Edging: wat is het en wat heb je eraan?

edging

Een orgasme is de ultieme ontlading. Maar wat als je je orgasme nóg beter, nóg heter en nóg intenser kunt maken? Dan doe je dat natuurlijk meteen! In dit artikel vertellen we je alles over edging, een heftige en superbevredigende manier om klaar te komen. Buckle up!

Exploderende zonnestelsels, kolkende watervallen en rooms without a roof. Dat staat je te wachten als je je overgeeft aan de zinderende sekstechniek edging.

Het principe is best simpel. Het  gaat erom dat je je orgasme bewust zo lang mogelijk uitstelt. Voel je dat je bijna gaat ontploffen? Dat je op het randje van je orgasme balanceert en bijna in de afgrond dondert? Dan stop je subiet, wacht je eventjes tot de grootste opwinding gezakt is en ga je vervolgens weer vrolijk verder met masturberen of je laten bevredigen. Beginnen, stoppen, beginnen, stoppen, dus.

Full speed ahead? No way, Jose!

Op die manier leer je je orgasme te sturen. Terwijl jouw lijf denkt ‘full speed ahead!’, denken jouw in wilskracht gedrenkte hersenen ‘no way, Jose!’. Doordat je op het cruciale moment een stapje terug doet, ontdek je hoe je je climax kunt beheersen en verlengen.

Edging is niet voor de ongeduldige types onder ons, dat mag duidelijk zijn. Maar het is wel overweldigend voor iedereen die over het talent beschikt om simpelweg te wachten op de climax der climaxen. Of er vuistregels voor bestaan? Nope. Je kunt zelf kiezen hoe vaak je je orgasme uitstelt en hoe lang je wacht totdat je weer aan het foezelen slaat.

Drie voordelen van edging

Natuurlijk doe je edging niet alleen voor de grap. Om iemand te plagen of omdat je gewoon een kleine sadist bent die erop kickt om iemand op het moment suprême om genade te laten smeken. Edging heeft namelijk serieuze voordelen.

Intens orgasme

Allereerst maakt edging je orgasme stukken intenser. Doordat je je orgasme telkens uitstelt, verhoog je de seksuele energie in je lijf. De opwinding in je lichaam bouwt zich steeds verder op, tot je het bijna niet meer kunt houden. Elke zenuw staat paraat voor een explosie van genot en hoe vaker je naar het randje wordt gebracht, hoe meer je gaat verlangen naar die ontlading.

Als die ontlading er dan eindelijk is, kan dat superheftig aanvoelen. Kronkelend tussen de lakens in een explosief hoogtepunt? Yep, dat werk. Psychologisch gezien is het trouwens een vernuftig, en heel logisch, trucje. We weten tenslotte allemaal dat we willen wat we niet kunnen krijgen. En hoe lekker het voelt als het dan tóch is gelukt.

Je lijf snappen

Daarnaast zorgt edging ervoor dat je je lijf beter leert kennen. Dat je je lichamelijke en seksuele reacties leert aanvoelen zodat je ze beter kunt stroomlijnen en onder controle kunt houden. Daar kun je veel plezier van hebben, want je kunt pas écht spelen met je lijf als je het een beetje kent. En hetzelfde geldt uiteraard voor je partner.

Ben je een type dat supersnel klaarkomt? Of heb je een partner die het niet langer dan een halve minuut volhoudt voordat hij zijn overenthousiaste zwemmertjes in je loost? Dan is edging een heel handig middeltje om die klok eindelijk eens een keertje rond te krijgen. Dikke bonus dat het uiteindelijke orgasme door die vertraging ook nog eens veel lekkerder is.

Erogene zones ontdekken

Verder is het behoorlijk bevrijdend als seks niet meer puur om dat orgasme draait. Het hele doel van edging is namelijk het uitstellen van het orgasme, niet het snel bereiken ervan. En omdat je niet meer bezig bent met een rammende race naar een hoogtepunt, krijg je volop de ruimte om andere erogene zones te ontdekken. Plekjes die misschien niet direct tot een climax leiden, maar die wel ontzettend lekker en gevoelig zijn.

edging

Vijf tips voor een geslaagde edging-sessie!

#1. Eerst in je uppie

Een slimme meid oefent eerst in haar uppie met een splinternieuwe sekstechniek, zeggen wij. Op die manier ervaar je je eigen lichaam en je gevoelens namelijk het beste. Ga dus lekker in bed liggen en zet die vingers, of dat speeltje, aan het werk. In eerste instantie is het beter om eerst je vingers te gebruiken, zodat je beter aanvoelt wat je doet en meer controle hebt over de aanrakingen.

Voel je dat je orgasme nadert? Stop dan met stimuleren. Haal je vingers weg en adem goed in en uit. Ben je voldoende tot rust gekomen? En voel je dat je de controle terug hebt en niet bij de eerste aanraking alsnog direct klaarkomt? Raak jezelf dan opnieuw aan en laat de seksuele spanning in je lichaam opnieuw opbouwen. Blijf dit patroon herhalen zolang het lekker voelt. En laat het los zodra je voelt dat je écht klaar wilt komen.

#2. Analyseer je orgasme

Hield je het niet meer en ben je losgegaan in een spetterend hoogtepunt? Good for you! Dan is het tijd om je solosekssessie te analyseren. Klinkt saai, maar is wel goed als je je lijf echt wilt doorgronden. Voelde je bijvoorbeeld verschil met andere orgasmes? Was het intenser dan normaal of duurde je orgasme langer?

Probeer je bewust te zijn van je gevoelens en de sensaties in je lijf weer op te roepen. Wees niet teleurgesteld als de eerste keer geen bom van een orgasme was. Als je je lijf nog niet zo goed kent, kan het gebeuren dat je orgasme opeens foetsie was terwijl je daarvoor wel het gevoel had dat je klaar ging komen. No worries, hoe vaker je oefent, hoe beter het gaat. En dan komt die hemelbestormende climax vanzelf een keertje langs. Het is de moeite waard!

#3. Herken het point of no return

Ken je het point of no return? Dat moment waarop je jezelf met de beste wil van de wereld niet meer kunt inhouden en je wel móet klaarkomen? Voor mannen is het een bekend fenomeen, maar ook vrouwen hebben een fase tijdens de opwinding waarin ze niet meer terug kunnen.

Het is zaak dat je dat moment leert herkennen. Als je vlak voor dat moment stopt, kun je je seksuele opwinding namelijk nog nét laten zakken, maar heb je al superveel opgebouwd in je lijf om een latere ontlading extra heftig te maken. Oefen hier dus op tijdens het masturberen en verminder de druk wanneer je voelt dat je orgasme nadert en bijna niet meer te stoppen is. Blijf jezelf ondertussen wel zachtjes stimuleren, maar bijvoorbeeld zonder je meest gevoelige plekjes aan te raken. Zoek naar die grens, maar zorg ervoor dat je stopt voordat je eroverheen gaat.

#4. #5. Praat er samen over

Goede seks is nergens zonder goede communicatie en dat geldt ook voor de wondere wereld van edging. Praat er dus met je partner over, zodat hij weet wat hij kan verwachten. Bereik je tijdens de seks bijna een hoogtepunt? Maak dat dan verbaal, of non-verbaal, duidelijk. Zo weet je partner wanneer hij moet stoppen.

Tip: bedenk een stopwoordje of signaal voor wanneer je bijna klaarkomt. En bedenk een ander stopwoordje of signaal om aan te geven dat je weer ready to go bent.

Sommige mensen zien edging als een machtsspel, omdat je controle over het orgasme van de ander uitoefent. En ja, het hoort in zekere zin ook thuis in de wereld van kinky spelletjes. Daarom is het ideaal voor iedereen die nieuwsgierig is naar het spelen met machtsverhoudingen in de slaapkamer, maar terugschrikt voor hardcore BDSM. Verlang je heimelijk naar onderwerping of dominantie? Stel dan edging voor en ontdek samen of dit binnen jullie seksleven past.

Knijp erin

Er zijn wel wat methodes en technieken om met edging te experimenteren. Zoals de knijpmethode voor mannen. Daarbij stop je met alle stimulatie en knijp je zachtjes in de top van zijn penis zodra hij dreigt klaar te komen. Houd dit ongeveer dertig seconden vast en laat dan pas weer los. In het begin kan het lastig zijn en moet je niet gek opkijken als het sperma toch tussen je vingers loopt. Maar met enige oefening leert je partner zijn orgasme in te houden en kun je na dertig seconden weer verder op weg naar een spectaculair hoogtepunt.

Voor vrouwen kan het werken om seksspeeltjes razendsnel uit te zetten wanneer het point of no return nadert. Of om vingers en tong abrupt naar andere gebieden van het lichaam te bewegen en de clitoris opeens links te laten liggen. Ook kegel-oefeningen kunnen helpen om een orgasme uit te stellen. Voel je dat je klaar gaat komen? Stop dan met masturberen, maar begin aan je inwendige kegels en voel de seksuele spanning wegvloeien.

Tot dat moment waarop je de spanning weer oproept, natuurlijk. Op naar een duizelingwekkend orgasme!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?