Creatieve manieren om je partner je liefde te tonen

love

Liefde voor je partner toon je met grootste gebaren, toch? Met romantische weekendjes naar Parijs die hij in het diepste geheim heeft geregeld bijvoorbeeld. Baal jij er van dat je partner je nooit verrast en zelfs nauwelijks je verjaardag onthoudt? Een gebaar hoeft niet groots en meeslepend te zijn en ook niet uitgebreid gedocumenteerd op socials. Geniet van wat jullie hebben en laat je partner op unieke, creatieve manieren zien dat je dol bent op diegene. Wie weet leert hij of zij wat van jouw gebaren en kun je ook iets liefs terugverwachten.

Creatieve manieren om je liefde te tonen

Het is heel makkelijk om te denken dat je veel geld uit moet geven om iemand je liefde te tonen. Maar de waarheid is dat liefde niet duur is. Aandacht, respect en eerlijkheid brengen je al heel ver. Maar natuurlijk is het leuk om ook af en toe iets extra’s te doen om te laten zien dat je om diegene geeft. Denk out of the box en verras hem of haar op deze creatieve manieren.

Schrijf een lied voor je lover

Waar een mixtape vroeger een manier was om je liefde te tonen, voelt een playlist op Spotify samenstellen toch niet helemaal hetzelfde. We dagen je uit om je liefde op een creatievere manier te tonen: met een zelfgeschreven lied bijvoorbeeld. Als je nog nooit muziek hebt gemaakt is dat misschien een brug te ver. Je zou dan ook de tekst van een couplet en refrein kunnen herschrijven van een nummer dat jullie allebei mooi vinden. Speel je een instrument, dan is dat helemaal een mooie aanvulling. Door een lied te schrijven en het te zingen voor je partner laat je zien hoeveel je om diegene geeft en stel je je kwetsbaar op.

Ga samen terug naar een belangrijke plek

Organiseer een tripje naar een plek die belangrijk is geweest in jullie relatie. Bijvoorbeeld de bios waar jullie voor het eerst hebben gezoend, het park waar je je realiseerde dat je verliefd was of de kroeg waar jullie elke week kwamen. Haal je mooiste herinneringen op op deze plek, zodat jullie je weer even bewust zijn hoe het allemaal begon.

Creatieve manieren om je liefde te tonen: schrijf een liefdesbrief

Als je al langere tijd samen bent, dan is de kans groot dat jullie berichtjes naar elkaar vooral bestaan uit boodschappenlijstjes en andere praktische mededelingen. Misschien ben je al zo lang bij elkaar dat jullie vroeger liefdesbrieven hebben geschreven aan elkaar of misschien ben je daar veel te jong voor. Toch is het schrijven van een ouderwetse liefdesbrief één van de creatieve manier waarop jij je liefde kan tonen aan je partner. En deze laat je natuurlijk ook echt bezorgen bij de ander thuis – of leg je op zijn of haar kussen als jullie samenwonen. Een liefdesbrief waar je duidelijk tijd aan hebt besteed voelt toch heel anders dan een snel appje waarin je schrijft dat je van diegene houdt.

Lees ook: Hoe wil jij je dit jaar voelen? Stel je eigen doelen!

Doe iets samen wat de ander altijd al heeft willen doen

Parachutespringen, meedoen aan een open podium of samen karaoke zingen: heeft je partner een wens waarvoor jij normaal liever voor past? Kom voor deze keer uit je comfortzone en doe wat de ander graag wil doen. Natuurlijk moet je niet heel erg over je grenzen gaan, maar de grenzen een beetje verleggen voor deze ene keer om je partner te verrassen kan wel leuk zijn. Wie weet wordt karaoke zingen je nieuwe hobby!

Organiseer de perfecte dag voor hem of haar

Eén van de leukste, creatieve manieren om te laten zien dat je dol bent op je lief is het organiseren van zijn of haar perfecte dag. Hiervoor is het natuurlijk belangrijk om eerst te weten hoe de perfecte dag van je lover eruit zou zien. Uitslapen en de rest van de dag rustig lezen zonder dat de kids storen? Of juist vroeg uit de veren, eindeloos wandelen door het bos en samen romantisch uit eten. Vraag aan je partner wat hij of zij het liefst zou willen doen en regel dit. De kinderen kunnen naar opa en oma en natuurlijk maak jij met liefde ontbijt op bed. Voor een keertje.

Blijf samen gezond

Hoe kun je nou beter je liefde tonen dan samen gezond te blijven? Op die manier kunnen jullie zo lang mogelijk samen blijven genieten van het leven. Samen gezond blijven doe je onder andere door lekker gezond te koken, elkaar te stimuleren als één van beiden geen zin heeft om te bewegen en natuurlijk door samen te sporten. Ga op dansles, begin met hardlopen of bezoek samen de sportschool. Ook samen boodschappen doen en koken helpt mee.

Bespreek elkaars fantasieën en dromen

Er is niks zo fijn als wegdromen bij je fantasieën. Op seksueel gebied, maar ook wat betreft je doelen en dromen. Zien jullie jezelf later in het buitenland wonen? Fantaseren jullie beiden over een triootje? Door over je dromen en fantasieën te praten leer je een andere kant van elkaar kennen: het is iets heel intiems om te doen. De 14 days of love boxxx kan jullie hier ook bij helpen.

Lees ook: Fantasieën bespreken: hoe doe je dat?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?