Mijn eerste keer een onenightstand

Mijn eerste keer een onenightstand

In een mensenleven zijn er talloze eerste keren. Zo ook op het gebied van seksualiteit. In de serie ‘Mijn eerste keer’ beschrijven vrouwen hun eerste keer: zoenen met iemand van hetzelfde geslacht, een trio, vreemdgaan of seks onder invloed. Linda (37) werkt als freelance schrijver voor Pabo Magazine en vertelt over haar eerste keer een onenightstand.

De onenightstand: wie kent het niet?

De onenightstand wordt gedefinieerd als een eenmalig seksueel contact, zonder verdere plannen voor een toekomst samen. Je weet wel: zo’n avontuurtje waarbij je met die overheerlijke barman mee naar huis gaat voor een stevig potje seks en uit wiens huis je dan om zes uur ‘s ochtends weer ontsnapt. Een leuk eenmalig avontuurtje. Vaak kennen de hoofdpersonen elkaar niet of nauwelijks, waardoor jullie ongegeneerd van elkaar kunnen genieten. Het draait allemaal om seks en niet om het beginnen van een relatie.

Lees ook: Consensuele non-monogamie: kan het werken?

Hoeveel mensen hebben een onenightstand?

Volgens onderzoek onder 1000 Amerikanen en Europeanen heeft 66% tenminste één onenightstand beleefd. Onderzoek van een datingsite liet zien dat wij, Nederlandse en Belgische vrouwen, laag scoren op het gebied van eenmalige seksuele avontuurtjes. Maar 21% gaf toe wel eens een onenightstand te hebben gehad. We scoren een stuk lager dan de dames in Scandinavië, waar 37,9% van de Noorse vrouwen toegeeft maandelijks een onenightstand te beleven. Van de Zweedse vrouwen gaat een derde naar bed met een vreemdeling op vakantie en zo’n 25% heeft eens per maand een onenightstand.

Mijn eerste keer een onenightstand

Mijn eerste onenightstand is al lang geleden: ver voordat er datingapps en zelfs smartphones bestonden. Ik was zeventien en mijn beste vriendin en ik besloten dat het tijd was voor een spannende vakantie. We zouden samen naar Barcelona vliegen en vanuit doorreizen naar jawel: Lloret de Mar. Beter bekend als het Sodom en Gomorra van Spanje in de jaren 2000. Tienduizenden jongeren trokken elke zomer naar deze populaire plek aan de Costa Brava voor een week vol zon, drank, uitgaan en seks. We kwamen met een doel: zoveel mogelijk knappe jongens scoren!

Knappe proppers en gratis drankjes

We waren tienermeiden die door knappe proppers en met gratis drankjes werden overgehaald om de verschillende discotheken binnen te gaan. En zo ontmoette ik mijn eerste onenightstand. Een prachtige Nederlandse jongen van 19, die tot mijn verbazing nog maagd was. Dat wist ik toen natuurlijk nog niet, dat vertelde hij pas later. Tijdens een door drank overgoten nacht in een grote discotheek zoende hij me en al snel werd duidelijk: hij ging mee naar huis. Of beter gezegd naar de hotelkamer. Dat was nog lastig, want die deelde ik natuurlijk. Gelukkig vond mijn vriendin een slaapplekje bij een bijzonder knappe Italiaan, die we verveelden door constant cappuccino, pizza margherita en arrivederci te roepen.

Ik moet je wat vertellen: ik ben nog maagd

In de hotelkamer kwam het hoge woord eruit; die knappe vent was nog maagd. En eerlijk is eerlijk: dat was ook wel te merken in bed. Het was klaar in een paar minuutjes en een groot succes was het dan ook niet te noemen. Toch deden we het ‘s ochtends nog eens en de nacht erna weer, want hij was knap, lief en enthousiast. Zo liep mijn onenightstand uit op een vakantieliefde voor twee nachten. We hebben elkaar nooit meer gesproken, maar zijn foto zit nog wel in mijn Lloret fotoboek.

Onenightstands en scharrels: de norm tijdens het studeren

Later heb ik nog vele onenightstands beleefd. Aan een relatie wilde ik niet denken tijdens mijn studententijd en dus waren scharrels en onenightstands de norm. Die knappe barman die ik al eerder benoemde nam ik mee naar huis voor één keer, ik deed het met het broertje van mijn vriendin (niet goed voor de vriendschap) en gooide tijdens het voorspel een studiegenoot uit huis omdat ik geen zin meer had. Sommige mannen ontwikkelden zich van onenightstands tot scharrels, die ik kon bellen als ik zin had of die meegingen naar huis als we elkaar tegenkwamen tijdens het stappen. Het voordeel van hen, was dat je elkaar goed leerde kennen op seksueel gebied, maar dat er verder geen gevoelens bij kwamen kijken. Het voordeel van een onenightstand: je kent geen enkele schaamte, want je kent elkaar toch niet.

Hoe maak jij een succes van je onenightstand?

Lijkt het je spannend om een onenightstand te hebben, maar heb je geen idee of het je zal bevallen? Met deze tips kan het bijna niet misgaan.

Doe het veilig

Belangrijk bij wisselende contacten of met iemand die je nauwelijks kent: safe sex. Zorg ervoor dat je zelf condooms bij je hebt, dan kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Vertrouw op je gevoel

Ben je bang dat je onenightstand jouw grenzen niet zal respecteren? Heeft ‘ie iets gevaarlijks over zich? Vertrouw op je instinct, want dat heeft bijna altijd gelijk. Anonieme seks is leuk, maar je wilt wel weer veilig thuiskomen. Eventueel kun je hem meenemen naar je eigen huis en hem na de seks weer uit huis zetten, of een vriendin appen dat je met iemand mee gaat (en het adres doorgeven). Maar voelt het niet veilig? Doe het dan gewoon niet!

Lees ook: mijn eerste trio: seks met twee mannen

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?