Erogene zones van de vrouw: hoe stimuleer je ze?

erogene zones vrouw oor

Het lichaam van de vrouw heeft verschillende erogene zones. Wil jij weten welke zones dit zijn en hoe je ze kunt stimuleren? We vertellen je in dit artikel alles over de erogene zones van de vrouw.

Wat zijn erogene zones?

Een erogene zone is een plek op het lichaam die seksuele gevoelens kan opwekken als die plek wordt aangeraakt. Erogene zones zijn erg gevoelig, omdat er veel zenuwuiteinden zitten. Soms zijn deze zones verbonden met de geslachtsorganen, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt deze gevoelige plekjes stimuleren tijdens het voorspel, maar sla ze ook vooral tijdens de seks niet over.

Dit zijn de erogene zones van de vrouw

Er zijn heel wat gevoelige plekjes te vinden op het vrouwelijk lichaam. Dit zijn de meest voorkomende erogene zones van vrouwen:

  • Borsten en tepels
  • Binnenkant van de dijen
  • Clitoris, schaamlippen en vagina
  • Billen en anus
  • Oorlellen
  • Hals
  • Mond
  • Handen

Omdat geen mens hetzelfde is, heeft niet iedereen dezelfde erogene zones. Daarom raakt ook niet iedereen opgewonden van dezelfde seksuele handelingen. Zo vinden sommige vrouwen het heel opwindend als je met hun anus speelt, terwijl anderen er juist niks van willen weten. En wordt de één opgewonden als haar hals wordt gekust, terwijl de ander het vooral vindt kietelen. Het is een kwestie van samen ontdekken wat jij lekker vindt of je (nieuwe) partner vertellen waar jij van geniet.

Hoe kun je de erogene zones van de vrouw stimuleren?

Je kunt erogene zones kietelen, likken, kussen, strelen, er in knijpen of zachtjes tegenaan slaan. Je kunt ze stimuleren door te kneden en masseren of door een speciale sextoy te gebruiken. Omdat er zoveel verschillende erogene zones zijn, geven je graag meer tips per plekje.

De borsten en tepels stimuleren

De borsten en tepels van vrouwen zijn vaak erg gevoelige plekken. Borsten zijn bij uitstek geschikt om te masseren en kneden. Let er op dat borsten heel gevoelig kunnen zijn, vooral als vrouwen ongesteld of zwanger zijn. Een massage kan dan verlichting geven, maar ook pijnlijk zijn. Het meest gevoelige plekjes van de borsten zijn de tepels. Tepels worden dan ook hard als ze gestimuleerd worden: je zenuwen geven een signaal door aan jouw spieren dat ze moeten samentrekken.

De tepels en tepelhoven zijn op allerlei verschillende manieren te stimuleren. Je kunt er aan likken, zuigen, ze strelen en er zachtjes aan trekken of er tegenaan slaan. Er zijn veel seksspeeltjes om de tepels te stimuleren. Dit zijn voornamelijk tepelzuigers of tepelklemmen.

Het tepelorgasme

Tepels zijn zo gevoelig dat het zelfs mogelijk is om een tepelorgasme te krijgen. Dit komt eigenlijk alleen voor wanneer je heel erg geil bent en veel geduld hebt. Door het langdurig stimuleren van de tepels komt het hormoon oxytocine vrij. Hierdoor kunnen de spieren in jouw vagina samentrekken. Op die manier beleef je een orgasme, zonder dat jouw clitoris wordt gestimuleerd. Lang niet iedereen kan een zogenaamd nipplegasm bereiken: slecht 29 procent van de vrouwen heeft aangegeven wel eens een tepelorgasme te hebben gehad.

Binnenkant van de dijen

Het is niet gek dat de binnenkant van de dijen als erogene zone van de vrouw wordt gezien: per slot van rekening ligt deze plek dicht bij de geslachtsorganen. Je kunt de dijen met jouw handen aaien, strelen en masseren met je handen. Met je mond kun jij de binnenkant van de dijen zoenen, likken en met je tanden kun je er zelfs zachtjes in bijten. Vind jij het een prettig gevoel om gekieteld te worden? Dan is een kietelaar misschien iets voor jou: dit is een speeltje met een handvat en veertjes, waarmee je partner jou kan kietelen.

Clitoris, vagina en de schaamlippen stimuleren

Het stimuleren van de clitoris, vagina en schaamlippen is iets wat tijdens elke vrijpartij aan bod komt. Al deze gevoelige plekken kun jij op verschillende manieren stimuleren, met de hand, mond of met seksspeeltjes. Met de mond kan er gelikt worden aan de clitoris en schaamlippen, maar jij kunt ook zachtjes zuigen op deze gevoelige plekjes. Met de vingers draai je rondjes om en op de clitoris of jij wrijft er overheen: dit zorgt allebei voor een heerlijk gevoel. Voor het stimuleren van de clitoris zijn tegenwoordig zeer populaire seksspeeltjes, zoals de clitorisvibrator. Wil je de clitoris stimuleren tijdens de penetratie? Dan is een vibrerende cockring ook een goede optie. Door het stimuleren van de clitoris bereiken de meeste vrouwen een orgasme.

Sla de vagina niet over: deze kun je stimuleren met jouw vingers, maar ook met speeltjes als een dildo of vibrator. In de vagina ligt de gevoelige G-spot. Deze erogene zone van de vrouw voelt sponsachtig aan. Als jij je vingers in de vagina beweegt alsof je een ‘kom hier’ beweging wilt maken – met je vingers omhoog naar de buik toe – dan kun je de G-spot stimuleren. Er zijn ook speciale G-spot vibrators en dildo’s voor. Deze hebben een gebogen vorm, om de plek goed te kunnen bereiken.

Het stimuleren van de billen en anus

Net als de borsten zijn de billen heel geschikt voor een lekkere massage. Doe dit met een speciale massageolie, want dan glijden jouw handen veel beter over de huid. Door de billen te kneden, er overheen te wrijven en af en toe een flinke tik te geven kun je ze stimuleren. Dat laatste kun jij doen met je vlakke hand, maar het is ook mogelijk om een zweepje of paddle te gebruiken. Let hierbij altijd op de grens die je geliefde aangeeft. De anus kun jij likken of met je tong en/of vinger er rondjes omheen draaien. Zowel met je vinger als tong kun je de anus penetreren. Natuurlijk heb je ook voor anusstimulatie allerlei sextoys, zoals anaal beads en buttplugs.

Oorlellen en hals

De oorlellen en hals kun jij heel makkelijk stimuleren met je mond. Dit is de meest opwindende manier: al is het maar omdat de opgewonden ademhaling van jouw partner jou ook geil maakt. De oorlellen kun je likken, maar je kunt er ook aan zuigen of er kusjes op geven. Verreweg de populairste manier om de oorlellen te stimuleren is door er zachtjes in te bijten en aan te trekken met je tanden. Voor de hals geldt dat vooral likken en zoenen heel opwindend werkt.

Erogene zones van de vrouw: de mond

De lippen hebben een hele dunne huid, waardoor ze extra gevoelig zijn. Met je mond kus jij je partner, wat heel intiem is. De mond van je partner kun jij stimuleren door met je tong op de lippen van de ander te gaan of door er met je vinger overheen te wrijven. Knabbel zachtjes op de lippen van je geliefde als je opgewonden bent. De mond wordt natuurlijk ook gebruikt voor orale seks: voor veel mensen het toppunt van intimiteit.

Handen als erogene zone

De handen worden ook gezien als erogene zone. Herinner jij je dat gevoel nog toen jouw partner je voor het eerst een hand gaf? Grote kans dat dat voor kriebels in je buik zorgde. Vooral de handpalmen zijn heel gevoelig: als je ze kriebelt zorgt dat voor een fijne sensatie. Ook de vingers bevatten veel zenuwuiteinden: door ze te kussen of te likken zorgt dat voor seksuele opwinding.

Wat zijn jouw meest gevoelige plekjes?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?