De sleur doorbreken in de slaapkamer: tien tips

spice up je seksleven

Heb jij het gevoel dat jouw relatie saai is geworden? En spatten de vonken er niet meer vanaf in de slaapkamer, zoals in het begin wel het geval was? Dan is het de hoogste tijd om daar iets aan te doen. De sleur doorbreken in de slaapkamer? Dat doe je met onze 10 tips!

De sleur doorbreken: waarom eigenlijk?

Samen ontwikkel je een bepaald ritme in een relatie. In het dagelijks leven, in het huishouden en ook in de slaapkamer. Zo kan het voorkomen dat jij je na een aantal jaren opeens beseft dat jullie altijd hetzelfde doen in bed. Een beetje friemelen, je partner kruipt (eigenlijk te snel) bovenop je, doet zijn/haar ding, rolt van je af en daar lig jij dan… Zonder orgasme, starend naar het plafond. Of jullie krijgen wel beiden een orgasme, maar altijd volgens hetzelfde riedeltje omdat je elkaar nu eenmaal kent. Klinkt dat herkenbaar? Praat er maar eens over met vrienden of vriendinnen of lees verhalen op internet: het komt vaker voor dan jij denkt. Misschien lees je dit wel, nadat jij weer eens een onbevredigende vrijpartij hebt beleefd. Wil jij dat seks weer lekker wordt? Dat jij ook kunt genieten als je partner zijn hand naar je uitsteekt en niet denkt: ik ga liever slapen? Dát is de reden om de sleur te willen doorbreken.

1. Sleur doorbreken: praat erover

We geven het toe: het is geen makkelijk onderwerp. Aangeven dat jij jullie seksleven niet prettig (meer) vindt of niet bevredigend, is nou eenmaal een gevoelig punt. Neem daarom de tijd om het gesprek aan te gaan en doe het op een rustige plek. Probeer niet verwijtend te zijn in het gesprek. Zeg dus niet: “Ik vind ons seksleven waardeloos, omdat jij mij nooit laat klaarkomen.” Benadruk dat je graag eens iets anders zou willen proberen, zoals een ander standje, een seksspeeltje, dat jij eerst wordt bevredigd of misschien zelfs wel een andere persoon erbij. In een gelijkwaardige relatie is het de bedoeling dat beide partners plezier halen uit het vrijen en het niet alleen doen om de ander te plezieren.

2. Ga iets spannends doen

En dan hebben we het niet over iets spannends in bed. Ga naar het pretpark, neem surflessen of ga parachutespringen. Hoe helpt dat met de sleur doorbreken? Uit onderzoek blijkt dat de adrenaline van zulk soort uitstapjes zo lang in je lichaam blijft zitten, dat jij er in de slaapkamer nog steeds profijt van hebt. Je voelt je hierdoor namelijk weer zoals jij je in het begin van jullie relatie ook voelde: verliefd. Psycholoog Lonnie Barbach: “Door met elkaar over die spannende ervaring te praten, kun jij de adrenalinekick zelfs opnieuw opwekken.”

3. Speel een rollenspel

Zet voor de lol eens een pruik op je hoofd en praat met een accent. Speel de spannende buitenlandse serveerster in een restaurant die hij mag nemen in de toiletruimte. Of verkleed je als de schoonmaakster in een hotel. Laat je partner moeite voor jou doen, want jij komt daar alleen om te schoonmaken, toch? Een rollenspel is een sexy en leuke manier om net te doen alsof jij seks hebt met een ander. Je partner mag zich ook verkleden: als sexy politieagent, stoere brandweerman of als glazenwasser, bijvoorbeeld.

4. Seks eens buiten je bed

Altijd seks hebben op dezelfde plek is saai. Komen jullie nooit verder dan het bed? Dan is het tijd om jullie grenzen te verkennen. Wrijf bijvoorbeeld eens over zijn penis als jullie samen in de auto zitten. Grote kans dat hij dat niet verwacht en daardoor extra opgewonden raakt. Misschien kunnen jullie wel een rustig plekje vinden om iets verder te gaan, zoals een lekkere pijpbeurt in een steegje in de auto. Gaat dat een stap te ver? Bewaar de opwinding dan voor thuis. Laat je bijvoorbeeld nemen in de garage waar de auto is geparkeerd of gewoon tegen de muur van de slaapkamer, staand. Ook de eettafel is een spannende plek om eens te seksen. En het keukeneiland heeft waarschijnlijk de perfecte hoogte…

Je hoeft heus niet direct in het openbaar te gaan liggen vrijen met je partner als jij daar niks voor voelt. Maar een beetje friemelen tijdens een wandeling, op een rustige plek, kan helemaal geen kwaad. Het doet wonderen voor de sleur in je seksleven.

5. Masturbeer voor de ogen van je lief

Door te masturberen voor de ogen van je geliefde, kun jij hem of haar precies laten zien wat jij lekker vindt. Bovendien is het een echte turn on. Volgens Yvonne K. Fulbright, Ph.D., gespecialiseerd in seksuele gezondheid en relaties, zijn mannen vaak geïntrigeerd door wat ze niet kunnen zien. Kleed je dus niet direct uit, maar til af en toe je rokje op en laat zo zien dat je er niks onder draagt. Ga er lekker voor liggen en doe exact wat je normaal doet als jij masturbeert. Is het spannend, terwijl je partner toekijkt? Zeker! Zorgt het voor een extra impuls die helpt bij het doorbreken van de sleur? Dat ook! Om te masturberen kun jij bijvoorbeeld een seksspeeltje als een clitorisvibrator gebruiken.

6. Sleur doorbreken: zoenen, zoenen, zoenen

Kun jij je nog herinneren hoe opgewonden je vroeger raakte als jij een avond lang stond te zoenen met die ene hunk die een klas hoger zat? Zoenen is super intiem en een belangrijk onderdeel van je relatie. Als je seksleven in een sleur zit, dan is de kans groot dat jullie al lange tijd niet meer uitgebreid hebben gezoend. Dus maak eens een plannetje voor een uitgebreide, lange zoensessie. Druk je lief tegen de muur en zoen hem of haar. Blijf kussen en loop dan weg. Wedden dat je partner jou vol verlangen achterna komt?

7. Eis je orgasme op

Van oudsher moest een man klaarkomen tijdens de seks in een man-vrouw relatie. Zijn zaad zorgt nou eenmaal voor het nageslacht. Een vrouwelijk orgasme? Dat deed er eigenlijk niet toe. En hoewel we nu in 2020 leven, is het vrouwelijk orgasme in heterorelaties nog steeds minder belangrijk dan dat van een man. Alles in bed (en in porno) is gericht op het hoogtepunt van de man. Kun jij je voorstellen dat tijdens een vrijpartij alleen jij – de vrouw – klaar zou komen? Toch is dat vaak precies wat gebeurd, maar dan andersom. De man komt klaar, rolt zich tevreden om en valt in slaap. Dat moet anders en daarom ga jij voortaan jouw orgasme opeisen. Dit is volkomen normaal. Zo normaal, dat de seksuologen Sanderijn van der Doef en Ellen Laan hebben er zelfs samen een boek over geschreven: Lijfboek voor powergirls. In dit boek schrijven zij onder andere wat er allemaal rond en in de vulva te vinden is én dat er ook voor meiden genoeg te genieten is.

Je hoeft niet letterlijk te zeggen dat jij een orgasme eist. Tijdens een gesprek kun je wel aangeven dat jij graag vaker klaar zou willen komen tijdens het vrijen. Of laat het zien met lichaamstaal, door jezelf te vingeren tijdens de seks. Of tover onverwachts een seksspeeltje tevoorschijn. Wedden dat het werkt?

8. Plan je tijd samen

Het is niet altijd heel sexy om een seksdate te plannen. Toch kan het jullie helpen met het doorbreken van de sleur. Helemaal als je een druk leven hebt, met kinderen, werk, sport en sociale verplichtingen, dan schiet het vrijen er bij in. Trek dus de agenda’s en plan een vrije avond of nog beter: een vrije nacht. Jullie kunnen je mooi aankleden, lekkere hapjes in huis halen en zelf het toetje vormen. Niet in bed, maar op een andere spannende plek, zoals de bank bijvoorbeeld. Stuur je geliefde gedurende dag al wat berichtjes wat hij of zij vanavond kan verwachten, zoals een foto van je sexy nieuwe jarretelsetje.

9. Neem een minnaar

Valt de sleur met je partner op geen enkele manier te doorbreken? Staat je geliefde nergens voor open, maar hebben jullie wel een goed leven samen? Als de seks een probleem blijft, dan zou jij een minnaar kunnen zoeken. Eventueel zelfs in overleg met je partner. N.B. wij moedigen dit niet aan! Het is niet de meest veilige manier om je seksleven op te peppen, maar wel een manier om je weer geliefd en begeerd te voelen. Op websites als SecondLove vind je andere mensen die een relatie hebben, maar ook op zoek zijn naar een spannende affaire. Doe het altijd veilig en voorkom dat je verliefd wordt.

10. Voeg een kinky element toe

Met een kinky pakje, spannend zweepje of handboeien is het onmogelijk om een saai seksleven te hebben. Spice je vrijpartijen op met wat soft BDSM-items, zoals je die in Fifty Shades of Grey ook zag. Laat je zachtjes op je billen slaan met een paddle of nog beter: wees dominant en laat je partner die behandeling ondergaan. Zorg voor een lekker sfeertje in de slaapkamer, met bijvoorbeeld kaarsen en muziek. Als je er zin in hebt, dan past een fetish pakje heel goed bij een kinky BDSM avond.

Wat doe jij om de sleur in je relatie te doorbreken?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?