Libido verhogen vrouw: tips bij een laag libido bij vrouwen

Heb je als vrouw weinig zin in seks? Dat is niet iets om je voor te schamen. Een laag libido komt bij ongeveer 20% van de vrouwen en 15% van de mannen voor. Bovendien zijn er maar weinig stellen die dezelfde seksbehoefte hebben. Maar als je graag meer zin wilt krijgen in seks door je libido te verhogen, dan hebben wij wel wat handige tips voor je. En we gaan natuurlijk ook in op de oorzaken van een laag libido bij vrouwen.

Oorzaken van een laag libido bij vrouwen

We spreken van een laag libido als iemand weinig plezier (meer) beleeft aan seks en niet snel opgewonden raakt. Geen zin in seks kan een lichamelijke oorzaak hebben, maar vaak heeft het een andere oorzaak: psychisch of omdat er relatieproblemen zijn. Dit zijn veelvoorkomende oorzaken van een laag libido bij vrouwen:

  • Emoties: vrouwen zijn emotionele wezens. Als je verdrietig, boos of angstig bent, dan zorgt dit er vaak voor dat je je niet helemaal kunt laten gaan in bed.
  • Hormonen: door de hormoonverandering tijdens de menstruatie, overgang of tijdens of na een zwangerschap hebben veel vrouwen minder of geen zin in seks. Dat komt omdat je lichaam dan minder oestrogeen aanmaakt. Hierdoor wordt de vagina ook droger.
  • Het slikken van de pil. Door de hormonen in de anticonceptiepil kan je minder zin in seks krijgen.
  • Seksueel misbruik in het verleden: een zeer ernstig feit waar de partner en de persoon zelf zorgvuldig mee om moeten gaan. Forceer niks en zoek professionele hulp.
  • Relatieproblemen: is één van jullie vreemdgegaan? Ben je niet meer zo dol op je partner als eerst of vind je hem of haar niet meer aantrekkelijk? Allemaal redenen om geen zin in seks te hebben.
  • Vermoeidheid: als je moe bent, bijvoorbeeld door je werk of omdat je net een kind hebt gekregen, dan wil je alleen nog maar slapen. Je hebt geen eens zin om aan seks te dénken.
  • Stress: geldproblemen, relatieproblemen of een (te) drukke baan zorgen allemaal voor stress. En als je gestrest bent, dan heeft dat invloed op je libido.
  • Gebrek aan zelfvertrouwen: als je onzeker bent over je lichaam, dan is het moeilijk om je letterlijk bloot te geven. Onzekerheid kan bijvoorbeeld komen door overgewicht.
  • Medicijnen: als je medicatie zoals antidepressiva, pillen tegen epilepsie, bètablokkers of kalmeringsmiddelen gebruikt, dan is het mogelijk dat je hierdoor geen of minder zin hebt in seks.

Laag libido vrouw

Zoals je hierboven kunt lezen, heeft een laag libido bij een vrouw vaak een oorzaak. Meestal zit er iets anders achter dan gewoon geen zin in seks hebben. Heb je relatieproblemen, omdat één van jullie is vreemdgegaan of voel je je niet meer zo aangetrokken tot je man? Dan heb je niet per se geen zin in seks, maar vooral geen zin in seks met je partner. Je zult de oorzaak van het probleem moeten aanpakken: de problemen met je geliefde. Een seksuoloog kan je hier bijvoorbeeld bij helpen. Ook bij lichamelijke problemen, zoals onzekerheid door overgewicht, een laag libido door ziekte of omdat je in de overgang zit, moet bij de oorzaak worden aangepakt om bestreden te kunnen worden. Dat kan variëren tot afvallen, aan je zelfbeeld werken tot aan hormonen slikken. Praat met elkaar en zoek eventueel hulp, bijvoorbeeld van je huisarts, een psycholoog of andere hulpverlener.

Geen zin in seks? Probeer dit eens!

We ontkennen niet dat een laag libido bij vrouwen een duidelijke oorzaak kan hebben. Maar het kan ook zo zijn dat jouw partner sneller opgewonden is dan jij en dat de seks daarom voor jou minder prettig aanvoelt omdat je niet nat genoeg bent. Door een uitgebreid voorspel kan het goed zijn dat je daardoor toch meer zin krijgt in seks. Vraag bijvoorbeeld eens aan je geliefde om je lekker te masseren. Door een fijne massage voel je je meer ontspannen, zodat je je zekerder voelt. Bovendien neem je nu eens echt de tijd voor elkaar, in plaats van een vluggertje terwijl je nog niet opgewonden bent.

Libido verhogen vrouw

Om het libido van een vrouw te verhogen is het belangrijk om te kijken naar de oorzaken van haar lage libido. Als psychische en lichamelijke redenen zijn uitgesloten, dan zijn er andere hulpmiddelen om je libido te verhogen als vrouw. Dat kan bijvoorbeeld met speciale hulpmiddelen, zoals lustopwekkers. Kies voor Spanish Fly voor vrouwen, wat een positieve invloed heeft op de aanmaak van endorfine en oestrogeen bij de vrouw. Naast verschillende soorten lustopwekkende druppels en pillen, zijn er ook lustopwekkende crèmes en sprays. Deze zorgen voor meer seksuele energie en hebben een opwindende, stimulerende werking. Of kies voor een erotisch parfum, waarmee je mannen op een natuurlijke manier aantrekt.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?