Geef je seksleven een boost met deze tips

boost je seksleven

Relaties en seks zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goed seksleven is voor veel mensen belangrijk. Het zorgt voor verbondenheid en is gezond voor lichaam en geest. Maar soms komt het leven zoals het leven komt en heb je opeens al weken geen seks gehad. Wil jij je seksleven een boost geven? Dat kan met deze tips!

Het toppunt van intimiteit

Hoe onderscheid je een goede vriendschap van een relatie? Onder andere door de intieme relatie die jij en je partner hebben. Zoenen, strelen, seks: het zorgt ervoor dat jullie band wordt versterkt. We zijn allemaal druk, druk, druk, maar tijdens de seks ben je er helemaal voor elkaar. Even geen kinderen, huishoudelijke klusjes en externe factoren die je kunnen afleiden, zoals een telefoon die constant piept. De intimiteit en verbondenheid tussen jullie groeit als je seks hebt. Jullie zijn emotioneel meer verbonden en dat is super belangrijk in een relatie. Daarnaast is regelmatige seks een oppepper voor je zelfvertrouwen.

Seks is gezond

Naast intimiteit en emotionele verbondenheid is seks ook gewoon gezond. Je slaapt bijvoorbeeld beter als je net een orgasme hebt gehad, omdat de hormonen die vrijkomen je helpen om te ontspannen. Als je een actief seksleven hebt, dan is dat bovendien goed voor hart- en bloedvaten. Dit komt omdat je inspanning levert, waardoor je hartslag versnelt en je bloed sneller stroomt. Vergelijk het met sporten. Seks werkt ook stressverlagend: iets waar de meeste mensen veel baat bij hebben tegenwoordig. Overigens geldt dat ook voor het aaien van je huisdier of knuffelen met iemand, als je dat liever doet. En gebruik je hoofdpijn als excuus om niet te hoeven seksen? Niet meer doen. Seks kan juist helpen om je hoofdpijn te verminderen. De oxytocine die vrijkomt is een natuurlijke pijnstiller. Het kan dus helpen bij hoofdpijn, gespannen spieren en menstruatiekrampen.

Naast intimiteit en emotionele verbondenheid is seks ook gewoon gezond. Je slaapt beter, het is goed voor je hart- en bloedvaten en het werkt stressverlagend en pijnstillend.

Een voordeel voor je immuunsysteem

Seks is daarnaast ook goed voor je immuunsysteem, blijkt uit onderzoek van de Wilkes University. Mensen die één of twee keer per week seks hebben, hebben meer antistoffen in hun bloed die hen beschermen tegen virussen en bacteriën. Overigens is dit dan weer minder bij mensen die drie keer per week seks hebben: het is dus niet zo dat hoe meer seks je hebt, des te beter dat is. Uit Australisch onderzoek blijkt dat mannen ook gezondheidsvoordeel hebben bij regelmatig ejaculeren: dit verminderd de kans op prostaatkanker. Bij vrouwen kan het dan weer helpen om de bekkenbodemspieren sterk te houden, omdat je deze tijdens een orgasme aanspant. Genoeg reden om je partner regelmatig te bespringen, dachten we zo.

Geef je seksleven een boost: dat doe je zo

Maar het bespringen van die partner, daar heb je juist op dit moment niet zoveel zin in. Of je hebt voor je gevoel te weinig tijd. Zo kwam je per slot van rekening bij dit artikel uit. Hoe geef je je seksleven dan toch een boost?

Maak tijd voor elkaar

Het belangrijkste is om tijd voor elkaar vrij te maken. Spreek bijvoorbeeld af dat je minimaal een aantal avonden per week tegelijk naar bed gaat. Of dat je samen wat langer blijft liggen in het weekend voor een lekker potje ochtendseks. Als het echt niet anders kan, kun je zelfs de agenda trekken om een seksdate in te plannen.

Bespreek je fantasieën

Voor veel stellen is de spanning ver te zoeken als ze al langere tijd samen zijn. Op den duur ontwikkel je een routine en kan het nogal saai worden in bed. Dit kun je oplossen door over jullie fantasieën te praten. Niet dat je ze per se moet uitvoeren. Alleen al het praten erover kan voor een enorme opwinding zorgen. Of speel naar aanleiding van jullie fantasieën eens een rollenspel. Denk je direct aan minuscule zusterpakjes? Dat hoeft niet (maar mag wel natuurlijk).

seksfantasieën

Zorg voor een lang voorspel

Vrouwen hebben veel meer tijd nodig om opgewonden te raken dan mannen. Een lang voorspel is dus belangrijk. Knuffelen, zoenen, een massage; allemaal onderdeel van een goed voorspel. Maar je kunt het voorspel nog veel langer uitstrekken. Door te plannen dat je die avond seks gaat hebben bijvoorbeeld. Of door te bedenken wat je allemaal met je partner gaat doen – en hem of haar dat te vertellen. Dit lange voorspel is super opwindend, omdat jij je verheugd op wat gaat komen.

Sexting: altijd spannend

Sexy berichtjes sturen is heus niet alleen spannend en leuk als je het naar je minnaar doet. Ook met je eigen partner kan het heel opwindend zijn om te sexten. Op die manier strek je het voorspel nog verder uit. Stuur je partner bijvoorbeeld een suggestief berichtje over wat je met hem wilt doen die avond, een spannende foto van een lichaamsdeel of iets anders opwindends, zoals een filmpje dat je samen wilt kijken.

Schrijf erotische verhalen voor elkaar

Schrijf een erotisch verhaal en lees dat voor aan je partner terwijl jullie in bed liggen. Mijn ervaring is dat dat altijd een mood booster is. Heb je geen zin om zelf te schrijven, dan kun je natuurlijk ook gewoon een erotisch verhaal voorlezen.

Je seksleven een boost geven? Sextoys!

Of je nu lastig klaarkomt, gewoon eens iets anders wilt proberen of graag wilt dat je partner het iets langer volhoudt; er zijn sextoys voor bijna alles. Je seksleven een boost geven is heel eenvoudig als je een seksspeeltje gebruikt. Voor stellen is bijvoorbeeld een duo-vibrator leuk: een toy die je tijdens de penetratie kunt gebruiken en jullie beiden plezier geeft. Vrouwen die moeilijk een orgasme bereiken kunnen veel baat hebben bij een wand vibrator (met krachtige vibraties) of een luchtdrukvibrator. Geloof me, die laatste gaat je leven veranderen. Heb je interesse in BDSM? Een startersset kan dan de perfecte manier zijn om je seksleven wat op te peppen. En wat te denken van een vibrerende cockring? Hiermee word jij gestimuleerd en blijft je partner langer hard.

Of je nu lastig klaarkomt, gewoon eens iets anders wilt proberen of graag wilt dat je partner het iets langer volhoudt; er zijn sextoys voor bijna alles.

Een vluggertje is super opwindend

Ik weet dat ik net schreef over een lang voorspel, toch kan een vluggertje ook onwijs opwindend zijn. Vooral als jullie beiden al geil zijn, tijdens een feestje bijvoorbeeld. Duik samen de badkamer in en geniet stiekem van elkaar terwijl aan de andere kant het feest doorgaat. Eén tip: maak niet te veel lawaai.

Weinig seks betekent niet dat je een slechte relatie hebt

Is weinig seks in een relatie slecht dan? vraag je je misschien af. Nee, zeker niet. Er zijn goede relaties met weinig seks en slechte relaties met veel seks. Je leest er in dit artikel meer over. We geven je deze tips alleen voor als je zelf de behoefte hebt om je seksleven een boost te geven.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?