Een gebroken hart helen met visualisatietechnieken

Een gebroken hart helen met visualistatietechnieken

Is je relatie verbroken en voel je je daar verdrietig om, dan spreken we van een gebroken hart. Dat voelt vreselijk: het is niet makkelijk om je zomaar over het eind van een relatie te zetten. Zelfs niet als jij degene bent die het besluit heeft genomen om niet samen verder te gaan. Door middel van visualisatietechnieken kun jij je gebroken hart helen.

Een gebroken hart helen: het proces versnellen

We hebben allemaal wel eens een gebroken hart gehad. Het gevoel van teleurstelling, wanhoop, woede en verdriet kan allesoverheersend zijn. Het goede nieuws is dat je het proces van het helen van je gebroken hart kunt versnellen! Dit doe je door middel van visualisatietechnieken. We beseffen ons dat deze oefeningen misschien niet geschikt zijn voor de meest nuchtere types. Toch kan het geen kwaad om te zien of één of meerdere van deze oefeningen je kunnen helpen. En past een oefening echt niet bij je, sla hem dan gerust over.

Lees ook: Hoe overleef je een gebroken hart

De kracht van visualisatietechnieken

Voor het beste resultaat kun je dezelfde oefening gedurende meerdere dagen herhalen, maar je kunt er ook voor kiezen om elke dag een andere oefening te doen. Misschien duren alle hieronder beschreven oefeningen maar vijf tot tien minuten, maar je kunt er ook voor kiezen om een half uur te besteden aan het helen van jezelf.

Visualisatietechnieken zijn eenvoudig uit te voeren. Je hebt alleen een veilige en comfortabele plek nodig waar je kunt zitten of liggen. Begin met drie keer diep inademen en uitademen, terwijl jij je lichaam ontspant vanaf je tenen naar je kruin. Deze oefening doe je altijd als eerste, om geluiden en gedachten buiten te sluiten en om je lichaam te laten ontspannen.

Gebroken hart helen: teken je hart

Voor deze visualisatieoefening heb je een stuk papier nodig en een pen of viltstift. Op het papier teken je een hart. Haal diep in, ontspan en sluit je ogen. Visualiseer een scheur, breuk, verkleuring of een stukje dat van het hart is afgebroken. Open je ogen en teken wat jij voor je zag toen je aan jouw eigen gebroken hart dacht en schrijf de naam van degene die je hart heeft gebroken erbij. Kies ervoor om één beschadiging per keer te tekenen. Denk er vervolgens mij na hoe je je voelt nu jij je gebroken hart op papier ziet staan. Voel je je verrast, oncomfortabel, boos op jezelf of ontdek je misschien een muur die je hebt gebouwd om je hart te beschermen? Probeer dit gevoel te tekenen.

De afronding van deze oefening:

  • Heb je rode vlaggen genegeerd? Had je bijvoorbeeld duidelijkere grenzen kunnen stellen om te voorkomen dat jouw hart werd gebroken? Heb compassie voor jezelf: iedereen maakt fouten. Door je fouten in te zien, kun je een soortgelijke situatie hopelijk de volgende keer voorkomen.
  • Had je niks anders kunnen doen? Accepteer dan dat het tijd is om het te laten gaan. Wees lief voor jezelf en kies er bewust voor om je ellende te laten varen. Je kunt de laatste oefening uit dit overzicht doen om je hart te helen.

Je eigen helende engel’

Ook bij deze oefening adem je eerst diep in en zorg je op die manier voor ontspanning. Sluit je ogen, zodat je in je eigen wereld komt. Zet je hart open om je eigen persoonlijke helende engel te verwelkomen. Vraag hem of haar om hulp, om jouw gebroken hart te helen. Dit helende proces helpt je om emotionele pijn los te laten, maar ook om iedereen te laten gaan die je ooit pijn heeft gedaan of ongemak heeft veroorzaakt. Het zal voelen alsof er een last van je schouders is gevallen. Het kan zijn dat jij je niet precies beseft wat er gebeurt tijdens het helingsproces. Het is allemaal oké: zelfs als je in slaap valt.

Gebruik het roze licht van de liefde

Sluit je ogen en ontspan. Stel je voor dat het roze licht van de liefde je lichaam en energieveld reinigt. Het licht nestelt zich in elke uithoek van je lichaam en voorziet het van zijn liefhebbende aanwezigheid. Adem diep in en uit en voel hoe je hart zich vult met liefde en de universele liefde omarmt. Elke plek waar ooit een wond zat is geheeld en gevuld met liefhebbende energie.

Een gebroken hart helen met behulp van je voorouders

Bij deze visualisatie roep jij je voorouders op om je hart te helen. Het voel goed om omringt te zijn door mensen die van je houden. Denk aan de mensen van je familie die er niet meer zijn en met wie jij het meest close was of aan de familieleden over wie je is verteld, die behulpzaam zouden kunnen zijn. Sluit jouw ogen en adem diep in en uit. Vraag je voorouders – hardop of in gedachten – om je gebroken hart te helen. Stel je voor hoe je geliefden in jouw kamer verschijnen om hun liefde te delen. Denk je in hoe zij hun handen op jouw lichaam leggen en zo hun positieve en liefdevolle energie met je delen. Tijdens en na dit proces zul je je beseffen dat je nooit echt alleen bent.

Een bloeiende roos om je hart te helen

Het doel van deze visualisatietechniek is om jouw gebroken hart te helen en het opnieuw open te stellen. Stel je een rozenknop voor, met de blaadjes nog gesloten, in het midden van je hart chakra (in je borst). Omdat jouw hart gebroken is, is het net zo strak gesloten als de voorgestelde rozenknop. Je had een goede reden om jouw hart te beschermen, maar nu is het tijd om te gaan helen. Vertel jezelf dat het tijd is om verder te gaan met je leven. Stel je vervolgens voor dat je hart zich opent net als een roos: blaadje voor blaadje. Bij elk rozenblad dat zich ontvouwt heelt jouw hart een beetje meer. Als de bloem volledig in bloei staat, probeer de rozengeur dan in je op te nemen. Deze geur symboliseert je genezing waar je op hebt gewacht.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?