De fijnste glijmiddelen voor een gevoelige huid

glijmiddel gevoelige huid

Glijmiddelen zijn een fijne toevoeging aan je seksleven. Ze zorgen ervoor dat jij natter bent, waardoor alles makkelijker glijdt. Dit zorgt voor minder irritatie aan je gevoelige delen. Maar wat als jij een gevoelige huid hebt? Sommige glijmiddelen kunnen je huid juist irriteren. Op welke ingrediënten moet jij letten en welke glijmiddelen voor een gevoelige huid kun jij het best gebruiken? Dat vertellen we in dit artikel.

Glijmiddelen voor een gevoelige huid: check de ingrediënten

Heb jij een gevoelige huid, dan is het belangrijk om te weten op welke ingrediënten je moet letten. Dit zijn o.a. glycerine of glycerol (glycerin), parabenen (parabens) en propylene glycol.

Het is goed om te weten dat siliconen glijmiddelen vaak beter zijn voor mensen met een gevoelige huid dan glijmiddel op waterbasis. Dit komt omdat siliconen geen parabenen nodig hebben. Dit conserveringsmiddel (waardoor producten langer houdbaar zijn) komt wel vaak voor in waterbasis glijmiddelen, maar niet in allemaal.

Glycerine is een natuurlijk ingrediënt, dat soms genoemd wordt als veroorzaker van schimmelinfecties. Onderzoek heeft aangetoond dat glycerine echter alleen infecties veroorzaakt als het besmet is met bacteriën. Dit voorkom je door een goed en bekend merk te kopen.

Propylene glycol is niet gevaarlijk, maar kan wel leiden tot allergische reacties.

Hoe herken je een gevoelige huid?

Hoe herken je nou of jij een gevoelige huid hebt? Dit kun je zien als jouw huid rood of gezwollen raakt tijdens of direct nadat je glijmiddel heb gebruikt. Je huid kan geïrriteerd zijn, jeuken of uitslag krijgen. Overigens hoeft dit niet per se veroorzaakt te worden door overgevoeligheid voor glijmiddelen: ook een latexallergie, schimmelinfectie of soa kan zorgen voor dezelfde symptomen. Weet je zeker dat je hier geen last van hebt, schakel dan over op een ander glijmiddel om te kijken of dit minder irritatie veroorzaakt.

Lees ook: Biologische glijmiddelen

Glijmiddelen voor mensen met een gevoelige huid

Glijmiddelen van Pjur

Woman Aloe
Een glijmiddel op waterbasis, zonder parabenen en paraffine. Het glijmiddel is verrijkt met aloë vera. Bevat glycerine.

Woman Nude
Pjur Woman Nude is een waterbasis glijmiddel, dat geen glycerol, parabenen en conserveringsmiddelen bevat.

Woman
Pjur Woman is een glijmiddel op siliconenbasis. Het is een glijmiddel zonder parfum en conserveringsmiddelen en is daardoor geschikt voor de gevoelige huid.

Tip: bekijk de producten van Pjur Woman en van Pjur Med

Med Natural Glide
Dit waterbasis glijmiddel is dermatologisch getest en is een medisch glijmiddel. Het beschermt en verzorgt de huid en slijmvliezen en bevat alleen natuurlijke glycerine. Heb je een overgevoelige huid, dan is Pjur Med Natural Glide een aanrader.

Med Repair Glide
Een medisch waterbasis glijmiddel, met verzorgende eigenschappen door de toevoeging van hyaluronzuur. Pjur Med Repair Glide bevat glycerine.

Med Premium Glide
Pjur Med Repair Glide is een medisch glijmiddel. Het heeft een siliconen basis en is dermatologisch getest. Het verzorgt de gestreste huid en slijmvliezen.

JO Agapé
JO Agapé is vrij van glycerine, parabenen en glycol en is op waterbasis.

BIOglide
De producten van het merk BIOglide zijn 100% natuurlijk. De glijmiddelen bevatten glycerine.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?