Bloei op in de lente der liefde!🌼

lente liefde

Bomen komen tot leven, bloemen beginnen te bloeien en hormonen gieren door je lijf. Seizoenovergangen leven door in je lichaam en geest. We voelen ons in de lente actiever door meer zonlicht en smachten naar liefdevolle aandacht. Onze biologische klok zet alle seinen op groen. Grote kans dat je libido stijgt. Omarm dat gevoel en omarm je seksuele ik!

Lente in je lichaam

Hoe komt het dat je lichaam ‘aanslaat’ als de zon langer schijnt en de dagen langer worden? Volgens onderzoekers is dat deels aan evolutie te wijten: in de herfst bloeien er meer relaties op. Dat is een overlevingstechniek om de winter goed door te komen. In de lente daarentegen staat ‘spring fever’ op het menu. Dit betekent -evolutionair gezien – dat je meer seksuele drift voelt en erop uit wil. Daarnaast speelt het ook mee dat je lichaam meer serotonine aanmaakt en vitamine D binnen krijgt. Dit maakt je (seksueel) actiever en positiever.

Wist je dat… er in de lente 35 procent meer berichten worden verstuurd op datingsapps?📱”

Vooral in klimaten waar seizoenverandering duidelijk aanwezig is zijn deze patronen goed terug te zien, meldt Psychology Today. Historisch gezien is er in maart een geboortepiek. Dit duidt erop dat veel noorderlingen zich laat in de lente voortplanten. Met andere woorden: lente in je lichaam zorgt bij veel mensen voor een hoger libido en meer behoefte aan seks. Al dan niet met jezelf!

Hét liefdesseizoen

Velen bestempelen de zomer als het ideale liefdesseizoen, maar vergeet de zweterige plaknachten en hittegolven: de lente is lieflijker en leuker! Hierbij de vier redenen:

  • De gemiddelde temperatuur stijgt, dus meer mensen zijn buiten te vinden. Leuke bijkomstigheid: vaak met minder kleding.
  • De dagen worden langer en er is meer zon. Dit zorgt bij iedereen voor actieve hormoonaanmaak; libido🚀
  • Je kan creatiever daten. Vooral tijdens de coronatijd is buiten daten het veiligst. De lente is daar ideaal voor
  • De lente maakt je blijer, zo blijkt uit onderzoek. En als jij je gelukkig voelt, straal je dat uit naar anderen. 1+1=2.

Veilig en fijn: seks met jezelf

Gedurende de coronacrisis is daten een flinke uitdaging. Het is potentieel gevaarlijk voor eenieders gezondheid en je hebt weinig locatiekeuze. Buiten daten lijkt de enige veilige optie. Gelukkig is de frivole lente daar uitermate geschikt voor. Voor een veilig portie intimiteit moet je dus écht bij jezelf of je vaste partner zijn. Speciaal voor dit seizoen staat onze webshop vol voordelige springdeals.

Lees ook: de beste high class sextoys voor vrouwen

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?