Een stevig potje zelfliefde: de beste masturbatietips en -tricks!

masturbatietips

Poezelen, pruimduimen of de lippen stiften. Zo creatief als we zijn in het verzinnen van masturbatietaal, zo weinig innovatief slaan we soms aan het soloscharen. En dat is jammer, want er valt heel wat te ontdekken in de krochten van onze eigen punani’s. Daarom speciaal voor alle vrolijke doe-het-zelvers: de beste masturbatietips voor een spetterend momentje soloseks!

Anno 2022 schamen veel vrouwen zich nog steeds een beetje voor zelfbevrediging. We kletsen vrijelijk over seks, maar als het over masturbatieperikelen gaat, vallen we stil. Dat is jammer, want de voordelen van een masturbatiesessie zijn legio. Het is niet alleen ontspannend en gezond, het zorgt er ook voor dat je je eigen lichaam en behoeften beter leert kennen. En dat zorgt uiteindelijk ook voor meer vuurwerk in de slaapkamer.

In dit artikel gaan we dieper in op enkele verrassende masturbatietechnieken. Maar we starten met wat handige tips zodat je van elke solosekssessie een succesje maakt. Komen ze!

Bouw de spanning op

Vanuit het niets botergeil worden is maar weinig mensen gegeven. Meestal heb je eerst wat opwarming nodig. Ga dus niet direct met vingers en speeltjes aan de slag, maar breng jezelf in de stemming. Denk aan iets opwindends, lees een spannend boek of zet een pornofilmpje op. En bouw de spanning op door je omgeving sexy te maken. Zorg voor fijne kussens, warme dekens, een flakkerend kaarsje en wat zwoele muziek.

Focus op je hele lijf

Pas bij de tweede stap ga je jezelf aanraken. Schiet niet direct naar de usual suspects, maar leer je hele lichaam kennen. Smeer je lijf bijvoorbeeld in met geurige lotion voor een sensuele zelfmassage. Begin bovenaan en laat je vingertoppen over je hals, borsten, tepels, heupen, billen en de binnenkant van je dijen glijden. Streel, wrijf en knijp zachtjes en ontdek zo welke aanrakingen voor jou het beste werken. Wie weet wat voor onverwachte gevoelige plekjes je nog kunt ontdekken!

Opwindende vingertechnieken

Heb je je hele lijf verwend en heb je het voor elkaar gekregen om je vagina te ontwijken? Goed zo! Dan daal je nu langzaam af naar je ultieme erogene zone. Vergeet niet dat de vulva meer is dan alleen je clitoris. Ook de buitenste en binnenste schaamlippen, de opening van je vagina en je liezen zijn supergevoelig. En maak je vingers glad met wat speeksel, glijmiddel of vaginaal vocht, zodat je aanrakingen soepeler en lekkerder aanvoelen.

#1. De cirkelbeweging

Wanneer je lekker bent opgewarmd, is het tijd om aan je clitoris en je vagina te beginnen. Begin bijvoorbeeld met het strelen van je buitenste schaamlippen. Werk langzaam naar binnen en spreid je binnenste schaamlippen een stukje uit elkaar. Wrijf daarna zachtjes met twee vingers over je clitoris heen en maak cirkelbewegingen.

Sommige vrouwen houden van tedere aanrakingen, andere meer van het stevigere werk. Je kunt licht beginnen en de druk en het tempo steeds meer opvoeren naarmate de opwinding groeit. Door te experimenteren ontdek je vanzelf wat je lekker vindt. Laat ook af en toe een vinger naar binnen glijden of masseer zachtjes de opening van je vagina.

Sommige vrouwen houden van tedere aanrakingen, andere meer van het stevigere werk.

#2. Kloppen en temperatuurspel

Sommige vrouwen vinden het ook lekker om op de clitoris te tikken. Door zachtjes en ritmisch op je clitoris te kloppen, geef je die namelijk telkens een genotsschokje. Andere vrouwen gaan weer volop voor temperatuurspel.

Het handige is dat je daar geen arsenaal aan seksspeeltjes voor nodig hebt. Wat huis- tuin- en keukenspulletjes, zoals een ijsklontje of een warm, druppelend washandje, voldoen prima. Door je huid bloot te stellen aan verschillende temperaturen, wek je prikkelende sensaties op. Elke aanraking wordt daardoor intenser.

#3. De schaar

Ben je een geoefende vingeraar en kun je best veel druk verdragen? Maak dan met je wijs- en middelvinger een schaar en spreid je schaamlippen uit elkaar. Plaats vervolgens je vingers tussen je schaamlippen met je clitoris in het midden. Beweeg op en neer van boven naar beneden en van links naar rechts. Je kunt je vingers een beetje samenknijpen voor extra stimulatie. Met deze techniek raak je je kittelaar niet direct aan, maar de bewegingen voel je wel degelijk. Bovendien neem je alle erogene plekjes van je vulva ook meteen mee. Een goede opwarmmethode!

#4. Rijden tegen je kussen

Voor sommige vrouwen is directe stimulatie van de clitoris te heftig. Ook de schaartechniek is voor hen nog net een stapje te ver. Geldt dat voor jou ook? Dan kun je masturberen met je slipje aan of met een kussen tussen je benen. Wrijf met je vlakke hand zachtjes over je onderbroek en probeer een beetje druk te zetten in de buurt van je clitoris. Probeer je het liever met een kussen? Ga dan op je buik liggen en druk het kussen tussen je benen. Laat je heupen het werk doen en beweeg ze zodanig dat er wrijving ontstaat.

Wrijf met je vlakke hand zachtjes over je onderbroek en probeer een beetje druk te zetten in de buurt van je clitoris.
zelfliefde

Vier spectaculaire hotspots

De meeste vrouwen komen klaar van clitorale stimulatie. Maar ook in je vagina zijn voldoende plekjes te vinden voor een tenenkrullend wauw-effect. Raak niet in paniek als de G-spot voor jou al een naald in de hooiberg is. In je flamoes zijn nog zeker drie andere hotspots te vinden en we gaan ze stuk voor stuk bespreken. Inclusief routebeschrijving.

#1. G-spot

Het blijft een miraculeus ding, die G-spot. Menig man en vrouw heeft zich er een vinger op gebroken, maar als je hem ontdekt, is de beloning des te groter. De G-spot vind je als je je vinger ongeveer drie tot vijf centimeter inbrengt. Op die diepte, aan de kant van je buik, voel je een geribbelde verdikking. De verdikking is een beetje sponsachtig en ongeveer zo groot als een boon.

Heb je hem gevonden? Breng dan je heupen een stukje omhoog en maak met je vinger het ‘kom hier’-gebaar. Stimulering van je G-spot is het lekkerst als je tegelijkertijd je schaamlippen en je clitoris masseert. De G-spot is overigens geen op zichzelf staande erogene zone, maar het is de uitloper van je clitoris. Dat wonderbaarlijke genotsknopje is dus stukken groter dan het bobbeltje dat je normaal gesproken kietelt.

Stimulering van je G-spot is het lekkerst als je tegelijkertijd je schaamlippen en je clitoris masseert.

#2. A-spot

De A-spot zit een stukje dieper dan de G-spot. Dit gevoelige en zachte plekje zit aan de voorzijde van je vagina, vlak voor de baarmoedermond. Je vindt het door je vinger in te brengen, zo’n twee centimeter verder te gaan als je de G-spot voelt en dan je vinger lichtjes te krommen als een haakje en naar je navel te wijzen. Je kunt vervolgens met je vinger langs de A-spot vegen of kietelen of wat extra druk zetten om de spot te stimuleren.

Van A-spotstimulatie word je ontzettend snel nat en het schijnt een prima plekje te zijn om het squirten onder de knie te krijgen. Overigens is niet elke vrouw gevoelig voor masturbatie van de A-spot. Omdat je niet direct een tinteling voelt bij de aanraking ervan, kan het wel vijftien minuten duren voordat je een orgasme bereikt. Maar als het lukt, is het een explosieve ervaring.

De A-spot zit ongeveer 2 cm dieper dan je G-spot.

#3. De O-Spot

De O-spot is ook zo’n mysterieus fenomeen en sommige vrouwen worden er niet warm of koud van. Maar voor andere vrouwen is het een hemelse ervaring als-ie geprikkeld wordt. Je vindt de O-spot op bijna dezelfde locatie als de A-spot. Klein verschil: hij ligt aan de achterkant en je moet je vinger dus omdraaien naar de achterwand en net iets dieper duwen, tot je een sponzig plekje vindt dat vol zit met zenuwuiteinden.

Omdat de O-spot dicht in de buurt van je anale wand ligt, kan stimulatie ervan aanvoelen alsof je anaal verwend wordt. Sterker nog, tijdens anale seks wordt je O-spot ook deels geraakt. Als je het moeilijk vindt om je O-spot te bereiken met je vingers, kun je gebruikmaken van een seksspeeltje. De G-spot-vibrator is een prima hulpmiddel door de gebogen top. Je hoeft alleen maar de top om te draaien naar je rugzijde en hem wat dieper in je vagina te brengen en je hebt de O-spot te pakken.

#4. Baarmoedermond

Toegegeven, het klinkt best een beetje eng. Maar ook je baarmoedermond kan een erogene zone zijn. Hij zit wel zo’n zeven tot tien centimeter diep, dus met je vingers zal het een lastig karwei worden. Een vibrator met een grote kop kan dit opwindende klusje echter wel klaren.

Want opwindend kan het zeker zijn, zo’n massage van de baarmoedermond. De huid is daar stevig en glad en kan best wat druk verdragen. Cirkel met een vibrator over het gebied en druk stevig aan: je zult de sensaties diep voelen, door heel je lichaam.masturbatietips

Spuitend klaarkomen

Leren squirten? Veel vrouwen zullen nu besmuikt gaan giechelen, maar het is quite the experience. Het principe is simpel. Je pakt een vibrerende dildo en tikt deze ritmisch tegen je clitoris en je vulva aan. Langzaam ga je verder naar de binnenkant van je schaamlippen en de opening van je vagina. Het ritmisch tikken gaat steeds sneller en wordt afgewisseld met circulaire en zigzaggende bewegingen.

Als je zo opgewonden bent dat je het bijna niet meer kan houden, glip je met je vinger of dildo naar binnen en stimuleer je je G-spot.

Als je zo geil bent dat je het bijna niet meer kan houden, glip je met je vinger of dildo naar binnen en stimuleer je je G-spot. En wanneer je op springen staat, plaats je je middelvinger achter je wijsvinger om meer druk uit te oefenen. Vergeet niet om vlak voor je orgasme je bekkenbodemspieren naar buiten te duwen in plaats van ze samen te knijpen, zoals je normaal bij een climax zou doen. Het effect is spectaculair, met een waterval van melkachtig seksvocht die uit je vagina spuit. Niet alleen is je piekorgasme intenser, je kunt er zelfs verschillende extatische orgasmes mee beleven.

Even praktisch: leg wel een zeiltje onder je hoeslaken! En ga van tevoren naar de wc. Als je op het punt staat om spuitend klaar te komen, geeft dat hetzelfde gevoel als wanneer je moet plassen. Veel vrouwen kunnen zich daardoor niet ontspannen, waardoor het squirten niet lukt. Als je weet dat je al geplast hebt, is het makkelijker om op het moment suprême los te laten.

Edging voor een duizelingwekkend hoogtepunt!

Tot slot nog een laatste tip. Het geheim voor de climax der climaxen is ‘edging’. Het is niet voor de ongeduldige types onder ons, maar wel hemelbestormend voor iedereen die over het vermogen beschikt om simpelweg te wachten.

Bij edging stel je je orgasme namelijk zo lang mogelijk uit. Voel je dat je op het randje van je orgasme bent? En sta je op het punt om over de klif heen te donderen? Dan trek je je vingers of je speeltje razendsnel terug en laat je al die opgebouwde spanning je lijf verlaten. Om daarna opnieuw te beginnen. En daarna nog een keertje.

Als je dit trucje een paar keer herhaalt, geniet je niet alleen langer van je zelfkietelsessie, je orgasme wordt er ook explosiever van. De opwinding in je lijf bouwt zich steeds verder op tot je uiteindelijk kronkelend tussen de lakens ligt in een duizelingwekkend hoogtepunt. Als dat geen masturberen 2.0 is, dan weten wij het ook niet meer.

Enjoy!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?