Ontdek aanraking op een nieuwe manier. En ervaar een yoni- of een lingam-massage

massage

Seks draait veel om aanraking. Om voelen wat de ander met jouw lijf doet. En hoe jouw lijf daarop reageert. Daarom beginnen we onze Senses-campagne met het zintuig ‘Touch’. Sluit even je ogen en denk aan de lekkerste keer dat jij aangeraakt werd. Het gevoel van zachte vingertoppen op je huid… of juist scherpe nagels die je rug stevig vastpakten. Kleffe, warme huid die samensmelt met de jouwe. Een aanraking om nooit te vergeten…

We beginnen onze reis met een ontdekkingstocht door India, de bakermat van de sensuele massages. Wil jij ook leren hoe je je seksuele energie laat stromen? Hoe je elkaars vagina of penis naar duizelingwekkende orgasmes masseert? Read on, want we vertellen je alles over de yoni- en lingam-massage!

Yoni en lingham

Yoni en lingam zijn overigens woorden uit het Sanskriet, de heilige taal van het hindoeïsme, en het zijn symbolen die bij de godin Shakti en de god Shiva horen. Yoni staat daarbij voor baarmoeder, vulva en vagina, maar vooral voor vrouwelijke energie en de oorsprong van het leven. En lingam staat voor penis, voor mannelijke energie en voor scheppingskracht.

Wat is een yoni- of een lingam-massage?

Zowel de lingam- als de yoni-massage zijn onderdeel van het fenomeen Tantrische massage. Zulke massages hebben niet zozeer als doel om spetterend klaar te komen, maar meer om de energiestromen in je lichaam te verbeteren en seksuele energie stevig aan te zwengelen.

Tegelijkertijd kunnen deze massages wél tot langere en intensere orgasmes leiden dan normaal. Voor de meeste mensen is een orgasme een piekervaring, een hemels moment dat een paar seconden duurt en daarna klaar is. Maar tijdens een Tantrische massage word je telkens weer naar de rand van dat orgasme gebracht, zonder dat je echt klaarkomt. Daardoor golven er steeds hevigere bijna-orgasmes door je lijf, wat de uiteindelijke climax extra intens, en bijna buitenaards, maakt.

Helende werking

Voor vrouwen kunnen yoni-massages zelfs een helende werking hebben. Veel vrouwen zijn opgegroeid met schaamte rondom hun vagina. Daardoor weten ze niet goed hoe ze hun seksualiteit moeten beleven. Andere vrouwen hebben pijnlijke associaties met seksualiteit, omdat ze vrijen zonder echt opgewonden te zijn of omdat ze zijn aangerand of andere nare dingen hebben meegemaakt.

Omdat de bekkenbodem de plaats is waar veel vrouwen hun stress en spanningen opslaan, wordt seks alleen maar lastiger. Die bekkenbodem moet dus worden vrijgemaakt, of liever: vrijgemasseerd. De blokkades moeten worden opgeheven, zodat seksuele energie weer vrijelijk door het lichaam kan stromen. Het idee is dat een yoni-massage vrouwen helpt om weer naar hun natuurlijke staat van zachtheid en ontspanning terug te keren. Dat ze zich weer energiek, krachtig en vrouwelijk kunnen voelen. En dat ze nieuwe genotsplekjes ontdekken, wanneer hun yoni is ontwaakt en weer vrij kan ademen.

massage

Hoe geef je een lingam-massage?

1: Zorg voor een ontspannen sfeer

Een goed begin is het halve werk. Zet een rustgevend muziekje op, steek sensuele geurkaarsen aan en zorg voor een aangename temperatuur in de ruimte. Vraag je partner om op zijn rug te gaan liggen met een kussen onder zijn hoofd. Vraag hem om diep adem te halen vanuit zijn buik, zodat hij zich volledig kan ontspannen.

2: Vergeet het glijmiddel niet

Breng een ruime hoeveelheid glijmiddel aan op je handen en verwarm het even door je handen samen te wrijven. Gebruik geen massageolie, dat kan de penis gaan irriteren en er zijn speciale massageglijmiddelen die je kunt gebruiken voor het hele lichaam.

3: Masseer eerst zijn hele lichaam

Stort jezelf niet meteen bovenop zijn penis, maar werk langzaam naar zijn meest gevoelige plekken toe. Begin dus eerst bij zijn nek en schouders. Strijk vervolgens over zijn borst en masseer zijn borstspieren. Onderwerp dan zijn voeten, scheenbenen en bovenbenen aan een stevige kneedsessie. Masseer de binnenkant van zijn dijen. Let erop dat zijn ademhaling diep en rustig blijft en pas je bewegingen aan: sommige mannen houden van lichte aanrakingen, andere hebben een voorkeur voor het stevigere werk.

4: Masseer zijn ballen

Komt de schaamstreek in zicht? Streel dan eerst uitgebreid zijn liezen voordat je verdergaat. Masseer vervolgens zijn ballen: je kunt ze in je handpalm nemen, met je vingers strelen of er heel zachtjes aan trekken als hij dat fijn vindt. Je kunt ook zijn perineum strelen, dat is het plekje tussen de balzak en de anus. Streel bijvoorbeeld zijn perineum met je duimen, terwijl je met je andere vingers zijn liezen en schaamstreek masseert. Houd zijn reactie goed in de gaten zodat je weet wat hij lekker vindt.

5: Verwen uiteindelijk zijn lingham

Na de ballen en de rest van zijn schaamstreek is dan eindelijk de penisschacht aan de beurt. Denk niet dat je wegkomt met een simpele aftrekmanoeuvre: er zijn verschillende massagetechnieken die een lingam-massage een lingam-massage maken.

Het is sowieso opwindend om regelmatig van tempo te wisselen en om op- en neerbewegingen te combineren met draaiingen naar links en rechts en zachtere of hardere kneepjes. Blijf dus variëren in ritme, druk en snelheid. En probeer een van deze massagetechnieken:

  • Pak met je hand zijn penisschacht vast. Gebruik een vinger van je andere hand om kleine cirkelbewegingen over zijn eikel en het gevoelige toompje te maken.
  • Pak met beide handen zijn schacht vast en maak zachtjes een wringende beweging, waarbij je handen elk een andere kant opdraaien. Wees een beetje voorzichtig, je wilt er geen marteltechniek van maken.
  • Pak met beide handen zijn penis vast en laat je handen een voor een naar boven glijden, voorbij de eikel, en begin dan weer beneden bij de basis. Yep, een beetje alsof je een koe aan het melken bent.
  • Trek met je linkerhand voorzichtig de voorhuid terug. Masseer vervolgens met je andere hand de eikel. Knijp en draai zachtjes en maak bewegingen alsof je een citroentje uitperst. Begin met langzame druk en voer het langzaam op. Laat je rechterhand rustig heen en weer glijden over de schacht van de penis.
  • Voor de liefhebbers: breng een of twee vingers in zijn anus tot ongeveer vijf centimeter diep. Daar zul je een kleine verdikking voelen. Wanneer je dit plekje masseert, is de kans groot dat hij klaarkomt zoals nooit tevoren. Vergeet uiteraard niet extra glijmiddel aan te brengen en check eerst even of je partner voor deze prostaatmassage openstaat, voordat je je vingers naar binnen brengt.

6: Het einde van de lingam-massage

Zoals we al zeiden, is een orgasme niet het ultieme doel van een Tantrische massage. Je kunt hem dus op elk moment beëindigen. Doe dit alleen niet te bruusk, maar strijk met je handen van zijn penis naar boven tot zijn borstkas. Of beweeg je vingertoppen lichtjes van zijn penis naar zijn kruin, vingertoppen en tenen als afsluitende massagetechniek. Op die manier verdeel je de vrijgekomen seksuele energie over zijn hele lichaam.

Maar je kunt natuurlijk ook met je hand over je hart strijken en doorgaan tot hij spetterend klaarkomt. Wel zo aardig, natuurlijk.

In dat geval moet je goed op zijn signalen blijven letten. Gaat zijn ademhaling sneller, begint hij harder te kreunen en spannen zijn spieren zich aan? Dan staat hij op het punt van komen en kun je het beste stoppen met masseren. Is de opwinding gezakt en dreigt zijn penis weer te verslappen? Dan bouw je het tempo van de massage langzaam weer op totdat hij weer op het randje van een orgasme balanceert. Zo ervaart hij een steeds terugkerend orgasme en zal het uiteindelijke orgasme duizelingwekkend intens aanvoelen.

massage yoni

Hoe geef je een yoni-massage?

1: Zorg voor een ontspannen sfeer

Ook hier geldt dat een goed begin het halve werk is. Dim de lichten, steek wat geurende kaarsjes aan en leg wat kussens en dekens neer voor een sfeervolle setting. Het is de bedoeling dat je een warme cocon van vertrouwen en comfort creëert. Leg het glijmiddel alvast klaar, zodat je er niet naar op zoek hoeft wanneer je net wilt gaan beginnen.

2: Werk langzaam naar haar yoni toe

Breng haar in een relaxte stemming door eerst haar hele lichaam te masseren. Alles, behalve haar vagina, dus. Begin bij haar benen en armen en ga vervolgens naar haar buik en borsten. Vergeet niet haar liezen te strelen, dat is een gevoelige erogene zone die in contact staat met haar clitoris. Let goed op haar signalen. Sommige vrouwen houden van stevige strelingen, andere van vederlichte aanrakingen. Of van een combinatie van beide.

3: Verken voorzichtig haar vagina

Ga tussen haar benen zitten, zodat je goed zicht hebt op haar yoni en er makkelijk bij kunt tijdens de massage. Verwarm het glijmiddel in je handen voordat je het op haar vagina aanbrengt, zodat ze niet schrikt en zo het ontspannen gevoel vast kan houden. Leg dan voorzichtig je handpalm op haar venusheuvel en beweeg heel licht met je vingertoppen van boven naar beneden, tot aan haar schaamlippen. Zo worden de zenuwuiteinden in en rondom haar vagina wakker geschud.

4: Streel haar schaamlippen

Ga vervolgens naar haar buitenste schaamlippen. Streel met je vingers van boven naar beneden en van beneden naar boven. Strijk bijvoorbeeld met je wijs- en middelvinger naar beneden en gebruik je duimen om de rit naar boven te maken. Laat daarna je vingers tussen haar buitenste schaamlippen glijden en masseer haar binnenste schaamlippen met dezelfde strijkbewegingen. Zorg ervoor dat je zacht en kalm masseert, zodat haar yoni zich kan openstellen voor de aanrakingen. Je kunt haar schaamlippen ook voorzichtig tussen je duim en wijsvinger pakken en vervolgens over de hele lengte zachte druk uitoefenen.

5: Masseer haar clitoris

Voel je dat ze zich volledig overgeeft aan de massage? Dan ga je naar het gevoeligste plekje van haar vagina: de clitoris. Raak het in eerste instantie zachtjes aan en zet zo min mogelijk kracht. Draai met je vinger bijvoorbeeld vederlichte cirkeltjes om haar clitoris heen. Verander een paar keer van richting, strijk op en neer of heen en weer en zorg voor voldoende glijmiddel om het gebied lekker nat te houden. Gebruik je andere vingers om haar binnenste en buitenste schaamlippen te blijven stimuleren. En strijk af en toe met je handpalm richting haar hart om de seksuele sensaties over haar hele lichaam te verdelen.

6: Breng je vingers in haar yoni

Lijkt het erop alsof ze zich helemaal openstelt voor jouw vingers? Zet ze dan voor haar vagina-opening en vraag rustig of je naar binnen mag gaan. Draai eerst langzaam kleine, zachte cirkeltjes rondom de opening van haar vagina. Ga dan naar binnen en verken de binnenkant, terwijl je ondertussen haar clitoris en de rest van haar vagina blijft stimuleren met je duim.

Wil je haar echt laten zuchten van genot? Beweeg je vinger dan langzaam dieper naar binnen tot je op zo’n vijf centimeter diepte een verdikt, ribbelig plekje tegenkomt. Dat is haar g-spot. Draai je vinger om richting de buikwand en maak een ‘kom hier’-gebaar. Experimenteer met de druk en het tempo en let goed op haar reacties. Sommige vrouwen vinden een g-spotmassage hemels terwijl het plekje voor andere vrouwen te gevoelig is.

7: Het einde van de yoni-massage

Ook bij een yoni-massage is een orgasme niet het einddoel. Haal alleen niet meteen je handen plompverloren weg, maar werk rustig naar een afsluiting toe. Haal bijvoorbeeld je handpalmen een paar keer over haar venusheuvel heen en strijk naar haar borststreek om de seksuele energie over het lichaam te verdelen. Ga daarna naast haar liggen en houd haar liefdevol vast, zodat het gevoel van warmte en geborgenheid niet weg kan glippen. Het gaat erom dat ze heeft mogen genieten van de massage, zonder dat er iets van haar wordt verwacht. Ga er dus niet zomaar vanuit dat het einde van een yoni-massage het startschot van een stomende sekssessie is. Bij een yoni-massage draait het even helemaal om de vrouw en niet om degene die haar masseert.

Emotionele naweeën

Meer dan een lingam-massage is een yoni-massage een emotionele reis. Dat heeft natuurlijk voordelen. Zo kan een goede yoni-massage een vrouw meer zelfvertrouwen en een hoger geluksgevoel geven. Maar er kunnen ook gevoelens loskomen die lang verborgen waren.

Houd er dus rekening mee dat een yoni-massage heftig kan zijn.  En dat het belangrijk is om voldoende aandacht te geven aan de emotionele naweeën die bij sommige vrouwen op kunnen borrelen na afloop van de massage.

Other than that? Enjoy, relax en laat die magische vingers hun werk doen!

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?