Masturberen

mastruberen

Masturbeer jij wel eens? Kan jij masturberen terwijl je naast je partner ligt? Of vindt jij het prima als jouw partner masturbeert terwijl jij er naast ligt of langzaam in slaapt valt?

Staat het schaamrood al op je wangen of kan je die vragen zonder enig ongemak beantwoorden? Wist je dat masturberen goed is voor zowel je mentale als fysieke gezondheid? Zeker als je dit zonder ongemak of schaamte mag doen van jezelf. Schaamteloos kunnen en mogen masturberen draagt er toe bij dat je positievere attitudes hebt richting masturbatie en seksualiteit. Helaas is masturbatie niet voor iedereen zo vanzelfsprekend of schaamteloos. Dat is jammer, want het kan echt een toevoegingen zijn voor jouw eigen seksualiteit of voor jullie seksuele relatie.

Wat is masturberen?

Masturberen is een ander woord voor zelfbevrediging: het stimuleren van de geslachtsdelen met als doel opwinding aan te wakkeren, te versterken of te beantwoorden. Voor veel mensen heeft het vervolgens als doel om een orgasme te krijgen, zeker als ze het bij zichzelf doen en alleen zijn, maar een orgasme hoeft niet per se het doel te zijn.

Zowel mannen als vrouwen kunnen bij het masturberen hun vingers en handen gebruiken, maar je zou ook extra producten kunnen gebruiken, zoals glijmiddel, een vibrator of een masturbator. Maar er zijn nog veel meer seksspeeltjes die je hierbij kan gebruiken voor extra stimulatie!

Een groot voordeel van comfortabel zijn met masturbatie is dat je zelf weet wat lekker voelt en daardoor een beter beeld krijgt van wat jij lekker vindt aan stimulatie. Dit kan je vervolgens ook weer doorspelen aan je bedpartner: als jij immers niet weet wat je lekker vindt, hoe moet je partner dit dan weten?

Masturberen kan je in je eentje doen, of samen. Bij jezelf of bij elkaar

Een misvatting over masturbatie is dat je het alleen doet wanneer je iets te kort komt binnen je seksuele relatie. Dit hoeft helemaal niet. Jij kan ervan genieten op het moment dat je alleen bent en je partner niet in de buurt is, of wanneer je wel opgewonden bent, maar niet per se zin in seks met je partner hebt. Soms is het gewoon fijn om een momentje met jezelf te hebben. Ook is het een mooie manier om een verschil in de behoefte naar seks wat te overbruggen: zeker als die behoefte naar seks zich eigenlijk uit in een behoefte naar een orgasme.

Wat wel goed is om te beseffen dat masturbatie voor vrouwen met een vibrator heel anders kan voelen dan wanneer je dit met de hand doet: de hoge frequentie van de trillingen van een vibrator kan je immers nooit nabootsen met een hand. Aan de andere kant kun jij met je hand en vingers weer veel beter voelen wat je nu precies doet en waar je precies zit. Iets wat met een vibrator weer lastiger is, omdat jij simpelweg zelf geen direct contact hebt met je vulva.

Ontdek je zelf, vrij met jezelf, raak jezelf aan en voel je vooral vrij om dit te doen. Ook samen. Misschien is samen kunnen masturberen zelfs wel één van de intiemste manieren om samen te vrijen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

BartL
oktober 6, 2020 8:21 pm

Als ik de laatst masturbeer ben ik meer met ander bezig dan met men echtgenoot , is dat normaal

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?