Yoni massage: wat is het en hoe doe je het?

erotisch fruit chocolade yoni massage

Bij een yoni massage geniet jij van een ontspannende en helende massage van jouw hele lichaam en jouw yoni. De yoni, oftewel vagina, heeft een olifantengeheugen en slaat alles op: genot, seksualiteit, maar ook traumatische ervaringen. Door te masseren, maak je die emoties los. Energie en seksualiteit voel je door jouw hele lichaam. Het kan ook zijn dat je geconfronteerd wordt met een hoop emoties, vooral als jij nare dingen hebt ervaren. Het fijne is dat een yoni massage bevrijdend werkt en jou helpt om je vrouwelijkheid en intimiteit te omhelzen. Alles wat je wilt weten over de massage van je yoni, lees je in deze blog.

Wat is een yoni massage?

Een yoni massage is een ontspanningsmassage, waarbij de vagina centraal staat. Het is onderdeel van Tantra. De nadruk wordt gelegd op de schaamlippen, clitoris, g-spot, borsten, baarmoeder, anus en andere erogene zones. De naam komt van Yoni: het woord voor de schaamstreek in het Sanskriet. De yoni massage gaat niet om snelheid of om een orgasme. Neem de tijd om je te concentreren op jouw sensualiteit en laat de kracht en energie die loskomt over jou heen komen. Voorop staat overgave en ontspanning. Iedere vrouw is anders en de reactie op de yoni massage is dan ook verschillend. Voor de één is het een emotionele ervaring en komen soms gevoelens los. Voor andere vrouwen is het puur plezier. Wat het voor jou ook doet, je verdient het om er kennis van te nemen en op die manier je eigen seksualiteit verder te ontwikkelen.

Vrouwen kiezen voor zulk soort massages, om verschillende redenen:

 • Om over een trauma, zoals seksueel geweld, heen te komen;
 • Om niet meer bang te zijn voor seksueel contact en het overwinnen van seksuele blokkades;
 • Vrijer en veiliger voelen in het eigen lichaam;
 • Verkennen van grenzen;
 • Een nieuwe levensstijl omarmen, waarbij tantra belangrijk is;
 • In balans komen met het eerste chakra (centrum, rust, basis).

Een yoni massage is hemels en bevrijdend

Een schaamstreekmassage maakt veel seksualiteit los in een vrouw. Maar wist je dat deze massage ook sensueel helend kan werken? In je yoni, je vagina, zijn emoties opgeslagen die door de jaren zijn opgebouwd. Er wordt gezegd dat de yoni alles onthoudt, net zoals het menselijk brein. Van fijne ervaringen en genot tot traumatische gebeurtenissen, zoals bevallingen, medische ingrepen of seksueel geweld. Bewust of onbewust draag je dat met je mee. Het kan allesbepalend zijn voor jouw houding tegenover seks en intimiteit. Een yoni massage kan blokkades wegnemen en voelt daardoor heel bevrijdend.

Yoni massage door professionele masseur

Een yoni massage laten uitvoeren door een masseur (man of vrouw) is nogal spannend. Een voor jou vreemd persoon die teder jouw vagina masseert. Het vraagt complete overgave. Het vraagt ook om duidelijke communicatie. Bij sommige professionele (tantra) masseurs kun je een yoni massage alleen ondergaan als onderdeel van een complete massage. Andere masseurs bieden de massage ook los aan. Het kan zijn dat jouw masseur gekleed of juist ontkleed werkt. Informeer hier naar voordat jij een afspraak maakt, voordat je voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Het is belangrijk dat jij aangeeft waarom je deze massage wilt ondergaan. Een professionele masseur zal hier ook naar vragen. Wil jij bijvoorbeeld gemasseerd worden omdat je wilt helen van een trauma door seksueel geweld, dan is het zeer belangrijk dat je masseur dit weet. Maar ook als je wilt genieten van ontspanning, omdat je overhaaste orgasmes zat bent, dan is het belangrijk voor de masseur om dit te weten. Zorg er dus voor dat jij je wensen duidelijk op een rijtje hebt, voor je belt voor een intakegesprek of afspraak.

How to: zelf yoni massage geven

Al raden masseurs het vaak af, er zijn genoeg cursussen en online tutorials hoe jij je vrouw of jezelf een yoni massage kan geven. Hierbij alvast een korte uitleg. Verwacht geen seks of een massage terug als je een yoni massage geeft. Het belangrijkste is dat degene die de massage krijgt zich openstelt.

Hoe begin je met een schaamstreek massage?

 • Begin met masseren van het lichaam: houd altijd je handen op haar lichaam en maak strijkende bewegingen naar het hart vanaf haar armen en benen;
 • Plaats je handen op haar voeten en strijk naar haar liezen. Draai je handen vervolgens om en strijk weer terug naar de voeten. Herhaal dit drie keer;
 • Is ze totaal ontspannen? Masseer nu de liezen en schaamlippen;
 • Strijk vervolgens naar de yoni. Begin heel licht van achteren langs de billen;
 • Vervolgens streel je haar schaamlippen ga je door naar de clitoris;
 • Draai vederlicht rondjes rondom de clitoris. Let op de reactie en ademhaling van jouw vrouw;
 • Verspreid de energie naar haar borsten, haar schouders, haar hele lijf;
 • Is ze er klaar voor om verder te gaan? Masseer dan de vaginawand. Ga steeds iets dieper en maak binnen in de ‘kom hier beweging’ om de G-spot te stimuleren. Houd ondertussen je andere hand op haar onderbuik en zet een beetje druk;
 • Orgasme of geen orgasme, nu kan je deze mooie en intense ervaring afbouwen. Stop niet opeens, maar knuffel, houd jezelf of elkaar vast, zoek warmte op en laat elkaar niet alleen.

Nodig voor een yoni massage

Voor jij zelf begint aan het geven van een yoni massage, zijn er een paar spullen die je in huis moet halen. Hiermee wordt de massage nog intiemer en fijner:

Je yoni is verbonden met heel je wezen…

…en bepaalt jouw innerlijke groei. Naarmate je ouder wordt ontwikkel jij je seksueel, je lichaam wordt rijper, lichamelijke en orgastische sensaties nemen toe. Stel je open en verdiep je in de kracht van sensualiteit en seksualiteit. Een yoni massage helpt je bij het begrijpen van de betekenis van je intiemste vrouwelijke middelpunt. Het gaat dus echt niet om seks en orgasmes, maar om de helende werking, het kunnen genieten van vrouw zijn en het omarmen van jouw eigen lichaam.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

Stijn
augustus 29, 2020 7:38 am

Heeft iemand een referentie voor een tantra massage? Liefst in de buurt van Antwerpen?

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?