Faken: hoe weet je of een vrouw echt klaarkomt?

Faken

Zo’n zestig procent van de vrouwen faket haar orgasme wel eens. Dat is nogal wat, zeker als je een nietsvermoedende jongeman bent die geen idee heeft of-ie het wel een beetje goed doet, daar beneden. Maar no worries. Met deze checklist weet je zeker of je bedpartner écht denderend klaarkomt of dat het tijd wordt je skills aan te scherpen!

Ah, aah, aaaaahhh! Als er iets is wat klassieker When Harry met Sally ons geleerd heeft, is het dat orgasmes faken echt een dingetje is. Niet alleen voor Sally, die het hele café bij elkaar gilt en kreunt om daarna doodgemoedereerd een hapje van haar broodje te nemen, maar vooral voor de verbijsterde Billy Crystal.

Die arme man, die duidelijk altijd heeft gedacht dat zijn seksmoves God’s gifts to women waren en die deze fantasie nu aan diggelen ziet slaan.

Waarom faken vrouwen hun orgasme?

Maar waarom doen vrouwen het eigenlijk? Een orgasme faken terwijl zo’n orgasme juist de kers op de taart zou moeten zijn? Een zinderend hoogtepunt, de ultieme ontlading? Uit onderzoek van de Temple University in Pennsylvania bleek in 2011 dat zo’n zestig procent van alle vrouwen wel eens doet alsof. Geen kattenpis, zeker niet als je bedenkt dat zo’n percentage haast wel moet betekenen dat jij er ook wel eens met open ogen in bent getrapt.

Bang voor intimiteit

In het onderzoek werden de vrouwen ook ondervraagd over hun beweegredenen. Sommige vrouwen faketen omdat ze onzeker waren over hun seksuele prestaties of omdat ze de opwindingen tijdens de vrijpartij wilden verhogen. Andere vrouwen kwamen moeilijk tot een hoogtepunt of werden niet lekker of lang genoeg gestimuleerd, waardoor ze deden alsof om er maar vanaf te zijn. Of om het ego van de man niet te kwetsen.

Maar er waren ook veel vrouwen die faketen omdat ze bang waren voor intimiteit. Voor deze dames gold dat ze het moeilijk vonden om emotionele relaties aan te gaan. En omdat ze dat moeilijk vonden, hadden ze ook moeite om seksueel opgewonden te raken en klaar te komen. Ze voelden zich afgesneden van hun partner en haalden geen plezier uit seks.

Welke signalen dat ze faket?

Wat de redenen ook zijn, veel mannen hebben het totaal niet door als een vrouw doet alsof. Soms komt dat door Oscar-waardig acteerwerk van de vrouw in kwestie, maar vaker doordat deze mannen het zich nauwelijks kunnen voorstellen dat een vrouw níet klaarkomt na hun fantastische seksmanoeuvres.

Wat de redenen ook zijn, veel mannen hebben het totaal niet door als een vrouw doet alsof.

Gelukkig is het voor mannen zonder huizenhoog ego, maar met een scherpe blik een koud kunstje om een echt orgasme van een nepperd te onderscheiden. Dit zijn de signalen waar je op kunt letten:

Overmatig gegil en gekreun

De legendarische scène in When Harry met Sally ten spijt, als een vrouw klaarkomt ligt ze meestal niet keihard te gillen en te kreunen. Zeker, een gilletje en een kreuntje hier en daar gebeurt zeker, maar een onophoudelijke kakofonie aan clichématige seksgeluiden? Op een volume waarvan zwermen vogels in bomen verschrikt opvliegen? Verdacht, heel verdacht.

Geen fysieke signalen

Het lichaam liegt niet. Ook niet voor vrouwen met Meryl Streep-achtige performances. Als de hartslag van een vrouw normaal blijft, ze kalm en rustig blijft ademen, haar pupillen niet verwijden, haar clitoris en schaamlippen niet opzwellen en haar vagina niet vochtig is geworden, is de kans heel groot dat ze niet aan het climaxen is.

Geen ritmisch samentrekken

Wanneer een vrouw op het punt staat klaar te komen, zullen haar bekkenbodemspieren ritmisch samentrekken. Sommige vrouwen krijgen ook trillingen en samentrekkingen door hun hele lichaam. Als je vinger, tong of penis zich op dat moment in haar vagina bevindt, zul je deze heftige ontlading in de vaginawand ook voelen. Tuurlijk, iemand die heel nauw in contact met haar lijf staat, zou het kunnen faken. Maar voor de meeste vrouwen is het onmogelijk om deze ritmische samentrekkingen een beetje overtuigend na te spelen.

Geen blozende after glow

Na een orgasme gloeien vrouwen lekker een beetje na. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten. Doordat het bloed tijdens de seks harder gaat pompen, wordt de huid van haar gezicht, buik, borsten en vagina namelijk warmer en roder. Die blozende after glow zie je het beste na het orgasme. Zie je geen blosjes of rode vlekken op haar gezicht en lichaam na de seks? Dan mag je je best even op je hoofd krabben.

Stil en afwerend na de daad

Het is ook goed om op emotionele reacties te letten na een, vermoedelijk, neporgasme. Als een vrouw zich duidelijk geneert na de seks, of snel het bed uitspringt, kan het zijn dat ze niet echt is klaargekomen. Vrouwen die wél klaar zijn gekomen, zijn meestal namelijk een beetje doezelig, knuffelig of simpelweg uitgeput door de lading hormonen die tijdens een orgasme vrijkomen. Die sprinten meestal niet zo snel mogelijk naar de douche of de uitgang.

Als een vrouw zich duidelijk geneert na de seks, of snel het bed uitspringt, kan het zijn dat ze niet echt is klaargekomen.

Hoe los je het faken op?

Wanneer een vrouw faket tijdens een onenightstand, is dat niet echt iets om je druk om te maken. Soms is de seksuele klik er niet en soms gooit alcohol roet in het eten. Kan gebeuren, en als je nu al weet dat jullie rendez-vous eenmalig blijft, heeft het weinig zin om een hele heisa over het faken te maken.

Maar wanneer het regelmatig gebeurt in je vaste relatie is er werk aan de winkel. Allereerst door het gesprek aan te gaan. Hoe gênant je het misschien ook vindt, vertel je partner dat je vermoedt dat ze faket en vraag haar of ze wel écht klaarkomt tijdens de seks. Zorg voor een prettige, veilige sfeer en blijf weg van een verwijtende toon. Probeer je in plaats daarvan in te leven in haar situatie en zorg ervoor dat ze voelt dat je het probleem, als dat er inderdaad is, samen op wilt lossen.

En realiseer je vooral dat een vrouw meer nodig heeft dan een pompende penis om klaar te komen. Weinig vrouwen komen klaar door penetratie alleen, ook de clitoris moet betrokken worden in het liefdesspel. Net als andere lichaamsdelen, trouwens. Denk dus niet dat je er zomaar bovenop kunt duiken en met een paar welgemikte beuken een vrouw gillend klaar kunt laten komen. Investeer in het betere vingerspel en zet je tong maar eens flink aan het werk.

Dan wordt de kans dat die ‘ah, aah, aaaahhh’s’ oprecht zijn al een tikkeltje groter.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?