doet? Dan kun je proberen om wat meer om je clitoris heen te spelen en te stimuleren.

Vaginaal klaarkomen

Of je als vrouw kunt klaarkomen zonder stimulatie van de clitoris, wordt nog steeds onderzocht. Maar dat het vaginaal orgasme, zoals de G-spot, een aardige toevoeging is op de roze liefdesknop is duidelijk. Nu is de term vaginaal wel enigszins misleidend, aangezien de G-spot de achterkant van de clitoris is. Stimulatie ervan kan wél tot een bijzonder extatische climax leiden.

Daarvoor moet je wel wat doen. Een van de beste manieren om je hoogtepunten zeker te stellen, is het ontdekken van je lichaam. En vooral: het jezelf toestaan om van je lichaam te genieten. Ga dus op avontuur met je erogene zones. Pak een spiegeltje, gebruik een van de velen sextoys voor vrouwen en ontdek wat werkt voor jou. Durf te experimenteren, bijvoorbeeld door jezelf te strelen en verschillende speeltjes en seksposities uit te proberen. Op die manier vind je jouw persoonlijke hot spot, ook als het die soms ongrijpbare G-spot níet is.

Tips voor een spetterend orgasme

Allereerst: het klinkt misschien gek gezien de context van dit artikel, maar laat het klaarkomen niet een doel op zich zijn. Wanneer je tijdens een vrijpartij helemaal gefocust bent op dat orgasme, werkt dat eerder belemmerend dan stimulerend. Laat het dus los, dan zul je zien dat je sneller in die opwindende flow komt die onherroepelijk naar een orgasme leidt.

Tegelijkertijd zijn een paar goede tips natuurlijk nooit weg! Komen ze:

  1. Als je wilt genieten van seks, moet je proberen je te ontspannen. Let dus op je ademhaling. Door langzaam in en uit te ademen, verlaag je de spanning die zich in je lichaam heeft opgebouwd en sta je meer open voor seks. Ben je al een eind op weg en wil je klaarkomen? Dan versnel je je ademhaling door kort en diep in te ademen. Daardoor raak je meer opgewonden. Als je daarnaast een beetje mee gaat kreunen, word je vanzelf meegesleurd op die zinderende weg naar een orgasme.
  2. Zorg er ook voor dat de sfeer ontspannen is. Knuffel, kus en masseer elkaar en focus niet puur op dat orgasme. Geniet van de seks, zonder te stressen over een hoogtepunt dat al dan niet plaatsvindt. Als je van jezelf moet klaarkomen, lukt het zeker niet. Grijp je man vast, luister naar zijn ademhaling, stel je voor hoe opgewonden hij wordt van jou en vergeet alles om je heen.
  3. Gebruik je fantasie om spanning en stress weg te denken. Speel tijdens seks een opwindende scène af in je hoofd, of het nu uit een pornofilm of uit het echte leven is, en laat je meevoeren door die beelden. Dat helpt je om dichter bij dat orgasme te komen. Voel je niet schuldig als het hoofdpersonage uit je mentale dirty movie niet je daadwerkelijke bedpartner is. Het gaat nu even om jou.
  4. Wees actief en verwacht niet dat je partner ervoor zorgt dat je klaarkomt. Geef het ritme aan, laat merken wat je fijn en lekker vindt en zorg ervoor dat je voldoende opgewonden bent voordat hij binnendringt. Vrouwen zijn tijdens de seks vaak meer bezig met hun partner dan met zichzelf. Niet doen. Als je een orgasme wil bereiken, moet je even egoïstisch zijn en je ook durven richten op je eigen genot en sensatie.
  5. Nogmaals: vergeet je clitoris niet. Positioneer jezelf in standjes waarbij je clitoris optimaal gestimuleerd kan worden en ga er niet als een zoutzak bij liggen. Beweging en wrijving zijn key. Wrijf je clitoris bijvoorbeeld over de buik van je partner als je bovenop ligt. Of zorg ervoor dat je partner je met zijn vingers bespeelt als jullie het doggy style doen. En weet dat de eerste paar centimeters van je vagina het gevoeligst zijn. Diepe penetratie is voor mannen misschien het summum, voor jou zijn korte, ondiepe stootjes vaak stimulerender. Afgewisseld met langzame, diepere stoten, dat wel.

Masturbeer meer!

De beste tip? Leer je lichaam kennen en masturbeer meer. Vrouwen die vaker met zichzelf spelen, hebben meer zelfvertrouwen in bed, weten beter wat ze willen en schamen zich minder voor hun lichaam. Daarnaast is het ook gewoon gezond om klaar te komen, zoals we eerder al aanstipten. Dus hoppa, tijd voor wat onbeschaamde me-time en haal de speeltjes maar tevoorschijn!

Wist je trouwens dat sommige seksspeeltjes je helpen om betere orgasmes te bereiken? Speciale geishaballetjes, bijvoorbeeld. Daarmee train je je bekkenbodemspieren, waardoor je intensere orgasmes en meer genot tijdens seks ervaart. En we hoeven je niet te wijzen op het feit dat er talloze vibrators, dildo’s, eitjes en kralen zijn waarmee je elke centimeter van je erogene zones in vuur en vlam kunt laten staan. Op zoek naar de G-spot én clitorisstimulatie tegelijkertijd? Overweeg dan deze luxe Wominzer Duo. Als je vingers het niet lukt, dan toch zeker deze kleine vriend wel.


Realiseer je vooral dat seks ontspannen moet zijn, geen race naar een extatisch hoogtepunt. Uiteindelijk gaat het erom dat je een diepe connectie met je lief voelt. Dan komt dat zinneloze hoogtepunt vanzelf.

Lees ook: alles over squirten

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?