Biologisch glijmiddel: alles wat je wilt weten

biologisch glijmiddel

Biologisch glijmiddel is net zo lekker in gebruik als alle andere soorten glijmiddel. In gebruik merk je geen verschil in textuur, smaak en gladheid. Het grote voordeel van de biologische variant is dat dit glijmiddel is gemaakt van ingrediënten die beter zijn voor mens, dier en milieu. Dus ook voor jou. Je leest er alles over in dit artikel.

Wat is biologisch glijmiddel?

Het is een glijmiddel zonder siliconen, parabenen en chemicaliën, dat geproduceerd is onder strenge eisen. Oftewel: het is een middel zonder gifstoffen. Het grote voordeel van dit product is dat er geen schadelijke stoffen via jouw erotische zones direct in je bloedbaan of slijmvlies kunnen komen. Beter voor jou, maar ook voor het milieu. Biologische producten maken een opmars in Nederland. Mannen en vrouwen worden steeds bewuster van de producten die ze gebruiken en de herkomst ervan. Als jij bewust kiest voor hetgeen je eet, hoeveel afval of brandstof jij verbruikt en welke producten jij wel of niet op jouw huid smeert, dan is dit glijmiddel een logische volgende stap.

Wat maakt het glijmiddel biologisch?

Het glijmiddel wordt gemaakt van biologische ingrediënten die onder strenge eisen geteeld of geproduceerd zijn. Deze ingrediënten worden zo min mogelijk fabrieksmatig geproduceerd. Er zitten dus geen parabenen, synthetische kleur- en geurstoffen, chemische stoffen of siliconen in. En de ingrediënten worden zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen geteeld. Bekende merken zijn BIOglide, Just Glide en Viamax.

Net zo lekker als ieder ander glijmiddel

Seks wordt eigenlijk altijd lekkerder met glijmiddel. Of je nu doet aan vaginale of anale seks, spelletjes met fijne seksspeeltjes of orale seks. Gebruik glijmiddel om de penetratie soepeler te laten verlopen (bijvoorbeeld als jij last hebt van vaginale droogte) en om zonder ongemak te genieten. Met biologisch glijmiddel blijf je net zo lang nat als bij ieder ander middel. Jullie kunnen oneindig doorgaan met bijvoorbeeld het oprekken van jouw anus voor penetratie of vaginale seks met een strap-on. Alles is mogelijk!

Tip: Bekijk hier alle verschillende soorten glijmiddel die biologisch zijn

Het verschil tussen biologisch en organisch glijmiddel

Het is soms niet helemaal duidelijk wat het verschil tussen biologisch en organisch is. Organische producten zijn ten slotte ook gemaakt van plantaardige ingrediënten. Het grote verschil is dat de ingrediënten van organische middelen bijvoorbeeld bewerkt kunnen zijn met pesticiden. Van het verschil tussen normaal, organisch en biologisch glijmiddel merk je niks. De biologische variant is net zo glad en zacht. Het product is op waterbasis, want je wilt het gebruik van siliconen vermijden. Het vlekt en plakt niet. Bij vaginale droogte is biologisch glijmiddel heel geschikt: doordat het geen chemische ingrediënten bevat, is het zelfs beter voor het slijmvlies van de vagina.

Een bewuste keuze voor glijmiddel

Wanneer jij een biologisch glijmiddel koopt, kies je bewust voor een product dat beter is voor het milieu, mens en dier. Waarin dit product het verschil maakt:

  • De herkomst van de ingrediënten;
  • Biologisch glijmiddel is beter voor de gezondheid;
  • De biologische variant is niet schadelijk voor condooms;
  • Dit glijmiddel is niet verkrijgbaar met zaaddodende werking;
  • De werking is minstens net zo veilig als die van gewone glijmiddelen;
  • Gebruik je glijmiddel bij toys? Dan zijn ze gemakkelijk schoon te maken.

Glijmiddel voor verschillende doeleinden

Van begin tot eind tijdens de seks, bij een massage, wanneer je seksspeeltjes gebruikt: glijmiddel kun je altijd gebruiken bij alle vormen van erotiek. Biologisch glijmiddel is te koop in verschillende varianten: speciaal voor massages, voor anale seks, met een smaakje of op waterbasis. Wanneer jij bewustere keuzes wilt maken in jouw aankopen, dan is dit de juiste keuze.

Gebruik jij ook biologisch glijmiddel?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?