Creëer jouw sexual wellness home spa

Als we de decemberdrukte op ons werk achter ons laten en omruilen voor onze kerstvakanties, lijkt de rust wedergekeerd. Maar dat is slechts schijn; Cadeaus moeten worden ingeslagen, we stellen uitgebreide zeven-gangen menu’s samen voor het kerstdiner en ook de oliebollen moeten nog gefrituurd. Vaak proppen we er dan nog een klusje tussen, omdat je al tijden die ene muur moest verven of eindelijk de tijd hebt om je inrichting eens grondig aan de kaak te stellen en om te gooien. Een dagje tussendoor voor wat extra (sexual) wellness en me-time is dan ook absoluut geen straf. Met deze gids geven wij jou dé inspiratie voor je eigen “sexual wellness home spa”.

Inhoudsopgave:

Sexual Wellness

Steeds vaker horen we het begrip “Sexual Wellness”. Waar er voorheen nog voornamelijk gekeken werd naar “wellness” als begrip an sich, wordt er tegenwoordig steeds vaker aandacht geschonken aan seksualiteit en de ontspanning die je daaruit kunt halen. Een drukke periode als de periode rondom de feestdagen biedt jou dan ook de mogelijkheid om eens een dagje te besteden aan Sexual Wellness. 

Wellness gaat volledig om het “goed in je vel zitten”, iets waar wij voorstanders van zijn. Het gaat over jouw mentale en fysieke gezondheid en balans. Sexual Wellness is daar een belangrijk onderdeel van. Waar je tijdens een dagje spa volledig tot ontspanning komt, kun je ook thuis prima aan de slag met jouw seksuele gezondheid en ontspanning.

De voorbereiding

Om jezelf helemaal in de watten te leggen is het belangrijk om alle afleiding los te laten. Houd voorafgaand aan je Sexual Wellness sessie een grote schoonmaak en ruim alle onnodige rommel op. Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Op die manier hoef jij je niet druk te maken over eventuele verplichtingen. Zet alles wat je nodig hebt klaar om jezelf een volledig ontspannen dag te gunnen. Denk aan:

  • Geur- of massagekaarsen
  • Wierook
  • Prettige verlichting
  • Ontspannende verzorgingsproducten
  • Een schoon opgemaakt bed
  • Wat lichte snacks voor tussendoor
  • Een frisse badjas en schone handdoeken
  • Je favoriete muziek

Lichte meditatie of yoga

Het mooie van mediteren is dat niks moet en alles mag. De kunst van mediteren zit hem volledig in het observeren van gedachten die door je heen gaan en daar geen waardeoordeel aan te hechten. Een misvatting over mediteren is dat mensen verwachten dat ze tijdens een meditatie nergens aan mogen denken, maar niets is minder waar. Het gaat erom dat je accepteert dat er bepaalde gedachten door je heen gaan en dat je die gedachten vervolgens weer loslaat. Heb je nog geen ervaring met meditatie? Dat geeft niks. Op YouTube vind je veel begeleide meditaties, waarin je van A tot Z door je meditatie heen geloodst wordt. Je kunt bijvoorbeeld deze korte begeleide meditatie voor beginners gaan volgen:

Een andere manier om tot rust te komen is Yoga. Veel mensen zweren hierbij als dé manier om te onthaasten. Met Yoga kun je altijd beginnen. Het enige wat je nodig hebt is een comfortabel sportoutfit met voldoende bewegingsvrijheid en een yogamat. Ben je zelf een ervaren Yoga-beoefenaar, dan kun je aan de slag met oefeningen die je zelf prettig vindt. Net als voor mediteren geldt ook voor Yoga dat het internet vol staat met begeleide workouts. Zoek naar een ontspannen yoga-routine (voor beginners) en volg de aanwijzingen op. Er bestaan ook veel apps waarop je heldere uitleg krijgt over yoga-oefeningen en de juiste manier van bewegen. 

Een heerlijk ontspannende douche

Ben je helemaal ontspannen van de meditatie en/of je Yoga-oefeningen? Dan is het tijd voor een momentje van persoonlijke hygiëne. Omdat niet iedereen beschikt over de luxe van een bad, bedachten wij een alternatief. Neem de tijd voor een uitgebreide douchebeurt waarin je onthaast en je lichaam rust gunt. Sla je gebruikelijke doucheritueel een dagje over en maak er een ontspanningsmoment van waarin je niets van jezelf verwacht.

Maak de badkamer extra sfeervol door de lichten te dimmen, een paar kaarsjes aan te steken of een wierookstokje te branden. Je hebt vast ergens in huis een bluetooth-speakertje liggen die je mee kunt nemen naar je badkamer om jouw favoriete rustgevende muziek te draaien. Om het wat meer in sexual wellness-sferen te brengen: neem je favoriete waterdichte toy mee onder de douche. Door de warme stralen van de douche die zich over je lichaam verspreiden en in druppeltjes langzaam naar beneden sijpelen, krijg je het gevoel van een fijne warme massage. Het geluid van de douche is daarnaast een bron van ontspanning. Zo waan je je in een heerlijk warme deken van zoete regen en aangename geuren. 

Gebruik een douchegel of foam die jij prettig vindt en masseer jezelf er helemaal mee in. Neem hier de tijd voor en sla geen enkel lichaamsdeel over. Voor het wassen van je intieme delen volstaat alleen water, vanwege de zelfreinigende functie van de vagina. Mocht je toch een intieme wasemulsie willen gebruiken, dan kun je daar natuurlijk ook voor kiezen. Deze zijn speciaal ontwikkeld om de intieme delen schoon te houden, zonder daarbij de vagina te beschadigen. 

Gebruik een schone zachte handdoek om je mee af te drogen en smeer jezelf in met een bodylotion of body butter zoals bijvoorbeeld deze van Earthly Body met vanille-/suikerspingeur

Lees ook: Dit zijn de 5 beste standjes voor onder de douche

Voorspel for one

Helemaal weer fris en fruitig van je ontspannende douchebeurt, maak je je klaar voor een intieme selflove-sessie. Maak de sessie extra spannend, fijn en mindful door er de tijd voor te nemen. Wist je dat je ook prima in je eentje aan voorspel kunt doen? Verras jezelf met “een proeverij van massageoliën”, welke je vooraf al klaargezet hebt. Leg een grote badhanddoek op je bed, zodat de olie niet in je beddengoed terecht komt. Neem een aantal verschillende soorten massageolie zoals deze massagekaars met de geur van passievrucht, deze bijzondere “knetterende” massagefoam van INNT, een verwarmende olie van Slow Sex en een massageolie en glijmiddel in 1.

Leg een schone handdoek klaar om de olie tussendoor af te kunnen nemen en probeer één voor één je oliën uit. Masseer jezelf langzaam en sensueel en wees je daarbij bewust van iedere aanraking met jezelf. Houd er rekening mee dat sommige massageoliën niet geschikt zijn voor intieme delen. Je vindt deze informatie op de verpakkingen en op onze webshop.

Masseer jezelf langzaam en sensueel en wees je daarbij bewust van iedere aanraking met jezelf.

Het kan opwindend zijn om jezelf te bekijken terwijl je bezig bent met het voorspel. Zet een grote spiegel naast je bed waarin je je eigen aanrakingen kunt volgen. Dit maakt je ook een stuk bewuster van jouw seksuele zelf en kan bovendien bijdragen aan je zelfvertrouwen.

Intieme selflove-sessie

Masturberen is een vorm van ontspanning waarin je jezelf in de gelegenheid stelt om je even volledig los te maken van alle gedachten die er doorgaans door je heen gaan. Tijdens een solo-sessie, ben je volledig in het hier en nu en schenk je enkel aandacht aan het ervaren van genot. Je geeft jezelf een moment om de dagelijkse sleur en drukte achter je te laten en nieuwe mogelijkheden te ontdekken die jouw lichaam te bieden heeft.

Voor het ervaren van een bijzonder intieme selflove-sessie, voorzie je je bed van fris gewassen beddengoed en breng je wat sfeer aan in je kamer. Steek kaarsjes aan of brand een stokje wierook. Een andere fijne manier om je kamer te voorzien van een heerlijke geur is het gebruik van geurende “kamermist”, een spray waarmee je in enkele seconden je kamer vult met een verleidelijke geur

Een toy gebruiken is heerlijk tijdens een solosessie. Toch kan het voor langduriger genot ook fijn zijn om vooral je eigen vingers te gebruiken om jezelf te bevredigen. Je kunt het interessanter maken door bijvoorbeeld een stimulerend of tintelend glijmiddel te gebruiken of gebruik een speciale clitorisbalsem, wat stimulatie nog net even wat intenser maakt. Naast het aanraken van je vulva, vagina en clitoris kan het fijn zijn om andere erogene zones te stimuleren zoals bijvoorbeeld je tepels. Met deze Nipple Play Gel geef je een extra dimensie aan deze ervaring.

“Toch kan het voor langduriger genot ook fijn zijn om vooral je eigen vingers te gebruiken om jezelf te bevredigen.”

Bouw op naar een orgasme en probeer je orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Merk je dat je daar bijna bent, ga dan over op andere aanrakingen van je lichaam en vervolg daarna je sessie. Is het echt niet meer te houden? Geef je dan helemaal over en ervaar het overweldigende gevoel in je lichaam. Reken maar dat dit orgasme van langere duur is en veel intenser aanvoelt, vooral omdat je er bewust naartoe gewerkt hebt. 

Lees ook: Mindful masturberen: wat is het en hoe doe je het?

Aftercare

De tijd nemen voor je eigen genot en lichaam helpt jou je lichaam beter te leren kennen en begrijpen en genereert bovendien allerlei stofjes waardoor jij je direct ontspannen en prettig voelt. Zonde dus om direct daarna weer over te gaan op de orde van de dag. In plaats daarvan kun je van de gelegenheid gebruik maken om jezelf een kopje warme kalmerende thee in te schenken en wat fruit, een lichte salade of een stukje chocolade te eten terwijl je bewust nageniet. Trek een fijne comfy outfit aan, kruip op de bank en drapeer een fijn dekentje over jezelf heen. Zet wat fijne muziek op en pak er een goed boek of gezellig magazine bij en voila: je bent weer helemaal fris, fruitig en ontspannen van een dagje Sexual Wellness gewoon bij jou thuis

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?