Dit wist je nog niet over de eerste date!

eerste date

We zijn het er allemaal over eens dat daten in deze tijd anders is dan vroeger. Seks op de eerste date is bijvoorbeeld allang geen no go meer. Lang leve de dating apps en de lossere moraal! Maar er is meer veranderd, bijvoorbeeld het aantal minuten dat een ideale eerste date duurt. Zeg maar doei tegen eindeloos dineren met iemand op wie je na vijf minuten al bent uitgekeken.

Hoe lang duurt een ideale eerste date?

We zijn heel blij dat tijden veranderen. Geen ongemakkelijke side hugs tijdens het courten voor ons, maar direct zien wat voor vlees we in de kuip hebben door op een eerste, tweede of derde date seks te hebben. Maar er zijn meer veranderingen. Een date bestaat allang niet meer uit een etentje, naar de bios en vervolgens afsluiten met een drankje. En niet te vergeten dat awkward gedraal voor de deur als je hem of haar niet binnen wilt uitnodigen.

Weet je wat de ideale tijd is voor een eerste date? 57 minuten! Ja, je leest het goed: dat is minder dan een sportklasje, een saaie vergadering of de tijd dat je wekelijks met je moeder belt. Verdient een saaie date meer tijd dan je moeder? Natuurlijk niet. We leggen graag uit waarom 57 minuten een perfecte tijd is voor een eerste date.

“Weet je wat de ideale tijd is voor een eerste date? 57 minuten!.”

Je weet binnen drie seconden of je iemand aantrekkelijk vindt

Als je iemand nog niet eerder in het echt hebt gezien – en dat is vaak het geval als je elkaar leert kennen op dating apps – dan weet je binnen drie seconden of je iemand aantrekkelijk vindt. Dat bedenken we niet zomaar, maar is wetenschappelijk onderbouwd. Natuurlijk is dit vooral gebaseerd op seksuele aantrekkingskracht. Maar daar begint een relatie nou eenmaal vaak mee. In de kroeg stap je toch ook als eerste af op iemand die je aantrekkelijk vindt?

Wat gaan we nu doen?

De gevreesde vraag “wat gaan we nu doen?” na dat eerste drankje hoeft vanaf nu niet meer beantwoord te worden. Want als je hem of haar niet voelt, ga jij gewoon lekker naar huis na die date van bijna een uur. Door een korte date te plannen van minder dan een uur hoef je geen smoes te bedenken om naar huis te gaan. Jij gaat na twee drankjes lekker naar huis om je favoriete serie te bingen en je date kan ook zijn gang weer gaan. Win-win!

“Door een korte date te plannen van minder dan een uur hoef je geen smoes te bedenken om naar huis te gaan.”

Het is respectvol naar jezelf en de ander

Iedereen is druk en heeft weinig tijd. Wat is er dan respectvoller dan een korte date? Is het leuk, dan kunnen jullie opnieuw afspreken. Zit er duidelijk geen toekomst in, dan ben je niet al te veel tijd kwijt geraakt.

Korte eerste dates wekken extra interesse op

Als je onverhoopt op zo’n magische date komt waarbij de tijd lijkt stil te staan – en die 57 minuten dus veel te weinig zijn om jullie toekomst samen te plannen – good for you! Door de tijd samen te beperken krijgen jullie als het goed is alleen maar extra interesse in elkaar. Wacht een paar dagen en spreek dan weer af. Tot die tijd kun je elkaar natuurlijk ook verder leren kennen door te appen en bellen.

Meer zin in een eerste date

In 57 minuten kun je geen extravagante date plannen. Dat is een voordeel, want zo zit je niet vast aan de eerder benoemde verplichting van eten, bios, drankjes. Zo wordt de eerste date – waar je ongetwijfeld tegenop ziet – weer leuk. Voor iedereen die op ziet tegen eerste dates is de minder dan een uur durende date een leuke manier om weer plezier te krijgen in het daten.

Het geeft je direct inzicht in de ander

Communiceer van tevoren met je date dat jouw regel is dat een eerste date maar een uurtje duurt. Als ze het onzin vinden, dan heb je direct een impressie van diegene. Als ze het net als jij efficiënt vinden, dan matchen jullie in elk geval op dat gebied. Vind je het lastig om dit te zeggen, omdat je niet wilt voldoen aan het stereotype directe Nederlander? Dan kun je ook zeggen dat je nog andere plannen hebt voor die avond en voorstellen om samen een kop koffie te gaan drinken.

“Communiceer van tevoren met je date dat jouw regel is dat een eerste date maar een uurtje duurt.”

Je hoeft niet vroegtijdig een eind te maken aan de date

Vind je het lastig om halverwege de date te zeggen dat je het niet ziet zitten om nog een rondje te bestellen? Voor people pleasers is de 57 minuten-regel ideaal. Op deze manier hoef je niet vroegtijdig weg te gaan, geen ingewikkelde smoezen met vriendinnen te bedenken en vooral: je van tevoren niet druk te maken over een te lange date.

Natuurlijk mag je je eigen regels best verbreken. Maar serieus, probeer die korte dates van maximaal een uurtje eens. We zijn benieuwd hoe het jou zal bevallen.

We horen het graag: ga je de date van 57 minuten proberen?

Gerelateerde blogs

Reageer of stel een vraag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tags

Kom jij ons ook volgen?