Leer jezelf beminnen: tips & tricks!

Leer jezelf beminnen tips tricks!

In tijden van drukte en stress kun je je natuurlijk wenden tot yogalessen of mindfulnesstrainingen. Maar je kunt de oplossing ook dichter bij huis zoeken. Wist je dat masturbatie een beproefde techniek is om wat lucht door je lijf en geest te blazen? Deze maand is het tijd voor ontspanning en zelfliefde!

Stressvolle levensstijl

We moeten studeren, werken, onze huizen schoonmaken, onze kinderen naar school en sportclubjes brengen en onze relaties onderhouden met wat broodnodige quality time. Middenin die hectiek nemen we zelden de ruimte en de tijd om onszelf te plezieren, of het moet een vluggertje zijn om onszelf pijlsnel naar een hoogtepunt te foezelen. En weer door.

” Middenin die hectiek nemen we zelden de ruimte en de tijd om onszelf te plezieren”.

Dat onze levensstijl niet altijd goed is voor onze overbelaste hersenpan, merken we aan het aantal stressgerelateerde klachten waarmee mensen worden gevloerd. Zeker in de beruchte tropenjaren, waarin mensen hun werk en privéleven lastiger krijgen gecombineerd, liggen burn-outs op de loer. Gooi daar een pandemie overheen en de cijfers maken een sprong van zorgwekkend naar alarmerend.

Reactie op dreiging

Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek dat 75 procent van de mensen zich gestrest voelt tijdens het werk en dat dit voor 40 procent extra sterk geldt sinds de coronacrisis. Helaas heeft stress een sterk negatieve invloed op ons welzijn. We voelen ons sneller geïrriteerd, rusteloos of overweldigd. We hebben moeite met slapen door de constante stroom aan gedachten en to-do-lijstjes die door ons hoofd razen. En we hebben last van hoofdpijn, maagklachten en een continu opgejaagd gevoel.

Hoe dat komt? Stress is eigenlijk een lichamelijke reactie op dreiging. Je zenuwstelsel reageert op die dreiging door een vloedgolf aan stresshormonen los te laten, zoals adrenaline en cortisol. Die hormonen helpen je om snel in actie te komen en gevaar het hoofd te bieden. Je hart gaat sneller kloppen, je spieren spannen zich aan en je bloeddruk stijgt.

Roofdieren in de oertijd

Een prima reactie wanneer je in de oertijd door een roofdier achterna wordt gezeten, maar minder handig in onze moderne tijd. Want ja, onze leefomgeving is dan wel veranderd, maar onze hersenen reageren nog even primair op bedreigingen. Waar we vroeger op ons qui-vive waren bij geritsel in de bosjes, springen we nu omhoog bij elk bliepje op onze laptop of smartphone. Die stroom aan appjes en e-mails wordt door ons brein als een continu alarmsignaal gezien, waardoor we altijd alert zijn en ‘aan’ staan. Niet echt gezond.

Masturbatie en relaxhormoontjes

Wat er nodig is? Meer tijd en ruimte voor jezelf. Voor dingen waar jij je fijn bij voelt, dingen die jou opladen en energie geven. Of het nu tekenen, fotograferen, dansen, sporten of tuinieren is, waar het om gaat is dat je loskomt van de beslommeringen van alledag en vooral van alles wat ‘moet’.

Een van de beste manieren om je even vrij en onbezorgd te voelen is natuurlijk een orgasme. Zelfbevrediging is dan ook een bewezen stress killer. Tijdens een orgasme komt namelijk endorfine vrij, gelukshormoontjes in je brein. Deze hormonen geven je een fijn, relaxt gevoel en zijn de ideale oppepper voor een door stress geplaagd brein. Wanneer je klaarkomt, krijgt je lichaam bovendien de kans om alle spanningen los te laten en even in het hier en nu te zweven.

Geen haastig gewrijf

Een ander voordeel? Dat er tijdens een orgasme ook serotonine vrijkomt. Ook dat is een gelukshormoon, dat er bovendien voor zorgt dat je zo ontspannen raakt dat het je slaapkwaliteit verbetert. En we weten allemaal: slaap is het beste medicijn, zeker wanneer je door zenuwpezige stresshormonen moeilijk dromenland bereikt. Je negatieve gedachten verdwijnen, je drukke hoofd komt tot stilstand en jij kunt lekker opladen tijdens een ongestoorde nachtrust.

Nu is masturberen heerlijk om even uit de waan van de dag te breken, maar dat betekent niet dat de ene masturbatiesessie even heilzaam is als de andere. Natuurlijk, doelgerichte masturbatiesessies werken op zich prima. Je lichaam raakt gewend aan bepaalde patronen en technieken, waardoor een orgasme vrijwel zeker is. Tegelijkertijd zijn er betere manieren om klaar te komen en jezelf wat genot te gunnen. Gemene deler? Dat je de tijd neemt om in je moment van zelfliefde op te gaan. Geen haastig gewrijf en gedraai en geram, dus.

Jezelf leren beminnen

Maar hoe vinger je jezelf naar die explosie van sterrenstof? Hoe ga je van hard en haastig masturberen naar pure, ongebreidelde zelfliefde? Waarin je niet alleen duizelingwekkend klaarkomt, maar je jezelf ook mentaal weer helemaal opgepept voelt?

Allereerst moeten we af van de drang om onze lust snel te willen bevredigen. Echte intimiteit heeft meer nodig dan een quickie achter Pornhub met een herinnering aan de eerstvolgende Zoom-meeting in het rechterbovenscherm. Echte intimiteit draait bovendien om meer dan alleen dat orgasme. Het draait om in het moment zijn, je zintuigen ontsluiten en jezelf openstellen voor een diepere connectie met jezelf en je lichaam. Er zijn zoveel bronnen van sensueel plezier die je uit het oog verliest als je tijdens het masturberen alleen maar gefocust bent op climaxen.

Zo raken we onszelf zelden op een liefdevolle manier aan. En dat is raar, want tenslotte vinden we niks irritanter dan een partner die direct op zijn doel afgaat en alle lekkere plekjes overslaat. Waarom doen we dat dan wel bij onszelf? Neem de tijd, schenk je lichaam de aandacht die het verdient en verken elk plekje van je lijf voor een allesomvattende sensuele ervaring. Richt je niet op klaarkomen, maar probeer in het moment zelf te zijn. Op die manier leer je je lichaam beter kennen, ontdek je wat je lekker en fijn vindt en voel je ook de spanningen en blokkades in je lichaam beter aan.

Masturbatietips

Geen afleiding, een goede mindset en voldoende tijd zijn dus de belangrijkste voorwaarden voor een ontspannende solosekssessie. Dus weg met die telefoon en laat jezelf heerlijk wegzakken in het moment. Als je je mentaal aan het hier en nu over kan geven, volgt je lichaam vanzelf.

Dat moment mag overigens best gepland zijn: niets mis met een geblokte agenda voor je zelfseksdate. Ook overdag, wanneer je merkt dat je concentratievermogen tijdens het werken langzaam insukkelt, kan een orgasme een geweldige opkikker voor je energielevel zijn. Na je sessie voel je je bovendien vaak sexy, krachtig en vol zelfvertrouwen.

Tips voor een weldadige solosekssessie

1. Creëer een verleidelijke atmosfeer

Kies een rustige, prikkelvrije plek uit waar je niet kan worden gestoord. Laat die ruimte verleiding en erotiek ademen, bijvoorbeeld door zijdezachte lakens, flakkerende kaarsen en sensueel geurende oliën. Gebruik al je zintuigen om de ruimte in je op te nemen. Wat zie, ruik, hoor en voel je om je heen? Voel vervolgens waar je lichaam behoefte aan heeft. Soms wil je zachte strelingen over je onderbuik, soms wil je een stevige massage van je borsten en soms wil je met je vingers naar binnen glippen.

Lees ook: jouw slaapkamer, jouw sanctuary

2. Geef je hele lijf aandacht

Seksuele opwinding komt niet alleen door stimulatie van je geslachtdelen. Van je dijen tot je billen en van je hals tot je oorlelletjes: je lijf zit vol zinderende zenuwknopjes en erogene zones. Beperk je daarom niet alleen tot je clitoris en vagina, maar geef je hele lichaam aandacht. En maak je lijf wakker met aanrakingen die het niet verwacht. Varieer bijvoorbeeld met zacht en stevig masseren en met strelen, kloppen, trekken en kietelen. Gebruik ook verrassende voorwerpen, zoals veren, kwasten of lepels voor een stoute tik, als je dat opwindend vindt. En sprint niet naar een orgasme, maar neem de tijd om je lichaam te laten ontspannen en heel bewust elke sensatie te voelen.

3.  Varieer met plekken

Uiteraard kun je je zelfliefde best elke keer in bed bedrijven, maar wat dacht je van een stomende douchesessie? De douche is een superfijne plek om te masturberen, omdat je zintuigen hier optimaal geprikkeld worden. Niets zo fijn als waterstralen die over je huid stromen en niets zo heerlijk als heet stoom dat je lichaam lijkt te omarmen. Ook het gekletter van het water helpt je om in een bepaalde staat te komen, omdat het afleidende geluiden dempt waardoor jij je helemaal aan jezelf over kunt geven.

Lees ook: creëer jouw sexual wellness home spa

4. Gebruik seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn een andere manier om je masturbatiesessies fris en spannend te houden. Speeltjes komen in allerlei maten, vormen en soorten: van bullets tot dildo’s tot G-spot-vibrators. En het fijne is dat je dankzij die speeltjes compleet nieuwe erogene zones aan kunt boren. Ben je al lang gewend aan seksspeeltjes en merk je dat je de laatste tijd juist niet meer zonder kunt? Probeer dan eens te switchen naar je vingers, om zo meer in verbinding met je lijf te komen.

Lees ook: de beste high class sextoys voor vrouwen

De beste masturbatiestandjes

1. Clitoraal masturberen

Oké, het lijkt ouderwets, maar de solomissionaris is nog steeds het beste standje voor een overweldigend clitoraal orgasme. Ga op je rug liggen, leg een kussen onder je hoofd en spreid je benen. Begin je binnenste en buitenste schaamlippen te masseren en te strelen. Werk langzaam toe naar je clitoris en…nou ja, you get the drill. Gebruik wat spuug of glijmiddel voor die lekker glibberige sensatie.

2. Vaginaal masturberen

Dit gaat vermoeiend klinken, maar het is lekker. Zak door je knieën tot je hielen de achterkant van je billen aanraken. Laat je vinger of speeltje in je vagina glippen en beweeg langzaam op en neer terwijl het steeds dieper naar binnen glijdt. Varieer met verschillende bewegingen, van diepe halen tot cirkelende rondjes. Dit is de ideale positie voor een G-spot-orgasme.

3. Anaal masturberen

Aan het begin van je anus komen veel zenuwuiteinden samen, dus het is de perfecte plek voor sensuele sensaties. Ga op bed zitten met je gezicht naar beneden en je billen omhoog. Op die manier kun je je vingers, een kleine buttplug of anale kralen soepel naar binnen brengen, terwijl je met je andere hand je clitoris beroert. Je kunt ook op een kussen gaan zitten en daarop ‘rijden’ om tot een hoogtepunt te komen. Of op je rug met je benen in je nek een speeltje naar binnen laten glijden, ook een geile uitgangspositie.

4. Combimasturberen

Bij deze ‘cowgirl for one’ zet je je dildo of vibrator op bed en laat je jezelf er langzaam overheen zakken totdat je een lekkere positie vindt: penetratie, clitoraal of allebei tegelijk. Berijd je speeltje zo snel of zo langzaam als je wilt en speel tegelijkertijd met je tepels en clitoris. Probeer al die plekjes met elkaar te verbinden door ze tegelijkertijd te beroeren. Op die manier vermengen alle seksuele sensaties zich totdat ze uiteindelijk samenkomen in een aanzwellende climax van verschillende soorten orgasmes.

5. Bekijk jezelf

Een spiegel is een fantastisch middel om je lichaam te ontdekken. Ga voor een spiegel zitten en smeer glijmiddel of olie over je hele lichaam: je borsten, je buik, je dijen en je vulva. Glijd met je handen over deze zones en kijk wat er gebeurt. Welke aanrakingen winden je duidelijk op? Word je er ook opgewonden van om jezelf te zien?

Laatste tip: besteed aandacht aan je bekkenbodem. De meeste vrouwen zijn geneigd om hun spieren tijdens het masturberen aan te spannen. Probeer ze juist eens los te laten. Een ontspannen bekkenbodem trilt en schokt tijdens een orgasme namelijk veel heftiger dan een gespannen exemplaar. En dat zorgt voor een intenser orgasme. Worth a try!

Lees ook: masturberen is het nieuwe mediteren

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?