Een dominante bedpartner

Een dominante bedpartner

Het verlangen naar een dominante bedpartner is een verlangen van velen; iemand die zelfvertrouwen en rust uitstraalt. Een bedpartner die weet wat hij/zij doet en aanvoelt wat jij nodig hebt. Een bedpartner die de leiding neemt, zodat jij het niet hoeft te doen. Een bedpartner die jou verrast, zodat je niet in gedachten kan anticiperen op wat er zou kunnen komen. 

Overgeven aan je gevoel

Je zou een dominante bedpartner kunnen zien als een perfecte manier om te voorkomen dat je in je eigen hoofd en gedachten raakt. Doordat je wordt verrast en begeleid, kan je je overgeven aan je gevoel. En door meer in je gevoel te blijven zal je meer opwinding ervaren dan wanneer je in je eigen gedachten verstrikt raakt. Vanuit een therapeutisch perspectief lijkt het dus heel logisch dat het verlangen naar een dominante bedpartner er is: het helpt je voorkomen dat je in je eigen valkuilen stapt.

Zoals je valkuil om:
– te anticiperen hoe een vrijpartij eruit zal zien
– na te denken over wat je lekker vindt
– te worstelen met het zoeken naar een balans tussen geven en ontvangen
– afgeleid te worden door remmende of afleidende gedachten

Oprecht en authentiek

Maar naast dat een dominante bedpartner je behoedt voor je valkuilen, wordt een dominante bedpartner ook als aantrekkelijker gezien. En dit staat nog los van de uiterlijke fysieke kenmerken. Eigenschappen zoals zelfvertrouwen, doortastendheid, krachtig, op het gemak zijn met de eigen seksualiteit en acceptatie van het eigen lichaam, maken een bedpartner aantrekkelijk. Zodra een bedpartner dus dominanter is, maakt dat ook aantrekkelijk.

Echter moet het wel oprecht en authentiek zijn. Zodra je de opdracht van je partner hebt gekregen om dominanter te zijn en je probeert dit, omdat het moet, dan moet je er wel voor waken dat het niet een toneelspel wordt. Als je rollenspellen leuk en opwindend vindt, zou het kunnen werken, maar anders moet het wel oprecht overkomen. Zodra het overkomt als een toneelspel, verliest het ook zijn kracht én de kenmerken die je juist aantrekkelijker zouden maken.

Onvoorspelbaar

Wil jij graag dat jouw partner wat dominanter wordt in bed? Zorg er dan voor dat jullie vrijpartijen niet altijd voorspelbaar zijn. Geef de ander de ruimte om nieuwe dingen te initiëren, of net een andere volgorde aan te houden. Help je partner ook in het dominanter mogen zijn, zeker als het dominant zijn niet in zijn of haar aard ligt. Geef aan wat je nodig hebt op dat moment, zodat het een volgende keer meer vanuit je partner kan komen. Sta ook samen goed stil bij wat ‘dominanter zijn’ betekent: het zou me niets verbazen als menig partner er wat van schrikt en denkt dat er nu allerlei kinky taferelen worden verwacht. Dominanter zijn kan al beginnen bij vaker initiatief nemen, minder vragen wat jij wil en meer doen wat je partner op dat moment wil voor jou.

Een logisch verlangen

Verlangen naar een dominante bedpartner om meer te kunnen genieten van seks, lijkt dus een heel logisch verlangen. Maar ook de dominante bedpartner zijn kan heel erg opwindend zijn, juist omdat je meer de leiding neemt en actiever bezig bent tijdens de seks, dan wanneer je vooral ontvangt. Probeer eens te spelen met de verschillende rollen en voel wat het doet met jouw eigen seksuele beleving. Wie weet ontdek je wel een kant van je zelf die graag de dominante rol aanneemt!

Lees ook: mijn column over een dominante bedpartner

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?