Anaal voorspel: tips en toys voor anale stimulatie

anaal voorspel

Voordat je er aan toe bent om echte anale seks te hebben, is het heerlijk om eens rustig te experimenteren. Anaal voorspel is de voorbereiding op anale seks. We geven je tips en natuurlijk vertellen we welke sextoys geschikt zijn om je anale stimulatie zo lekker mogelijk te maken.

Anaal voorspel, wat is het?

Anaal voorspel is eigenlijk alles wat je doet, voordat je daadwerkelijk door je partner wordt gepenetreerd in je anus. Een beetje als het reguliere voorspel dus, waar we al eerder over schreven. Dit voorspel is een fijne voorbereiding op anale stimulatie. Door goed te ontspannen en klein te beginnen, leer je namelijk het gevoel van anale stimulatie steeds meer te waarderen. Bovendien voorkom je schade aan het lichaam.

Tips voor anaal voorspel

Je komt hier natuurlijk voor tips en die geven we je graag. Op die manier wordt het voorspel voor iedereen leuk. Onthoud goed: anaal hoeft geen pijn te doen, als je maar ontspannen genoeg bent. Vijf tips voor anaal voorspel!

1. Gebruik glijmiddel

Het is misschien een inkoppertje, maar met glijmiddel wordt alles beter. De anus produceert, in tegenstelling tot de vagina, geen vocht. Dus heb je glijmiddel nodig. Zoveel mogelijk! Welk soort glijmiddel het beste is is afhankelijk van een aantal zaken. Er zijn drie soorten om uit te kiezen:

2. Ontspan!

Naast glijmiddel, is het ook heel belangrijk om te ontspannen tijdens je anale avontuur. Op die manier wordt het veel makkelijker om een vinger of kleine buttplug in te brengen. Maar zover zijn we nog niet. Begin eens met een anus massage. Dit kan je zelf doen, maar je partner kan het ook bij je doen. Met je vingers (met glijmiddel!) kun je rondjes draaien rond de anus of er overheen wrijven. Als je niet veel ervaring hebt met anaal voorspel, dan reageert de kringspier vaak door samen te trekken. De massage zorgt voor de nodige ontspanning. Je kunt je natuurlijk ook oraal laten verwennen door je partner. Dit noemen we rimmen. Laat hem of haar rondjes draaien met de tong rond de anus. Lukt het ontspannen nog niet zo goed? Met een spray of relaxerende crème is het makkelijker om je gaatje te ontspannen.

3. Size does matter

In het geval van anaal voorspel is de maat zeker wel belangrijk. Onze belangrijkste tip: begin klein en doe het rustig aan. Je hoeft niet direct de penis van je lief in je anus te ontvangen. Probeer eerst eens om een vingertopje in te (laten) brengen bijvoorbeeld. Of kies voor een kleine sextoy.

4. Lekkere beginnerstoys voor anaal voorspel

We noemden ze al: kleine sextoys om je anus te laten wennen. Hiermee bereid je je fysiek én mentaal voor op anale seks en daarom zijn ze heel geschikt om mee te oefenen. Dit zijn de populairste speeltjes voor anaal voorspel:

Buttplug beginnerssetjes

Er zijn vele verschillende setjes buttplugs die heel geschikt zijn voor beginners. Vaak is het een set van drie, met plugs die steeds iets groter worden. Ze zijn flexibel en van zacht materiaal. Vergeet je waterbasis glijmiddel niet!

Anaalkralen

Ook anaalkralen zijn ideaal om mee te oefenen. Dit zijn kralen aan een soort flexibel koord van siliconen, die verschillende formaten hebben. Vaak worden de kralen steeds iets groter. In het begin kun je één of twee kralen inbrengen, later in je anale stimulatie kun je steeds een stapje verder gaan als je dat wilt.

5. Doe rustig aan

We begrijpen dat jij, of je partner, misschien wel eens een pornofilm vol wilde anale seks heeft gezien. Maar wij willen je op het hart drukken om vooral rustig aan te doen. Zit die kleinste buttplug in je anus? Wen er eens een paar minuten aan. Of een paar keer. Er is geen enkele noodzaak om hem snel weer te verwijderen en te verwisselen voor een grotere. En tegen de tijd dat je toe bent aan echte anale sex geldt dat trouwens ook: laat je partner duidelijk weten dat hij (of je vriendin met strap-on) het heel rustig aan moet doen!

En tot slot

Tot slot hebben we nog een paar tips om anaal voorspel zo leuk mogelijk te laten verlopen:

  • Zorg voor korte, schone nagels als de vinger in de anus gaat. Gebruik desnoods latex handschoenen.
  • Ben je bang dat je vingers of toys vies worden? Je kunt jezelf van te voren reinigen met een anale douche.
  • Praat met elkaar: duidelijk communiceren is key! Je kunt desnoods een stopwoord afspreken.
  • Anaal voorspel wordt steeds fijner als je het een paar keer doet. Maar het kan ook zo zijn dat jij het helemaal niet prettig vindt. Stop er dan mee, je bent niemand iets verplicht tenslotte.

Zie je anale seks inmiddels wel zitten? Lees dan onze tips voor de eerste keer!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?