Column: een dominante bedpartner

Nynke Nijman


Kan je het nog herinneren, de enorme hype die er was rondom 50 shades of grey? Zij wel. Het moment dat zij het boek las, viellen er zowel duizenden stukjes op hen plek, als dat ze zich rot schrok van zichzelf. Ze had tot die tijd niet echt een memorabel seksleven gehad. Ze vond seks altijd wel oké, maar ze kon zich er niet aan overgeven.

Om heel eerlijk te zijn begreep ze ook niet waarom iedereen er zo’n groot ding van maakte. Totdat ze dus het boek las en ze in de ban raakte van een man die haar zou vertellen wat er zou gebeuren, in plaats van haar te vragen wat ze wilde. En hoewel ze erg gesteld was op bedpartners die belang hechtte aan respect en het bewaken van de grenzen, merkte ze ook dat ze meer nodig had. Deze bedpartners lieten het namelijk toe dat zij in haar eigen hoofd bleef. Ze lieten het toe dat ze zou nadenken over haar eigen behoeften, over wat ze wel zou willen, maar dus ook wat ze niet wilde. En vanuit deze gedachten kwam ze vaak bij het vraagstuk ‘waarom lig ik eigenlijk met deze man in bed?’. En dan haakte ze af, soms ook letterlijk door weg te gaan.

Toen ze las over een man die haar niet de ruimte zou geven om na te denken, maar het initiatief zou nemen, dominant zou zijn, was ze ineens overgeleverd haar eigen lichaam en opwinding. Ze kon niet anders dan voelen. Er was geen ruimte meer voor haar eigen twijfelende gedachten. Zij had het nodig om gedomineerd te worden door een man. Zij had het nodig dat een man, binnen de grenzen van haar willen, haar zou vertellen wat er zou gebeuren, in plaats van het haar te vragen.

En zo geschiedde. Na het lezen van het boek zou zij enkel nog het bed delen met mannen die haar de belofte deden om het initiatief te nemen. Om haar lijf zo intens te beminnen dat haar hoofd geen kans kreeg om na te denken. En vanaf dat moment begreep ze hoe seks ook kon zijn: intens, zonder gedachten, met opwinding, zonder terughoudendheid. Ze wist nu wat zij nodig had om seks te kunnen ervaren als iets waar ze naar kon verlangen, en daarmee had ze een nieuw stuk van haar seksualiteit ontdekt.

Lees ook: waarom we fysieke aanraking nodig hebben

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?