Fisting: alles over vuistneuken en geschikte hulpmiddelen

Fisting

Wanneer we het hebben over de Olympische Spelen, neem ik aan dat jij als ongetrainde niet zomaar van een schans springt op ski’s. Of dat je goud wint op de 10 kilometer schaatsen. Vergelijk vuistneuken met een Olympische Sport. Fisting vergt oefening. Maar hoe begin je ermee? En welke producten heb je ervoor nodig? Dat lees je allemaal in deze blog

Fisting is een mentale sport

Fistfucking gebeurt in de geest, niet in het lichaam. Een mens heeft de neiging zijn spieren aan te spannen wanneer nieuwe en ongemakkelijke sensaties worden ervaren. Leren vuistneuken begint bij het trainen van je lichaam. Je moet kunnen ontspannen en het is belangrijk je ademhaling onder controle te hebben. En, niet onbelangrijk, je moet leren genieten van het gevoel om compleet ontspannen je lichaam open te stellen voor een ander. Die training vraagt geduld. Je anus oprekken voor fistfucking is niet zonder risico. Verras jezelf hoe soepel je huid en spieren zijn, als je maar de tijd neemt om je lichaam te trainen.

Gezonde angst voor vuistneuken

Vuistneuken begint bij nieuwsgierigheid. Druk je angst niet weg, maar bewandel de weg naar fisting zonder enige druk. Er zijn een paar punten die je in gedachten moet houden wanneer je dit avontuur aangaat:

 • Fisting is overweldigend, ongemakkelijk en kan intimiderend zijn.
 • Je eigen kwetsbaarheid en het verkennen van de grenzen van je plezier en je lichaam samen met iemand anders, vraagt heel wat van jezelf.
 • Vuistneuken geeft het meest intense plezier dat je lichaam ooit heeft gevoeld, wanneer je er eenmaal comfortabel mee bent.

Trainen voor fisting: begin klein

Fisting leer je niet door het domweg te doen. Plots een vuist incasseren is zelfs riskant, doordat je lichaam het niet gewend is en je niet mentaal bent voorbereid. Begin altijd klein. Bijvoorbeeld met buttplugs die je geleidelijk vertrouwd maken met het gevoel dat je je sluitspier oprekt. Je moet dit gevoel leren waarderen, voordat je grotere toys gebruikt. Pas daarna begin je met het spelen met vingers. Het mooie van dit proces is dat je leert spelen met fijne toys en er achter komt wat je nog meer lekker vindt.

Tips om te fisten

 • Geniet van het stretchproces, het kan leuker zijn dan fisting zelf.
 • Bouw gestaag je snelheid op. Dat gaat het beste met een partner die je 100% vertrouwt.
 • Herhaal speelsessies met buttplugs, dildo’s en vingers. Je ervaart zelf hoe ver je kunt oprekken.

Dit zijn geschikte toys voor fistfucking

Oefenen om te vuistneuken kun je heel goed doen met anale sextoys. De gladde en druppelvormige buttplug is zeer geschikt, omdat je anus wordt gedwongen om te openen en sluiten rond een rond voorwerp. Je sluitspier wordt dus getraind in het oprekken. Fan van dildo’s? Let er dan op dat het geen cilindervormige is: juist de vorm van een kegel is zo belangrijk voor je training.

Voorbereiden op fisting: ga mediteren

Meditatie helpt je om je ademhaling te trainen. Zoals je weet is fisting een extreme sport en dat vraagt de nodige inzet. Train je ademhaling, leer te ontspannen, leer luisteren naar je lichaam en weet hoe je stress bij jezelf kunt wegnemen. En buiten vuistneuken is meditatie ook nog eens handig om je dagelijks leven in balans te houden.

Tijdens het trainen: gebruik glijmiddel

De anus is een gevoelig onderdeel van het lichaam. Hij wordt niet, als een vagina, vochtig uit zichzelf. Om goed te kunnen glijden, is het belangrijk altijd je achterste vochtig te houden met glijmiddel. Veel glijmiddel! Smeer je anus ermee in, de speeltjes waarmee je oefent en ook de vingers en uiteindelijk de hand die naar binnen gaan. Zorg voor de nodige hygiëne: houd speeltjes schoone en was van tevoren goed de benodigde lichaamsdelen.

Je voelt wanneer jij klaar bent voor fisting

Jij kent je eigen lichaam het beste. Wanneer je klaar bent voor het echte vuistneuken, weet je dat. Wanneer je zover bent, weet dan dat:

 • Fisting niet altijd de eerste keer lukt. Meestal doe je er een paar pogingen over voor je echt een vuist kunt ontvangen. Stel vuistneuken daarom ook niet als doel, geniet van de weg er naartoe.
 • Je nooit genoeg glijmiddel hebt: wees goed voorbereid.
 • Handschoenen een must zijn. Zo voorkom je de nodige ontstekingen of infecties. Zorg dat de handen en armen gewassen zijn.
 • Het draait om de gehele ervaring: muziek, het juiste licht, een goede sfeer en fijne omgeving dragen daaraan bij.

Spreek verwachtingen naar elkaar uit

Wanneer jullie samen het fisting avontuur aangaan, wees dan altijd eerlijk naar elkaar. Het is niet erg om toe te geven dat je een beginner bent. Wees eerlijk over je ervaringen, je dromen en wensen, je verwachtingen en je angsten. Fistfucking vergt vertrouwen en goede communicatie. Het moet zo goed voelen dat je elkaar kan sturen en het kunt aangeven als het even niet meer gaat.

 • Neem tussendoor de nodige pauzes: fisting is een intensieve bezigheid.
 • Kijk niet teveel naar pornosterren. Om op professioneel niveau te komen, heb je jaren oefening nodig. De Olympische Spelen, weet je nog?
 • Begin nuchter met fisting: onder invloed van alcohol of drugs kun je je grenzen overgaan en dat kan letsel veroorzaken. Je wilt pijn nu juist niet maskeren, zodat je voelt wanneer het genoeg is geweest.
 • Als je niet geniet van je eerste sessie, neem dan pauze. Zelfs als je al een tijdje aan fisting doet, is het goed om regelmatig pauzes te nemen.
 • Houd oogcontact. Wanneer je wegdroomt in de fisting sessie, zegt non-verbale communicatie veel.

Wissel ervaringen over vuistneuken uit

Praat met anderen die ervaren zijn in vuistneuken over je lichaam, je dieet en je reiniging. Hoe zorg je dat je anus schoon is? Praat over de voorbereiding in alle facetten. Vraag om tips, trucs en suggesties. De ervaring van anderen kan ervoor zorgen dat je minder opziet tegen fisting. Vraag ook naar de orgasmes. Want één ding is duidelijk: fisting balanceert op de delicate grens tussen pijn en intens genot. De orgasmes zijn behoorlijk intens en kwellend tegelijk op de mooiste manier mogelijk.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Teuntje
augustus 14, 2022 5:01 pm

Hallo, goede uitleg over fisten. Echter ik lees niets over hulpmiddelen zoals poppers etc. Hebben deze middelen geen positieve meerwaarde bij het ontspannen? Of zijn er ook nog andere middelen die hierbij kunnen ondersteunen?
Hoor graag van je.
Groetjes van Teuntje welke graag een hand en misschien wel meer wil ontvangen en een heerlijke orgasme wil beleven.

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?