Effect van samenwonen op je seksleven

effect van samenwonen

Samenwonen is een grote stap: voortaan zie jij je geliefde vaker, wat natuurlijk een groot voordeel is. Aan de andere kant kom je ook meer in aanraking met zijn of haar onhebbelijkheden. Je weet wel, de vieze sokken naast de wasmand in plaats van erin. Iets anders waar je misschien niet aan hebt gedacht, is het effect van samenwonen op je seksleven. Dat dut namelijk bij vrijwel alle stellen in als ze gaat samenwonen. Hoe houd je dat spannend?

Wat is een gezond seksleven?

Wanneer heb je een gezond seksleven? Is dat als je vaker dan het gemiddelde (zo’n drie keer per maand) seks hebt? Of als jullie een goed ritme hebben gevonden dat voor jullie beiden werkt? Veel mensen voelen druk, omdat ze bijvoorbeeld minder vaak seks hebben dan anderen of het gevoel hebben dat ze niet kinky genoeg zijn in de slaapkamer. Zijn die zorgen terecht? Wat ons betreft niet! Als jij en je partner tevreden zijn over jullie seksleven, dan is het helemaal goed. Wat kan bijdragen aan een gezond seksleven is volgens de Universiteit van Texas dat je je zelfverzekerd voelt over je lichaam. Hierdoor maak jij je tijdens de seks minder druk om eventuele onzekerheden.

Lees ook: Het nieuwe normaal: sexy zonder onzekerheden

Effect van samenwonen op je seksleven

Een verhuizing, de vieze onderbroeken van je lief, samen op de bank in joggingbroek: er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je seksleven indut nadat je bent gaan samenwonen. En als je weet welke dat zijn, dan kun je ze ook aanpakken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Stress van de verhuizing

Maak je niet direct zorgen als je na de verhuizing minder zin hebt in seks. Je hebt net je hele leven in een stel dozen gedaan, compromissen gesloten, heel veel geld over de balk gesmeten om je hypotheek of huur te betalen en dan moet je ook nog samen meubels in elkaar zetten. En dan maar hopen dat het het allemaal waard is. Logisch dat je moe en gestesst bent en liever gaat slapen in je nieuwe slaapkamer dan dat je je op je partner stort. De realiteit is dat samenwonen niet alleen maar leuk en romantisch is: je moet ook samen een nieuw ritme vinden, om irritaties rond het betalen van de rekeningen en het opruimen van de keuken te voorkomen. Je zou eventueel een wekelijks gesprek kunnen plannen, om het huishouden te bespreken. Wat gaat er goed, wat kan er nog verbeterd worden? Jullie vinden als het goed is vanzelf een goed ritme.

Effect van samenwonen op je seksleven: het is te makkelijk geworden

Als je date en niet samenwoont, dan is seks één van jullie prioriteiten. Logisch, want je hebt elkaar al een tijdje niet gezien en je geliefde slaapt die avond weer in zijn of haar eigen huis. De urgentie kan verdwijnen als je je geliefde elke dag ziet en elke dag in hetzelfde bed slaapt. Je hoeft niet meer te wachten tot je huisgenoten weg zijn en jullie eindelijk een moment voor jezelf hebben. Eigenlijk kun je nu elk moment van de dag seks hebben. Dat is fijn, maar maak er dan ook vooral tijd voor. Een beetje spanning in je seksleven brengen? Verleid je geliefde tot een vluggertje voordat jullie ‘s ochtends de deur uit moeten.

Lees ook: Je seksleven spannend houden? Probeer BDSM!

Jullie zijn te veel samen

Als je heel verliefd bent, dan wil je al je tijd doorbrengen met je geliefde. Maar als je samenwoont, dan kan het best zijn dat jullie te veel tijd samen doorbrengen. Na de wittebroodsweken van het samenwonen verliest het begrip quality time haar betekenis. Het is goed voor je eigen ontwikkeling om je eigen leven te blijven leven, apart van je geliefde. Ga op pad met je eigen vrienden, blijf sporten in je eigen sportschool, geef elkaar de vrijheid om nieuwe hobby’s te ontdekken en de privacy om dat te doen in jullie eigen huis. Door niet alles samen te doen kun je het verlangen weer aanwakkeren. Als we het hebben over experimenteren, dan hebben we het ook over seksuele ontdekkingen. Dat je samenwoont wil niet zeggen dat je niet meer kan of mag masturberen bijvoorbeeld. Dit heeft juist een positief effect op je seksleven, want door te masturberen leer je precies wat je lekker vindt.

Jullie zijn iets te comfortabel bij elkaar

Ik noemde ze al even: de vieze sokken en onderbroeken die hun weg naar de wasmand niet weten te vinden. Als je samenwoont word je opeens met je neus op de feiten gedrukt: je geliefde is ook maar een mens. Zo één die remsporen in de wc achterlaat en ‘s avonds in joggingbroek op apegapen op de bank ligt. Het is super fijn om je comfortabel te voelen bij je partner. Maar een beetje moeite doen is ook prettig. Wil je nog iets aan de verbeelding overlaten, ga dan niet zitten plassen terwijl de ander staat te douchen. En trek allebei af en toe eens iets leuks aan, in plaats van die onesie.

Je hebt gewoon niet altijd zin (en dat is je goed recht)

Je hebt niet altijd zin in seks. Dat is volkomen normaal. Vooral bij vrouwen duurt het vaak langer voor ze opgewonden raken. Daarnaast worden we natuurlijk jarenlang elke maand ongesteld en lang niet elke vrouw wil tijdens haar menstruatie vrijen. En terwijl je voor een date de tijd neemt om te douchen, je benen te ontharen en mooi ondergoed te dragen, ben je in het dagelijks leven niet altijd goed voorbereid op seks. We zeggen overigens niet dat je je helemaal moet uitdossen voordat je seks hebt: het kan alleen wel bijdragen aan je zelfvertrouwen. Wat misschien leuk is voor jullie als stel, is om date nights te plannen. Sommige stellen plannen zelfs in wanneer ze seks zullen hebben, omdat ze altijd druk zijn. Dit kan zeker voor bepaalde mensen werken en voor anderen juist helemaal niet. Het is de kunst om hierin de juiste balans te vinden die voor jullie werkt.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?