De herfst is een sexy seizoen: zeven redenen daarvoor

herfst

Haal die dekentjes maar uit de kast, want er is geen ontkennen aan: het is herfst. En dat is helemaal niet erg. Het gure weer zorgt ervoor dat jullie extra veel tijd voor elkaar hebben, omdat je minder geneigd bent om erop uit te trekken. Daarnaast is de sfeer in huis ook gezelliger als het buiten koud is. Een fijne geurkaars, sfeerverlichting en een goede playlist doen een hoop voor de vibe in je huis. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, kan de herfst ook een heel sexy seizoen zijn.

Herfst… als de bladeren van de bomen vallen

…dan duiken jullie het bos is voor een romantische wandeling. Kleed je warm aan, neem een thermoskan met koffie (of warme chocolademelk!) mee en geniet van de rust in het bos. Regen een probleem? Natuurlijk niet. Jij bent goed voorbereid en hebt een grote paraplu bij je, waar jullie samen onder passen. Meer redenen waarom de herfst fijn is? Lees snel verder!

Een hoger libido in de herfst

In de herfst mogen de bladeren dan van de boom vallen, maar je libido neemt juist toe. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het testosteron-niveau op zijn hoogst is tijdens de herfst: het kan wel met 31% toenemen. En dit hangt direct samen met je seksdrive. Dat geldt overigens voor zowel mannen als vrouwen.

Meer kans op een kindje

Mocht je graag zwanger willen worden, dan is de herfst een goed moment om het te proberen. De zaadcelproductie is van augustus tot oktober op zijn laagst – dat komt door het warme weer. Als het kouder wordt in de herfst dan herstelt de zaadproductie zich binnen enkele weken. Dit, in combinatie met het hogere libido, zorgt ervoor dat er in de herfst de meeste kinderen worden verwekt, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Hips don’t lie

Uit onderzoek van de Simon Fraser University blijkt dat er meer redenen zijn waarom je partner je opeens extra aantrekkelijk vindt in de herfst. Naar verhouding is je taille in de herfst namelijk iets dikker en zou je dus vruchtbaarder lijken. Overigens helpen al die zoete pumpkin spice latte’s daar ook een handje mee.

Met geuren kun je hem verleiden

Nog even terugkomend op die pumpkin spice latte: het schijnt dus dat er 20% meer bloed naar de penis stroomt als mannen de geur van pompoentaart en donuts ruiken. En een mix van pompoentaart en lavendel doet het nog beter: hierdoor vermeerderd de bloedstroom met maar liefst 40%. De reden volgens Alan Hirsch, onderzoeker en oprichter van de Smell & Taste Treatment and Research Foundation, is dat de geuren een Pavlovreactie veroorzaken. De geuren wekken nostalgische, huiselijke en relaxte gevoelens op. Deze zorgen voor een reactie die we terug kunnen voeren naar vroeger: na de oogst is het een goede tijd om je voort te planten. Overigens veroorzaakt niet elke typische Thanksgiving-geur lustopwekkende gevoelens: de geur van cranberry’s zorgt maar voor een toename van 5%.

Romantische film kijken? Juist ja: in de herfst!

Het kan lastig zijn om je lief te overtuigen naar een rom-com te kijken. Maar uit onderzoek van de Hong Kong University of Science and Technology is de herfst daar een uitstekend moment voor. Volgens de onderzoekers wil je namelijk op alle manieren opwarmen als je het koud hebt en werkt dit zowel psychisch als fysiek. Een koud lichaam snakt naar warmte: zelfs als dat moet komen van een hartverwarmende romantische film. Onze tips: The Holiday (met foute, sexy vader Jude Law), Love Actually (met Hugh Grant als premier), Crazy Rich Asians (met too good to be true Henry Golding) en Crazy, Stupid, Love (met playboy Ryan Gosling). Graag gedaan!

Warme chocolademelk met slagroom

Een warm drankje delen heeft hetzelfde effect als samen een romantische film kijken, ontdekten onderzoekers van Yale University. Zo gauw we onze handen om een beker met warme drank vouwen, voelen we ons emotioneel gezien warmer en vrijgeviger. En benaderen we anderen ook zo. Kies bijvoorbeeld voor warme chocolademelk, want ook cacao zorgt voor een betere bloedtoevoer naar zijn penis.

Meer nieuwe relaties in de herfst

In de herfst ontstaan meer relaties en verloven meer stellen zich. Dit is de conclusie van een groep onderzoekers die research deden naar de invloed van de seizoenen op relaties. Hiervoor werd gekeken naar relatiestatussen op Facebook. In de zomer werden veel relaties verbroken, terwijl in de herfst meer relatiestatussen veranderden naar ‘in een relatie’ of ‘verloofd’.

Vind jij de herfst een sexy seizoen?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?