Sensory sex: de weg naar het ultieme orgasme!

sensory sex

De meeste mensen zijn zich bewust van één, vooruit, twee zintuigen tijdens de seks. Maar wat als je ze alle vijf in de mix zou gooien? Sensory sex is een stomende sekstrend met een heel groot pluspunt. Als je het goed doet, beleef je het ultiemste orgasme ooit!

Kwijn je weg door een saai, voortkabbelend seksleven? En zet niets je meer echt in vuur en vlam? Dan is het tijd om de boel wat op te schudden met sensory sex. Wat dat is? Niets minder dan next level seks, waarbij je al je zintuigen bij het seksspel betrekt om dat ultieme orgasme te bereiken.

Want tja. We zijn uitgerust met vijf verschillende zintuigen, maar dat betekent niet we daar het uiterste uit halen. Dat is niet altijd zo geweest. Als kind wisten we maar al te goed hoe we onze zintuigen moesten gebruiken. We stopten van alles in onze mond, we roken overal aan en zo ontdekten we wat de wereld voor ons in petto had.

Maar toen we opgroeiden, was het uit met de pret. Onze hersenpan nam het ontdekken over en al gauw stonden al die zintuiglijke sensaties die onze ervaringen vormden niet meer op de voorgrond. Van voelende wezens werden we vooral denkende wezens.

Gezonde orgasmes

Dat merken we ook in de slaapkamer. Veel mensen vinden het lastig om zich volledig over te geven aan hun zintuigen. Ze richten zich vooral op de plezierzones tussen de benen en vergeten de rest van het lichaam. Terwijl je seks en intimiteit veel dieper ervaart wanneer je bewust voelt, ruikt, hoort, ziet en proeft. Seks bewust beleven, met al je zintuigen, kan je bovendien helpen om lekkerder klaar te komen. Waarom? Omdat je meerdere genotspaden tegelijk bewandelt.

En dat heeft weer een positieve impact op je welzijn. Want hoe je het ook wendt of keert, orgasmes zijn supergezond. Als je klaarkomt, komen er namelijk hormonen vrij die pijn blokkeren, onze huid laten stralen en ons immuunsysteem een flinke boost geven. Ook voor ons gemoed zijn orgasmes een weldaad. Na een hoogtepunt voelen we ons opgelucht en vrij, klaar om de wereld te bestormen. Bovendien zorgen al die knuffelhormonen er ook nog eens voor dat je je extra verbonden voelt met je bedpartner.

Tips voor sensory sex!

Klaar om deze sekstrend te omarmen? We hebben de beste tips voor een hemelbestormend robbertje sensory sex voor je verzameld. Mix en match de boel, zodat elk zintuig zeker aan zijn trekken komt. Dan staat niets dat overdonderend orgasme nog in de weg.

Voelen

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en krioelt van de gevoelige plekjes. Die plekjes reageren op aanrakingen, op warmte en op kou en op verschillende vibraties en strelingen. Kronkelen van genot? Zeker wanneer je weet hoe je elkaar aan moet raken.

 • Draag een oogmasker en voel hoe je andere zintuigen versterken.
 • Gebruik een kietelaar, wat veren of een strokenzweepje om de huid extra te laten tintelen.
 • Laat een ijsblokje over het lichaam van je partner glijden en plaag de gevoelige plekjes.
 • Laat voorzichtig wat kaarsvet over de huid druppelen of gebruik warme massageolie voor wat temperatuurspel.
 • Neem een warm bad en gebruik zout en olie om de huid diepgaand te masseren.

Horen

Kreunen, hijgen of verleidelijke woordjes fluisteren. Geluiden kunnen ongelooflijk erotisch zijn, zeker wanneer de opwinding stijgt en jullie je steeds heftiger naar een hoogtepunt toe bewegen. Ze verklappen ook veel: wanneer je goed naar de ademhaling van je sekspartner luistert, weet je precies wat hij of zij lekker vindt.

 • Probeer zachtjes te hummen of te kreunen terwijl je de erogene zones van je partner kust, zoals de hals, borsten, dijen of buik.
 • Schaam je niet voor je eigen kreetjes van genot. Die geluiden zijn niet alleen ontzettend sexy voor je partner, maar ze laten hem of haar ook weten wat jou opwindt. Kreun dus wanneer je gevoelige plekjes worden geraakt en haal diep adem wanneer hij bij je binnendringt. Of andersom.
 • Speel met woorden. Fluister verleidingen en fantasieën in het oor van je partner en wees niet bang om te vertellen wat je lekker vindt.

Zien

Het effect van zicht is simpelweg niet te onderschatten. Alleen al de aanblik van die sensuele rondingen of sterke armen kan voldoende zijn om je op de ander te willen storten. En laten we oogcontact niet vergeten. Er is weinig sexyer dan elkaar diep in de ogen kijken terwijl jullie ritmisch op en neer bewegen.

 • Geef een striptease weg en prikkel je partner met elk kledingstuk dat je verleidelijk op de grond laat glijden.
 • Zorg voor een mysterieuze sfeer met zacht gloeiende kaarsjes. Het flakkerende licht creëert bewegingen en met een beetje geluk zie je jullie schaduwen erotisch dansen op de muren.
 • Knoop een blinddoek om en voel hoe je andere zintuigen op scherp komen te staan wanneer je niets meer kunt zien.
 • Zet je partner naakt voor de spiegel en ga achter hem of haar staan. Kus en lik de hals, borst, buik, billen en dijen en laat je handen over het lichaam strelen. Blijf elkaar zoveel mogelijk in de spiegel aankijken.

Sensory sex

Ruiken

Geuren zijn ontzettend primitief en erotisch. Ons reukvermogen is gelinkt aan het limbisch systeem, een gedeelte van de hersenen dat onze emoties, ons geheugen en onze seksuele impulsen regelt. Wanneer we sexy geuren in ons seksspel verweven, kan dat dus herinneringen terughalen en diep op onze gevoelens inspelen. Geuren kunnen ons ook helpen ontspannen of juist een primitieve, woeste seksdrang oproepen.

 • Zet geurkaarsjes met verleidelijke geuren als vanille, sandelwood of YlangYlang neer.
 • Zoek uit wat het favoriete geurtje van je partner is en draag het op het moment suprême.
 • Gebruik aromatische massageolie of massagekaarsen en laat de kamer doordrongen raken van de betoverende geur.
 • Snuif de geur van je partner diep op tijdens de seks. Snuffel aan de hals en zorg ervoor dat je neus wijd openstaat tijdens orale seks. De geur van vers zweet of lichaamssappen kan ervoor zorgen dat je extra opgewonden raakt.

Proeven

Of het nu wijn, chocolade of de zweetdruppeltjes in de hals van je partner is, proeven is en blijft een sensuele bedoening. Het ultieme proeven blijft natuurlijk zoenen. Of je je tong nu tussen de lippen of tussen de benen laat glippen, intiemer dan dat gaat het niet worden.

 • Introduceer zoet fruit, warme chocolade en slagroom in de slaapkamer. Voer elkaar met de vingers of smeer elkaar in en lik het langzaam van elkaars lichaam af.
 • Wissel samen slokjes wijn uit met de mond en laat de smaak zachtjes rondzingen op je tong en smaakpapillen.
 • Schrik niet van lichaamssappen, maar kus, lik en proef ze juist.

Ben je er klaar voor? Begin dan met experimenteren en wees niet bang om verschillende zintuigspelletjes met elkaar te combineren. Voor je het weet, zweef je gelukzalig weg op de naschokken van een extatisch orgasme!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?