Column: Singles Day

single vrouw

Robin is 37 jaar en heeft al 8 jaar geen relatie gehad. Ergens zou ze het wel fijn vinden om een partner te hebben, maar het gevoel van vrijheid telt voor haar veel zwaarder. Niet omdat ze bindingsangst heeft, maar omdat ze haar werk heeft, waar ze lange werkdagen voor maakt en dit voor nu haar prioriteit heeft. Om te komen waar zij wil komen, om te bereiken wat nodig is om verder te komen binnen haar vakgebied, vindt zij het zelf nodig om haar werk nu prioriteit te geven boven al het andere.

Bovendien noemt ze zichzelf een Happy Single. Ze heeft genoeg aandacht voor zowel haar behoeften aan seksueel contact als naar intimiteit en genegenheid. Ze heeft haar vrienden en familie, en ze is erg blij met haar leven.

Toch merkt ze dat haar gevoel van Happy Single zijn wat wordt uitgedaagd nu COVID-19 al zo lang haar leven kleurt. Want een Happy Single is iemand die zich goed vermaakt, ook zonder partner. Het is iemand die tevreden is met zichzelf en de liefde en aandacht die ze nodig heeft uit andere relaties haalt. Alleen in tijden van Corona is het een stuk lastiger om in deze behoeften te voorzien. En daardoor groeit bij best wel wat singles de onrust, zo ook bij Robin.

Juist daarom is het belangrijk om de singles op Singles Day even wat extra aandacht te geven. Om ze een steuntje in de rug te geven en weer in hun eigen kracht te laten staan. Het gevoel dat je alleen bent mag nu misschien overheersen, en het verlangen naar een partner is misschien sterker dan ooit, maar laat je niet gek maken.

Het verlangen naar het samenzijn met een ander is een hele menselijke behoefte. Als jij je goed voelt, dan zal je dit verlangen als Happy Single misschien minder hebben. Maar als jij je minder goed voelt, omdat jij minder kan voorzien in jouw eigen behoeften, dan zou dat verlangen best eens sterker kunnen zijn.

Probeer daarom weer in je eigen kracht te gaan staan als Happy Single. Iemand die tevreden is met het leven, zonder dat daar direct een liefdespartner bij betrokken is.

Ja, samen zijn is heerlijk, maar als single kan je de wereld ook aan. Zorg voor jezelf. Ontwikkel. Wees lief voor jezelf. De liefde komt wanneer jij er klaar voor bent, en misschien is dat pas als jij een Happy Single bent.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?