Seksuele verlangens

seksuele verlangens

Seksuele verlangens zijn heel divers, zoals het verlangen naar een aanraking, verlangen naar een passievolle zoen, naar een opwindende vrijpartij, of naar een andere man dan de jouwe. Of misschien verlang je wel naar meerdere seksuele partners tegelijkertijd, een erotisch feest of het experimenteren met mooie producten.

Seksuele verlangens zeggen vaak iets over wat jij wil dat er nu niet is. Je kunt intens verlangen naar iets of iemand, en zolang dat verlangen niet vervuld raakt, zal dat blijven bestaan. Geef je er gehoor aan, dan zal je merken dat dat intense verlangen zal afnemen.

Verlangens kunnen over van alles gaan: wat je op dit moment graag in je seksuele relatie wilt, of het kan je fantasieën beschrijven. Denk hierbij aan het seks hebben met meerdere partners, of op een openbare plek. Het kan ook zijn dat je graag een fijn seksueel contact met je vaste partner wilt. Je kunt ernaar verlangen om überhaupt aangeraakt te worden, maar ook om eens op een andere manier te vrijen met je partner of met je zelf.
Verlangens kunnen heel specifiek zijn, maar ook algemener, zoals een behoefte om te experimenteren op seksueel gebied. Zo kun je op onderzoek uit willen gaan, zonder dat je direct weet in welke richting dat gaat of wat de uitkomst ervan zal zijn.

Het kan heel belangrijk zijn om wat jij wilt duidelijk te maken aan je partner. Of dit nu een partner binnen een liefdesrelatie is, een scharrel die je regelmatig ziet of een one-night-stand. Met nadruk staat er dat het belangrijk kán zijn, want soms mogen jouw eigen verlangens gewoon van jouw zijn, zonder dat je deze met iemand deelt. Wil je dat er naar gehandeld wordt en jouw wensen beantwoord worden, dan is het wel belangrijk om hierover te communiceren.

Communiceren over seksuele verlangens

Maar hoe kun je communiceren over seksuele verlangens? Het lijkt heel voor de hand liggend, namelijk door het gesprek aan te gaan. Zo eenvoudig is dit echter nog niet. We hebben woorden waarmee we kunnen praten en zoveel kunnen zeggen, maar de meeste mensen ervaren het als ontzettend ongemakkelijk als ze over een onderwerp als seksualiteit moeten praten. Laat staan dat ze expliciet moeten benoemen wat zij dan zouden willen! Het is ontzettend fijn als partners een goed gesprek kunnen voeren over hun seksuele relatie. Mocht jou dit nou niet lukken, dan zijn er gelukkig ook genoeg andere manieren om te communiceren en duidelijk te maken wat jij wilt.

Elke zucht, ademhaling, blik, glimlach, streling, of heupbeweging is een vorm van communicatie waarmee je heel goed kunt aanduiden wat jij wil. Wat je lekker vindt of waar je naar verlangt. Je kunt jouw handen of die van je partner over je lichaam bewegen op een manier die jij lekker vindt. Juist als je opgewonden bent en merkt dat je minder geremd bent in je denken en doen, lukt het vaak beter om dit duidelijk te maken. Door de opwinding ga je op in het moment en reageer je meer op wat je voelt in plaats van dat je alles overdenkt. Nieuwe dingen introduceren kan juist dan laagdrempelig voelen.

Bodylanguage is dus een hele fijne manier om dingen aan te duiden, zeker als je een partner hebt die goed naar jouw lichaam kan luisteren en jou kan volgen. Voor het uitdrukken van sommige verlangens is echter meer nodig. Dan zou je kunnen denken aan het schrijven van een briefje, een post’it op het nachtkastje of de spiegel met daarop je wens of een verleidende boodschap. Of het kopen van een lingeriesetje voor jezelf, een lekkere massageolie, een seksspeeltje, of misschien zelfs wel kaartjes voor een erotisch feest. Je kunt een erotische scène uit een film opzetten, of een link met een pornofilm naar je partner sturen. Een erotisch verhaal voorlezen aan je partner of een spannende massage boeken bij een salon mét happy end. Met al deze handelingen communiceer je ook: je zendt een boodschap over iets dat jij wil!

Seksuele verlangens vs. fantasieën

Tot slot wil ik nog iets belangrijks kwijt over fantasieën die je wellicht hebt. Hoezeer het ook vertalingen kunnen zijn van dingen die jij verlangt: wees voorzichtig in het delen van je fantasieën met je partner. Jouw fantasieën zijn namelijk van jou. En op het moment dat je ze deelt is er een kans dat ze beoordeeld worden. Als je ze vervolgens ook nog eens wil uitoefenen bestaat er de kans het ook nog eens flink tegenvalt. En dat is zo zonde! Want toen het nog gewoon jouw fantasie was, was het heerlijk opwindend en kon je er eindeloos orgasmes mee ervaren. Zodra er een oordeel over wordt geveld of het verliest zijn opwinding door een tegenvallend probeersel, dan ben je die heerlijke fantasie ineens kwijt. Dus wees er voorzichtig mee.

Vragen over seksuele verlangens

Heb je zelf nog vragen over jouw seksuele verlangens of die van je partner? Of wellicht een heel ander onderwerp waar je graag wat over wilt weten? Vul dan het contactformulier in en dan zal ik hier zo snel mogelijk op terug komen.

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment

François De Longueville
maart 3, 2020 5:49 pm

Très utile la distinction entre désirs et fantasmes
Madame Nynke Nijmman vous êtes vraiment formidable
Merciiii

Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?